Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
При камината на Греико вентилатора е на изхода провери това което Трифон е написал дали има проходимост комина.Защото вентилатора се опитва да изтегли дима от камината и да го прати в комина но щом изпушва и камината нещо пречи на вентилатора да изкара дима.
Kakvidich - специалист
ср ное 02, 2022 7:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 02, 2022 6:43 pmKakvidich написа:
... Ебаа...и ма...та...
Така само ще размножиш пушилката, а натрупването ѝ е причината при запалване, рязко да търси път навън.
Вече си получил и такъв съвет
ср ное 02, 2022 12:54 pmivanovhr написа:
Увеличи малко вентилатора при запалване с 2-3 единици ако иска още вдигни с още 1-2.
Аз така бих постъпил ако дозата е нормална (един пръст над запалката)
Увеличаването на вентилатора ще намали задимяването в камерата преди запалване. Опитвай с малки стъпки!
Комина достатъчно широк и чист ли е?
Блокчето което аз използвам е 20см дълго и 15см широко. Писах по нагоре. Не е ползван комина чист е. Видях го от покрива до избата с фенер.
Kakvidich - специалист
ср ное 02, 2022 7:30 pmmaistora1965 написа:
При камината на Греико вентилатора е на изхода провери това което Трифон е написал дали има проходимост комина.Защото вентилатора се опитва да изтегли дима от камината и да го прати в комина но щом изпушва и камината нещо пречи на вентилатора да изкара дима.
Тя е на 3то палене тая камина чисто нова е. Инсталатора ще викам да си я гледа. Може да има не добро уплътняване. Нямам идея но ако пипам аз да не ме пр..ебат с гаранцията..
А уж от печката към комина всичко беше чисто...
Някой, дето има налична и на сърце, да изпрати/качи таблицата на Брадъра!
Kakvidich има нужда от нея.
Бих я пратил мигновено, ако лаптопа ми беше наличен.
Без него съм като сакат.
Kakvidich - специалист
пет ное 04, 2022 2:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Без него съм като сакат.
Благодаря!
Стоян Михайлов - помощник
Препоръчайте ми колега, който се занимава с изготвянето на проект за отопление от област Пловдив или област Стара Загора.
neidox - специалист
пет ное 04, 2022 2:15 pmKakvidich написа:
пет ное 04, 2022 2:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Без него съм като сакат.
Благодаря!
https://dox.abv.bg/download?id=79770210 ... за сваляне
Kakvidich - специалист
Благодаря за табличката!
LazarGanev - "Велик майстор"
ср ное 02, 2022 7:37 pmKakvidich написа:
Инсталатора ще викам да си я гледа. Може да има не добро уплътняване. Нямам идея но ако пипам аз да не ме пр..ебат с гаранцията..
Както ти казаха вентилаторът на камините смукателен, така че създава вакуум в горивната камера и ако коминът е добър, няма как да пуши, просто ще даде грешка "Отворена врата". Викай си сервиза и това е. Инсталаторът ти може да не е официалния сервиз, негов дилър
Kakvidich - специалист
пон ное 07, 2022 1:48 amLazarGanev написа:
ср ное 02, 2022 7:37 pmKakvidich написа:
Инсталатора ще викам да си я гледа. Може да има не добро уплътняване. Нямам идея но ако пипам аз да не ме пр..ебат с гаранцията..
Както ти казаха вентилаторът на камините смукателен, така че създава вакуум в горивната камера и ако коминът е добър, няма как да пуши, просто ще даде грешка "Отворена врата". Викай си сервиза и това е. Инсталаторът ти може да не е официалния сервиз, негов дилър
Работи с Грейко, той ми продаде с фактура камината, той ми я сложи, гарнции,документи..Вчера трябваше, ама не можа да дойде... И ми каза да си махна сам десния капак и да гледам. Та махнах го, запалих я и установих, че не само при запалване, а постоянно пуши от връзката между самия изход на печката и кюнеца, който тръгва от нея... 2 часа пушене.. ама то има и някакво разтояние в тази връзка около 3-4 мм като инсталатора ми вика, че било нормално.. имало гума и тя уплътнявала.. да, ама не, щом пуши.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: