Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Mermaid - помощник
Здравейте.

По-рано днес пусках бойлера и го ползвах, нямаше проблеми. Нагряваше до към 5.30 следобед, след което го изключих. Преди малко се опитах да го пусна за нощната тарифа. Копчето присветна за малко, което предполагам значи че защитата се включва и бойлера няма да тръгне да нагрява. Но все пак питам тук по-знаещите, защото малко ме е страх сега дали не е опасен този бойлер. Утре ще звъня на Теси, макар че те преди 2-3 месеца го чистиха от котлен камък.
Преди 1 година някъде направи същото нещо, но май тогава лампата дори не присвяткаше, просто не светваше въобще и не тръгваше да нагрява, но доста часове по-късно се оправи сам и не се повтори това повече.
На какво може да се дължи? Да продължавам ли да опитвам бойлера тази нощ в случай че реши да се включи нормално?
hidrazin - майстор
вт ное 01, 2022 12:03 amMermaid написа:
Здравейте.
Няма да се включи. Стопли си вода с бързовар, кана за гореща вода...
Докато дойде някой да го оправи.
:partyman:
Mermaid - помощник
Кофти. Микровълновата май ще ползвам :lol:
А каква може да е повредата?
hidrazin - майстор
вт ное 01, 2022 12:37 amMermaid написа:
Кофти. Микровълновата май ще ползвам :lol:
Микровълнова - кофти. Водата няма да е природосъобразна... :-D
вт ное 01, 2022 12:37 amMermaid написа:
А каква може да е повредата?
предпазител в таблото ˕→ кабели към бойлера ˕→ ключа на бойлера ˕→ защита в бойлера ˕→ термозащита ˕→ нагревател ...
И сигурно съм изпуснал нещо но в общия случай повредата е бойлера.
Особено ако е български, както в дадения случай.
:partyman:
P.S. Пускай микровълновата...
schuldiner - майстор
Сега Хидрата ще ме нахапе... същият случай с дипломат на няколко месеца - термозащитата изключва при достигане на температура и после не включва, присветва еднократно и толкова. Идва човек, каза нищо няма, стартирай ръчно. На десетия път ми писна да свалям капака /поне са го направили лесен/ и спрях да го ползвам.

Ама така става като не си държа на мнението. Що плювах в оная тема за българските бойлери и накрая, да не изглеждам пристрастен, пак взех български. А той още от монтажа за псувни -- не му челосали студената тръба, плюс крива резба. Сега и скапана термозащита. Догодина някакъв истински, а този - подарък към казаните барабар с гаранцията.
Термозащита, след като е сработила, само ръчно.
Работа върши леко намаляване настроената Т от термостата, за да не достига критична, за защитата Т. Пък и не е добре да е настроено на Макс. По добре е да се избере оптимален обем, ползван на по ниска Т.
Другото е смяна, вместо всеки ден да се псува разтоварващо негатива от "българското".
Няма да споря за дипломатите. Откак варненци ги зарязаха, падна цената, падна и качеството.
Отново се чувствам късметлия, с българските си съдинки, на достолепна възраст вече.
Днес утрото е хубаво и дано не само за мен!
LazarGanev - "Велик майстор"
вт ное 01, 2022 6:26 amschuldiner написа:
същият случай с дипломат на няколко месеца -
и накрая, да не изглеждам пристрастен, пак взех български. А той още от монтажа за псувни -- не му челосали студената тръба, плюс крива резба. Сега и скапана термозащита.
Aaa, не [-X , Diplomat не е български бойлер! Това е търговска марка (т.е. лепенка) на "световно известната" фирма Рикошет от "световно известния" град Луковит. По едно време бойлерите се поръчваха в Елдом и оттогава Елдом дръпна много назад, добре че успя да се отърси от това робство.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... _rgYNt_T43
По някое време бойлери се поръчваха в Сърбия, сега не знам, но със сигурност по-голямата част от продукцията е от Китай. Мисля че повече няма какво да се говори
DMN - майстор
Mermaid написа:
Копчето присветна за малко, което предполагам значи че защитата се включва и бойлера няма да тръгне да нагрява.
Аз да питам :) :
- на колко градуса е настроен бойлерът и колко е годишен? Сигурен ли си, че е от защитата проблемът? Може да е ключът нещо или лампичката... Бойлерът със сигурност ли не загрява сега?...
Една външна снимка на таблото на бойлера с лампичката, с терморегулатора и т.н., няма да е излишна, за да могат все пак хората, които се опитват да помогнат, да се ориентират максимално.
schuldiner - майстор
Ще си позволя да цитирам:
предпазител в таблото ˕→ кабели към бойлера ˕→ ключа на бойлера ˕→ защита в бойлера ˕→ термозащита ˕→ нагревател ...
И сигурно съм изпуснал нещо но в общия случай повредата е бойлера.
Особено ако е български, както в дадения случай.

Проверяваш предпазител, кабели, ключ и ако всичко е наред, рестарт на термозащитата
viewtopic.php?f=11&t=56748.
Ако сам /сама по-скоро/ не можеш, викаш човек, дето разбира.
Като е български бойлер, приготви се за нов, че няма да му е за последно...

ПП Жена ми малко се шашкаше, че старият бойлер издаваше едни звуци... Показах и как да проверява за фаза по корпуса и се поуспокои. Сега носи фазомер в хавлията, полезен навик. Ама бойлерът в тази баня вече е газов:-D
Вече бе подчертано, че бойлерът не е български, но починът- "към всеки пешкир Фазомер" ми хареса.
Накрая, тея женски наистина няма да имат нужда от "мъже".
Страшен филм, от сабале.

пп. Сори, Теси си е наш.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт ное 01, 2022 9:00 am, променено общо 1 път.

Тема "Бойлер Теси не се включва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: