пет окт 28, 2022 10:43 amkivanov написа: Ще стане работата. Пази си отпимизма, че той ще те крепиНе се и съмнявам, че ще стане. Въпроса е кога и на каква ценаТрябва да споделиш и името на арх., че да си знаят и другите хора
Имам едно усещане, че шеговито ще почнеш към 1 април
![]()

Ами Март-Април-Май, когато дойде какво да ти кажа. Относно арх. стига да на се приеме зле от аудиторията ще го споделя.
пет окт 28, 2022 10:47 amDessie написа: Мда, интересни заниманияВероятно имат приемен ден в Панчарево, но аз в момента живея във Велинград и ще ми е трудно да пътувам често за да бутам всичко сам. За тази цел реших да си платя на моя човек, който си е Бистричанин и си има контакти в общината. Та реално аз натискам него да ходи да проверява. Имам и входящ номер, тъй че може другата седмица по телефона да пробвамза неслучването на архитект напълно те разбирам, ние уцелихме на третия опит
община Панчарево нямат ли приемен ден - ако имат, отивай да си буташ проекта напред. Предвиди за откриването на СП, че трябва да имаш ограда и площадка за измиване, напоследък ми прави впечатление, че искат да си връзват гащите
виж си и проекта, да няма някакви безумни неща вътре по отношение на безопасност на труда
По отношение на сондажа - явно има някакви промени, защото аз взех РС само на база уведомление към БД. Според ЗУТ правенето на собдаж май се води строеж? Как е захранен с ток?

За СП. Оградихме вече имота с колове и мрежа. Надявам се да свърши работа. Аз го направих най-вече, заради сондажа, че при мен всичко е празно все още и от там са свикнали да си минават някви хора. Та исках да видят, че вече не може да минават

По отношение на ПБЗ, какво да ти кажа. Гледах го 2 пъти. Не разбирам много и не мога да хвана дали има някоя безумица. Изглежда ми читав. Ако някой разбира и има желание да помогне. Бих могъл да го споделя.
По отношение на сондажа. Ако не се лъжа от 2019 или нещо от сорта има някакво изменение и вече не минава номера да идеш само да вземеш една служебна бележка от общината, че имаш сондаж и всичко точно (така е било при съседа). Не може мисля да минеш и само с Удостоверение за първоначалното уведомление. Сега искат задължително сондажа да е регистриран в БД и съответно искат удостоверението за регистрацията. Демек трябва да си минеш по каналния ред. Сонждаите които са за битови нужди са с уведомителен режим и не се изисква РС, не се изисква разрешение от БД и т.н. Просто пускаш едно уведомление, че имаш намерение да изграждаш. Чакаш 2 седмици и ако няма обаждане от тях или писмено изпратен отказ, можеш да го правиш. И след като го направиш. Пак пускаш едно заявление за регистрация и в 30 дневен срок би следвало безплатно да си регистриран (безплатно мисля, че ще е до края на Ноември 2022). Както стана ясно от БД искат някой от общината да отиде на място и да провери дали има сондаж наистина. Разбра се обаче, че от НАГ ги мързи и може да минеш метър само със снимки. Но предполагам ако попадне преписката при някой уставняк може и да си почакаш няколко месеца само докато се накуми да отиде да провери

Не съм сигурен, че те разбрах за кое захранване с ток питаш. Ток в имота нямам все още. Предполагам като взема РС ще мога да подам заявление да ми пуснат временния. Иначе сондажа съм го покрил в момента и не го изпомпвам. Понеже съм чел на много места, че трябва да се изпомпва постоянно в началото, за да се разработи, та говорих това със сондьорите, но те ме увериха, че това не е нужно. Още повече при мен понеже всичко било глина надолу и няма опасност от запушвания и прочие. Колко е вярно предстои да разберем.
Dessie при теб какво стана със сондажа. Не видях в твоята тема дали си писала повече по този въпрос.