Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Atanas.b - напреднал
Здравейте, налага се да сменя мивката в банята, но се натъкнах на проблем. Оказа се, че разстоянието между шпилките, на които се закача мивката е 12см, а масово отворите на наличните по магазините са 28см. Старият умивалник е 56см, не е малък, но не знам защо отворите му са толкова събрани към центъра. Та на въпроса - има ли някакъв начин да закача мивка с разстояние между отворите 28см на шпилки с разстояние 12см? Дупчене на нови отвори не е вариант - не знам къде са тръбите. Другият ми вариант е да сложа шкаф с умивалник, но той е в краен случай. Благодаря.
Изображение
chapara - майстор
Пробий си нови дупки и не се втелясвай!!
krasi92 - майстор
Щом пробиването не е вариант ползвай крайния вариант шкаф. Не е трудно да разбереш къде минават тръбите
Atanas.b - напреднал
Как да разбера къде са тръбите? На квартира съм, нямам нито чертежи, нито проект.
kozl - майстор
То и да имаш чертежи, не е сигурно, че тръбите са направени по чертежите. За това някои си правят снимки на инсталациите преди закриване.
За топлата вода ми иде наум как да я търся под плочките. За студената не съм сигурен.
Ползвай шкаф за мивка на крака и му залепи гърба към плочките със силикон, ако не можеш да го хванеш за шпилките.
brum - майстор
Практиката за тръбите е да вървят хоризонтално и да пускат вертикални отклонения. Шанса да уцелиш тръба ако пробиеш на 12см в страни по същата хоризонтална линия клони към нула.

А и нали си под наем. Смяна на мивка е работа на хазяина.
chapara - майстор
вт ное 08, 2022 10:05 ambrum написа:
Практиката

А и нали си под наем. Смяна на мивка е работа на хазяина.
👍
Киррил - специалист
Купи си шкаф щом си под наем и не се занимавай с проблеми. Всичко съгласувай с наемодателя.
Atanas.b - напреднал
По принцип е на хазяйна работа, но мивката аз я спуках и мисля, че е редно аз да я сменя. Хазяйна е точен и ми каза да слагам каквото реша стига да не седи грозно. Днес последно ще проверя в един магазин за такъв тип мивки и ако няма ще взема шкаф щом няма опция да ползвам старите шпилки. Благодаря на всички.
chapara - майстор
Като сложиш шкафа с мивката залепи на няколко точки мивката с ,,полиуретанов уплътнител".

Тема "Смяна на мивка в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: