Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ще се оправяш сам.
Добре е да си погледнеш връзките около помпата, както и комина, ама Цялия.
Kakvidich - специалист
Трифка, на 8 дена печка сам няма да я оправям! Ще направя нужното, който трябва да я оправи. Аз след 2г ще си я оправям. И пак казвам! Комина е абсолютно чист и без никакви фуги.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт ное 08, 2022 8:40 amKakvidich написа:
Та махнах го, запалих я и установих, че не само при запалване, а постоянно пуши от връзката между самия изход на печката и кюнеца, който тръгва от нея... 2 часа пушене.. ама то има и някакво разтояние в тази връзка около 3-4 мм като инсталатора ми вика, че било нормално.. имало гума и тя уплътнявала.. да, ама не, щом пуши.
Е, след камината вече може да пуши, там е нагнетателен участък. Ако коминът има тяга няма да пуши, ама сега времето е още топло и няма достатъчно тяга. Коминът може да е чист, но да не излиза над билото и пак да няма тяга. На изхода трябва да се уплътни
Kakvidich - специалист
Нямам снимка да покажа, нокоминът излиза доста над билото. И да ще се уплътни и със силикон и със алуминиева лента и ако пак пуши не знам вече...
maistora1965 - специалист
А от къде тегли въздух камината.Пробвал ли си да отвориш един прозорец и тогава да я запалиш да видиш какво ще се случи.
Идята е добра, но предвид конфигурацията на пелетарката със смукателен вентилатор, не мисля да е това причината. Ако не успява да изтласква, няма и да засмуква, което би довело до Грешка и гасене. Щом в камерата има разреждане, значи движението на газовете не е проблем. Според мен де.
Няколко мнения има назад, които загатват проблема- неуплътнени кюнци, всичко от вентилатора към комина, както и относително топлото време и студен комин.
Тук Шоси е прав, пак според мен. Като застудее, вероятно ще спре да пуши, дори да не се вземат мерки за уплътняване на пропуските.
Kakvidich - специалист
Майсторе, не прозорец, врата и два прозореца и пак пуши. Сега ще обясня след съветите какво направих.
1- с алуминиево тиксо ових всички кюнци, включително и от изхода на печката, със силикон ревизионния капак на вентилатора, но се оказа, че пак пуши от там, но поне от кюнците спря.
2- запалих я и наблюдавах... От там установих, че пуши и от самия съд на който е монтиран вентилатора, пропуснати заварки има и от там издиша яко . И там сложих алуминиева лента.
3- продължих да наблюдавам хахахахаха
Тая мърша пуши и от температурния датчик, който е монтиран в тръбата за изгорели газове и там уплътних, остана само капака на вентилатора да увия с алуминиевата лента и ако пак пуши ще предевя рекламация...
То бива бива.... Нищо чудно като махна и левия капак и видя тоя съд дето е монтиран вентилатора от другата му страна и от там да пуши ако има изтървана заварка..
4- какво се получава аз запушвам едни места то още 10 язви... Е..х я и печката.
Трифка, като в запалих беше 8 градуса... Колкото и да е топло от 10 градуса надолу не мисля, че не е за печка.
Айде кажете, моля, след описанато какво да очаквам и какво да правя. Иначе инсталатора го чакам в неделя.
maistora1965 - специалист
Контролера има опция да пускаш вентилатора пробвай като го пуснеш и сложи ръка на входа на въздуха да видищ тегли ли.Това дето пропушва от всички възможни отвори означава че нещо пречи на вентилатора да нагнетява в комина.провери връзката на кюнците с комина.
Всичко е проверил, Майсторе.
Моите дистанционни идеи свършиха, освен само още една- да му е турена шапка.
kalin72 - майстор
Някой сети ли се да пита дали тоя комин е позван изобщо, някога?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: