Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petko5 - помощник
Здравейте колеги,
Имам проблем свързан със загряване на винтов предпазител 25 А.
В захранващо табло на къща, като захранващия проводник е 4 кв-мостов, има главен винтов предпазител 32А, слад това захранването минава през електромер и след това през чисто нов винтов предпазител 25А.
Отделно в къщата има табло с шест (6) на брой винтови предпазители.
Проблема е точно в този винов предпазител... от 25 А, който е на входа.
При включване в мрежата на две печки-духалки от по 2KW, , този предпазител започва да загрява...
Малко предистория:
Въпросния предпазител (25А), преди беше 16А, който загравяше до неузнаваемост...
Основата на стария предпазител беше ръждясала, а проводника от 4кв, включително фаза и нули, беше много нагорял.
Смених старата основа с чисто нова, изрязах и изоларах проводника до здраво, след това, отворих вътрешното табло и донатегнах всички винтови връзки, но уви..., основния предпазител отново загрява...
Интересно е че нито един предпазител от вътрешното табло не загрява...
Дайте съвет, от какво моме да загрява въпросиня предпазител от 25А на входа на къщата...
hidrazin - майстор
съб ное 05, 2022 10:09 pmpetko5 написа:
Смених старата основа с чисто нова,...
А кой да смени и капачката и да сложи чисто нов предпазител?
:partyman:
petko5 - помощник
съб ное 05, 2022 10:47 pmhidrazin написа:
съб ное 05, 2022 10:09 pmpetko5 написа:
Смених старата основа с чисто нова,...
А кой да смени и капачката и да сложи чисто нов предпазител?
Направено е, както и на всички предпазитело на вътрешното табло.
Всички винтови предпазители са сменени с чисто нови, както и капачките.
Отделно всички основи са прегледани за нагар, ръжда или лоша връзка.
Последна промяна от petko5 на съб ное 05, 2022 10:54 pm, променено общо 1 път.
moimoimoi - майстор
причините са две:
-лоша връзка
или
-голям ток
лошата връзка може да е от недобре стегнати кабели към клемите на предпазителя, или самата капачка на предпазителя не е добре стегната или не може да се стегне поради проблем в резбата

по отношение на големия ток, 25 ампера са около 5700 вата така че таз причина по скоро отпада
hidrazin - майстор
съб ное 05, 2022 10:51 pmmoimoimoi написа:
по отношение на големия ток, 25 ампера са около 5700 вата така че таз причина по скоро отпада
Абе то убаво ама Петко едва ли има включени само и единствено две духалки по 2000W
А къде е бойлера, печка/котлон, хладилник, осветление ... ?
Avas_co - майстор
Освен двете духалки, какво си включил?
Бойлер, хладилник и ...?
25А много малко ми се вижда, за цяла къща.
Както ти е казал moimoimoi, може да грее от хлабава връзка, не добре стегнат бушон.
Като си сменял, защо не сложи автоматични, тия витловите ...
Но, като цяло, 25А много ми малее. За къща или апартамент.
Не вярвам само с двете духалки да си, има и друго.
DundyTheCroc - майстор
Ако правилно съм разбрал, през този 25А предпазител и мостов 4мм2 минава захранването на цялата къща? Две духалки ясно колко са, но освен това имаш и други консуматори, може би тока е по-голям, отколкото си мислиш.
п.п. Авас ме изпревари, явно еднакво мислим.
petromaniq66 - специалист
То, ако бяха малко патрона щеше да прекъсне. Лоша връзка и заблуда , че е решен проблема със неизвестната профилактика. И 63А да е пак ще загрява. Бронзовите апокрифи винаги са църкали. До 25 биваха, но по кръгове не и за главни. Още повече, че главен гореше изключително рядко - един вид не се бърника.
Последна промяна от petromaniq66 на съб ное 05, 2022 11:43 pm, променено общо 1 път.
petko5 - помощник
съб ное 05, 2022 11:00 pmAvas_co написа:
Освен двете духалки, какво си включил?
Бойлер, хладилник и ...?
25А много малко ми се вижда, за цяла къща.
Както ти е казал moimoimoi, може да грее от хлабава връзка, не добре стегнат бушон.
Като си сменял, защо не сложи автоматични, тия витловите ...
Но, като цяло, 25А много ми малее. За къща или апартамент.
Не вярвам само с двете духалки да си, има и друго.
В момента на загряване само две духалки...
Иначе има бойлер (който е изклучен, тоест достигнал необходама температура), хладилник (руски-Минск, който също е изключил, защото е достигнал необходимато охлаждаща температура), осветителни лед тела, телевизор и компютър....
Писах, че преди електромера е 32 А, ако и след електромера монтирам същия предпазите от 32 А, ще има ли ефект ?
Имам нови основи за винтови предпазители на 32 А, както и винтови предпазители, утре мога да монтирам един, за да видя какъв ще е ефекта...
petko5 - помощник
съб ное 05, 2022 11:31 pmpetromaniq66 написа:
То, ако бяха малко патрона щеше да прекъсне. Лоша връзка и заблуда , че е решен проблема със неизвестната профилактика. И 63А да е пак ще загрява.
Според Вас, къде да търся проблема ?

Тема "Проблем, свързан със загряване на винтов предпазител 25 А" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: