• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
iolly_ - специалист
Ами то и отвътре ще е с естествен фурнир. А за миялната чуди ме се с тази бленда отдолу под вратите, с която крием крачетата на шкафовете. Вратата ще е изравнена с другите, но тя реално нали влиза навътре..миялната има едно вдлъбване отдолу за това.

Ох има ли програма за визуализация, която да не е на модули и по твои размери на шкафове? Аз се мъча тука със Солид ама
trevora - специалист
iolly_ написа:
Shadowman
Един стандартен шкаф 600мм има светъл отвор 564. 564 + 16 / по 8 мм да застъпва страницаа от двете страни/ = 580 мм, а нашата фурна лицето и е с ширина 595.
Заради това съм останала с впечатлението ,че ще използвате 16 мм.за корпус.
iolly_,при съдомиялните за вграждане има изискване за височината на цокъла/това ,на което ти му казваш бленда/.В 99 % от случайте цокъла трябва да бъде между 90мм до 220 мм.в зависимост от височината на вратата.Стандартно се прави 100 мм или 150 мм.при височина на вратата 720 мм.При по-малък цокъл ще имаш проблем с отварянето на вратата на съдомиялната,кактои и ако направиш цокъл 100 мм,а височината на лицето е 770 мм.примерно.

Прикачен файл

PR-0001068.jpg
В този случай цокъла трябва да бъде между 100-170 мм
PR-0001068.jpg (36.94 KиБ) Видяна 5619 пъти
iolly_ - специалист
Ето това имам впредвид като казвам бленда..така мислех, че се казва. Цокъл мислех, че е когато от теракот се вдига леко по стената. Няма значение, просто исках да покажа за какво говоря, за да ме разбирате.

А миялната ни е Whirlpool ADG 789. Капарирали сме я, но още не е при нас и затова е дилемата. Този цокъл бяхме решили да е 80 мм висок, но сега се замисляме какво става под миялната. Колко трябва да е високо лицето....изобщо при нея от къде се започва, кое първо се гледа.

А това 16 мм....не съм го обяснила добре. То се получава по друг повод. Ние решихме да сложим между шкафовете по една страница само, не две. Фактически да имат обща страница, з ада пестим не толкова материал, колкото място. Страницата е с дебелина 18 мм, а всяка врата на шкаф я застъпва по 8 мм, и мислим да оставим по 2 мм между тях. Когато говорех за печката....имах впредвид по 8 мм от едната и от другата страна. Но станаха някои промени при печката като загряхме ,че вратата на миялната нищо не застъпва.

Прикачен файл

Blenda.gif
Blenda.gif (71.42 KиБ) Видяна 5594 пъти

Прикачен файл

mialna_Whirlpool_ADG 789.jpg
mialna_Whirlpool_ADG 789.jpg (19.54 KиБ) Видяна 5594 пъти
iolly_ - специалист
Ето я схемата на нашата миялна. Сега се вглеждам, че те всъщност я показват с закачено лице, ако не се лъжа.

Нещо не мога да схвана колко трябва да ни е тази бленда на шкафовете, така че вратата на миялната да се отваря без проблеми. Дървеното лице, което се закача на миялната колкото нейното лице ли трябва да е високо или повече?

Прикачен файл

TDDW29FD01.jpg
TDDW29FD01.jpg (18.78 KиБ) Видяна 5585 пъти
iolly_ - специалист
Успях да направя едно грубо моделче на нашата кухня. Дайте идеи как да я изпипаме външно. Хрумна ни да са два цвята по този начин. Незнам дали ще е хубаво. Искаше ми се да има и нещо отворено, но на ниско, на което отвътре да е тъмния цвят. Освен това си мисля за дръжките. Шарките на дървото са ни хоризонтални и едва ли ще върви дръжките да са вертикални, но пък на места е по-удобно да са вертикални. Мисля отдясно на хладилника под горните шкафове да сложим рафт в тъмния цвят за микровълновата.

Прикачен файл

IMGP6852.JPG
Това ще е светлият цвят и материал, но изчистен без рамка и с хоризонтални линии на дървото.
IMGP6852.JPG (142.33 KиБ) Видяна 5549 пъти

Прикачен файл

Shema_kuhnia.gif
Shema_kuhnia.gif (44.52 KиБ) Видяна 5550 пъти

Прикачен файл

Shema_kuhnia2.gif
Shema_kuhnia2.gif (30.37 KиБ) Видяна 5550 пъти
sasooooooooo - "специалист"
А ако сложиш всички дръжки по средата /само вертикална среда/ на вратичките, без оглед дали ще се издърпва или отваря?
Мисля, че ще стане по красиво и симетрично :?
iolly_ - специалист
Нещо не мога да те разбера извинява..как да ги сложиме посредата на височината...
shadowman - майстор
Има предвид да сложиш дръжките на вратите по средата на вратата в горния край както при задължителните чекмеджета и вдигащи врати.
trevora - специалист
Погледни на снимката на моята кухня за дръжките.
iolly_,ако направиш цокъл 100мм.,височината на вратата на съдомиялната трябва да бъде 71,5 ,това е с махането на фугите,но без кантовете.Но внимавай с отстоянието на цокъла навътре от корпуса.По схемата на съдомиялната ти е дадено разстояние 90мм.,което автоматично ще ти доведе проблем с монтажа на пералнята.Всмисъл ,че неможеш да използваш общ цокъл за цялата кухня и няма да стои красиво.Между другото решихте ли как ще направите стенния панел,тези 6 см как ще ги оберете?
iolly_ - специалист
Относно дръжките..разбрах какво имате впредвид като видях кухнята на trevora. Прави сте наистина, че визуално е по-красиво, но ме притеснява, че няма да е удобно за отваряне, когато са врати, отварящи се настрани. Освен това, ако примерно човек, който не живее там тръгне да отваря, а не знае какъв тип е шкафа ще има проблеми. По-скоро си мисля, че навсякъде трябва да са хоризонтални, но на местата, на които съм ги сложила. Само над хоризонталните горни шкафове със стъкло сигурно ще ги направим хоризонтални посредата, като долните.

За миялната....утре ни я карат и ще можем да я огледаме добре и да видим какво става, защото така е доста трудно. Все си мислех, че дървеното лице, което се закача можем да го направим по дълго надолу, така че да може цокъла да ни е 80, но говоря доста наизуст, защотот е сме я разгледали още по отношение на монтаж. Това, че трябва да е цокъла по навътре от останалите шкафове, заради пералнята, наиситна ще е гадно, ако е така, но нека мъжете ...баща ми и мъжът ми да я погледнат утре и след съвещанието ще видим.

А за застенката и там нали проблеми. я със сигурнст ще е по-навътре от стената..мислят към нея да се слагат някакви рамки, които да лягат на стената, ама как го мислят незнам още. Дори ми предлагаха в това място да се направят ниши с осветление, но на мен ми се струва доста малко незнам дали ще може д астане добре.

Ще ви държа в течение..помагайте, че много трудности ни се явяват с тази пералня и тази стена, ддето са ни направили строителите..препятствия много.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Помогнете с идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: