• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dessie - специалист
На какви тухли се спря за зидовете? И за дограмата да питам, че имам спомен, че беше искал оферти, ама не почня какво и защо?!?
kivanov - специалист
пет ное 04, 2022 1:43 pmDessie написа:
На какви тухли се спря за зидовете? И за дограмата да питам, че имам спомен, че беше искал оферти, ама не почня какво и защо?!?
Избрах си тухли Porotherm Thermo 25см. имат доста по-добър коефицент от стандартните при същата цена(или евентуално някаква малка разлика). Дограмата е Reynaers Masterline 8 HI и Reynaers MasterPatio за плъзганията. Дограмата е боядисана в Белгия (предлагат и боядисване в България уж за по-кратък срок, но предпочитам да не я пипат тук).
resistbody - майстор
Какви пари са тея поротерма, че доста поскъпнаха откакво почнах да сторя аз... първите мирково N+F ми леганха 2.16, после поскъпнаха и за вътрешните стени на 2 етаж взех лайта на 2.36... ама вчера взимах сръбски лайт на 3.25... пак е по-добре от 4-ки, че са станали 1.20..
Едит: Тея гледам са с еднакви кутийки навсякде... при лайт моделите поне по периферията са по на често и за дюбели и за зидарски със шейна е по-добре... аз голям зор гледах докато намеря човек който да се съгласи да ми зида със шейната.. поне в нашия край... те като видяха тухлите и половината отказаха..
Dessie - специалист
И на мен ми е интересна цената, че в един сайт са на 4,15 лв/ бр, ама не ми изглежда актуална цената. Онзи ден за стандартния поротерм ми обявиха 3.20 без ДДС/ бр през леко връзкарска история :-) получих отзиви, че в последно време били свалили рязко качеството и били трошливи и нееднородни цветове

Ще драсна другата седмица в моята тема какво съм направила с тухлите ( имам да избирам между Младост, Климатон и Винербергер, на които по принцип съм обявила “джихад”, но ако пък съотношението цена/качество излезе, може и да го отменя :-) )и ще разпитвам за дограмите :-) нашето ще е на 99% с пвц
PIP - майстор
Като се има предвид, че нашите 'зидари' от няколко десетилетия не слагат разтвор по вертикала на тухлата само заради това си заслужава да се зида с поротерм.
kivanov - специалист
съб ное 05, 2022 9:08 pmresistbody написа:
Какви пари са тея поротерма, че доста поскъпнаха откакво почнах да сторя аз... първите мирково N+F ми леганха 2.16, после поскъпнаха и за вътрешните стени на 2 етаж взех лайта на 2.36... ама вчера взимах сръбски лайт на 3.25... пак е по-добре от 4-ки, че са станали 1.20..
Едит: Тея гледам са с еднакви кутийки навсякде... при лайт моделите поне по периферията са по на често и за дюбели и за зидарски със шейна е по-добре... аз голям зор гледах докато намеря човек който да се съгласи да ми зида със шейната.. поне в нашия край... те като видяха тухлите и половината отказаха..
Гледам, че Porotherm Thermo са 3,30 на бройка без ДДС. Според мен е по-важно да се гледа цената на кв.м. В случая е 36.30лв. без ДДС. Коефицентът на топлопреминаване е 0,168.
Dessie - специалист
съб ное 05, 2022 10:00 pmPIP написа:
Като се има предвид, че нашите 'зидари' от няколко десетилетия не слагат разтвор по вертикала на тухлата само заради това си заслужава да се зида с поротерм.
Е те дали на поротерм или на другите с нут и федер няма да сложат разтвор отсрани ми се струва все тая….

@kivanov - ще гледам и сравнявам в понеделник :-)
PIP - майстор
съб ное 05, 2022 10:06 pmDessie написа:
съб ное 05, 2022 10:00 pmPIP написа:
Е те дали на поротерм или на другите с нут и федер няма да сложат разтвор отсрани ми се струва все тая….
Кои са другите с 'нут и федер'?
resistbody - майстор
съб ное 05, 2022 10:36 pmPIP написа:
Кои са другите с 'нут и федер'?
Много са другите... аз в моята къща имам 3 модела на Мирково и 1 на Младост..

Много съм доволен от тухлите на Мирково, особено стария калъп, но бързо го смениха.. тежаха яко не се вдигаха лесно..
Нямам опит с Поротерм, защото не се предлагат при нас... мирково си ги визмах направо от завода с камиони чрез посредник.. не продават на краен клиент..

Едит:
И ако някой строител вземе да ви развива теория, колко трудно се режат и затова ще ви вземе по-скъпо може да му ударите една в главата... реже се с нож за 50-60лв и машина за 100-200лв..
PIP - майстор
Мерси, не знаех че има и други тухли със сглобка. Сега видях младост и изглеждат като поротерма и затова съм си мислел, че всички са виндерберг. Аз като строих нямаше други с подобен профил, моите са унгарски и след това пуснаха завода в Луковид, ако не се лъжа.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: