Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Andri01 - майстор
"...Сега носи фазомер в хавлията, полезен навик. Ама бойлерът в тази баня вече е газов:-D " Това ми хареса. Направо и издай диплома за електричар. :lol:
Mermaid - помощник
Здравейте пак.

Днес е дошъл човек от Теси и бързо е решил проблема - сменил копчето на бойлера срещу 20 лв. и сега бойлера си работи. Аз не присъствах и нямах възможност да задам въпросите, които сте предложили, но бойлера мисля е на 15+ години вече и макс температурата му е до 90 градуса. Иначе когато загрее до максимум стрелката е на около 70-80 градуса. Не знам дали това е добре, знам че по принцип бяха бутнали регулацията за да стига тези градуси, но иначе не може спокойно да се изкъпе човек зимата ако е по-малко.
вт ное 01, 2022 5:26 pmMermaid написа:
Здравейте пак.

...... бойлера мисля е на 15+ години вече
.........
Браво!
После били кофти българските бойлери!!!
Mermaid - помощник
Да, като цяло не сме имали сериозни проблеми с бойлера за тези години. Единствено че на 2 години някъде викаме да го почистят от котлен камък, че във Варна е страшно положението. Само преди години е сменян капака на бойлера, не помня по каква причина, но може би подобна на днешната.
Ако трябва да говорим за техника от преди 1-2 десетилетия, мисля че доста по-качествено се правеха нещата "едно време". Сега качеството и изпълнението са много съмнителни.
petromaniq66 - специалист
Нормално е за качеството...преди с една заплата колко бойлера можеше да купиш? Сега китайския ученик(чка) не си прави труда да стисне с клещите и що щото българия не е Европа.
Mermaid - помощник
Бойлерът понякога пак отказва да нагрява след смяната на копчето. Идвал е днес техник пак, отворил е, погледнал е, но казал, че проблем не вижда.
Идеи?
hidrazin - майстор
вт ное 15, 2022 9:17 pmMermaid написа:
Идеи?
Разбира се - нов бойлер.
И този път не български таш...ак.
:partyman:
kozl - майстор
Това копче ползвате ли го?
Има ли бойлерно табло? Ако не инсталира се бойлерно табло, за предпочитане Легранд и копчето се шунтира.
Тази идея е прилагана на Елдомски бойлер с копче.
ср ное 16, 2022 12:07 amhidrazin написа:
.........
:partyman:
А препоръка за новата хурка?!
Понеже смятам моя да го пенсионирам принудително, след само още 5 години.
Писва му на човек 20 години да гледа една и съща.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт ное 15, 2022 9:17 pmMermaid написа:
Бойлерът понякога пак отказва да нагрява след смяната на копчето. Идвал е днес техник пак, отворил е, погледнал е, но казал, че проблем не вижда.
Идеи?
Свети ли лампата в такъв случай, в какъв цвят свети? Това "понякога" е доста неприятно, трябва в такъв момент да извикате техника.

Тема "Бойлер Теси не се включва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: