• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Spokoiniq - майстор
Колеги, събирам предложения, похвали и оплаквания за малък телфер, с който да качвам и свалям материали на покрив на 4 ет. блокче.Ще трябва да се прави някаква лебедка, която вече видях на един покрив и мога да поизкопирам, колкото до телфера-интересува ме най-вече надеждност, товароносимост предполагам 100 кила е оптимално.На обекта, който гледах сваляха чували с отпадъци от мазилка или подобно, по 2 по около 30 кила или повече(на око), така че 100 мисля да е добре.
kuti_es - напреднал
Ние ползваме едно,мисля че беше до 320кг.До сега не сме имали проблеми и върши доста работа.Ще видя да го снимам.
sek.1 - специалист
Има в Практикер на Бугет някъде около 200 лева са а на промоция и по малко преди две години монтирах едно такова на един приятел на въртаща са рампа на балкона на трети етаж на една стара кооперация да може да си качва дървата за камината от гаража в двора за сега работи идеално дават му 250 килограма а с полиспастна ролка 500 килограма.
Spokoiniq - майстор
Благодаря за линковете, но ме интересуват мнения от първа ръка, от ползвали/ползващи машинката.
lz1wvm - специалист
От 2 години ползвам такъв ел.телфер и съм доволен.Проволката е 12 метра и вдига 125 кг. ако се направи двойна дига 250кг.
bonjyr89 - специалист
аз ползвам такъв в работилницата като ремонтирам ДВГ ги вдигам от земята и с такъв телфер и ги поставам на подвижна маса за сега работи без проблеми вдигал съм до 400кг. а го дават до 500 със полиспаст не съм пробвал но предполагам че ще стане.
Чаро - Акълия
Аз също ползвам такова. Незаменимо е.
На Илиянци са по 100-тина лева.
Качи над 10т замазка+материали на 3 етаж миналото лято.
Установих обаче, че при голямо натоварване спира за 10-20мин. Предполагам прегрява и има защита :shock: ...
Не пести стоте лева, а взимай без да се замисляш.

А, да. По упътване дават 125кг с единично въже и 250 с двойно.
Аз веднъж му сложих 5 торби лепило- няма ядове.
Важно е да знаеш, че качва и сваля бавно!
Аз го монтирах на прът арматурно желазо ф30 (ще стане и на тръба), а него с здрава планка 15мм и 2 анкера, затиснах към балкона.
Удължих и кабела на пулта, за да може да се управява от долу. Кабела е :? 1,5 или 2м.
Stefan2000 - специалист
Здравейте,
Има ли някой, който вече да е разглобявал от тези най-евтините телферчета на Райдър или подобни? Вярно ли е, че вътре били с пластмасови колела и какво ви е мнението за качеството на изработката? Колко жилен е управляващия кабел, който е необходимо да се удължи?
Много въпроси задавам, та да ви кажа защо все пак се интерсувам :)
Ще вдигам главно дървен материал - греди макс.80кг, за строеж на 2-катна - 5м. гредоредна къща, а след това и керемидите за покрива, тухли единички за пълнежа, разтвор и т.н. Та тънката ми сметка е дали да инвестирем в телферче, или да разчитам на общаци за вдигането :?
Вече съм измислил и на каква конструкция да го закрепя, за по-удобна работа.
илко илиев - специалист
аз имам такова до 125кг. и вече над 3год. си вдигам дървата на втория етаж и нямам проблеми.Опитах да кача клипче но не се получава,съжалявам
  • 1
  • 2

Тема "Телферче?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: