Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Прегледай за проходимост отвора от където трябва да постъпва въздух в камерата!
Не само отвън.
Ако камерата е запушена, вентилатора буквално не извършва никаква работа (поне не тази, която би трябвало), нищо, че се върти като бясно куче.
Огледай всеки сантиметър до камерата!
Kakvidich - специалист
чет ное 10, 2022 9:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
Прегледай за проходимост отвора от където трябва да постъпва въздух в камерата!
Не само отвън.
Ако камерата е запушена, вентилатора буквално не извършва никаква работа (поне не тази, която би трябвало), нищо, че се върти като бясно куче.
Огледай всеки сантиметър до камерата!
Малко ще ми е трудно, че е на 20 см от стената тръбата за въздух, но утре ще опитам и нея да видя. И имам една много силна смукачка ще пробвам да я вкарам да смуче ако има нещо да го измуче ... Мерси, пак нещо друго като опция и веднага ще я пробвам. А според теб, Трифка ако сложа въртяща шапка дали ще има файда? Иван се казвам всъщност..
чет ное 10, 2022 10:02 pmKakvidich написа:
... ако сложа въртяща шапка дали ще има файда? Иван се казвам всъщност..
Не, в случая няма да помогне, Иване.

Постоянно връщам назад, та сега виждам, че ползвате един комин с етажа под теб.
Долу как са нещата?
Колко е височината на целият комин и от теб нагоре колко има?
Kakvidich - специалист
чет ное 10, 2022 10:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тогава остава да видя тая тръба за входящ въздух... И това залепяне да продължи, ако пак отнякъде се разпуши, но надали ще имам толкова търпение и ще направя всичко възможно да я върна тая печка, защото след всичко мисля, че тя е бъгава...
Kakvidich - специалист
чет ное 10, 2022 10:04 pmТрифон П.Трифонов написа:

Постоянно връщам назад, та сега виждам, че ползвате един комин с етажа под теб.
Долу как са нещата?
Колко е височината на целият комин и от теб нагоре колко има?
Брат ми още не ползва, но е свързан, но е запушено всичкко там. Комина е около 13 14 метра висок. А от мен до края му е около 5 метра..
Kakvidich - специалист
Иначе гори супер, не опушва много, пламъка е супер... Само се ядосвам обаче .
LazarGanev - "Велик майстор"
Със сигурност проблемът не е в камината, а в комина и трябва да се открие. При това положение каквато и камина да сложиш, проблемът ще е същия, а тази камина на друго място ще пее :cool:
Kakvidich - специалист
чет ное 10, 2022 10:46 pmLazarGanev написа:
Със сигурност проблемът не е в камината, а в комина и трябва да се открие. При това положение каквато и камина да сложиш, проблемът ще е същия, а тази камина на друго място ще пее :cool:
И какъв би бил проблема в комина, след като изброих всичко за него и сякаш проблем не се вижда!? Не е малък, нормален е! Има тяга, няма от къде да взема въздух, над билото е, висок е, измазан, изолиран е. Какъв друг проблем би имал? Мой колега с пелетарка със същия комин, но по малко блокче със същата конфигураци като моята и комина му не е изолиран, няма никакъв проблем! Търся проблема просто!
А, и Ганев, не знам прочете ли, че има доста пропуски по заврките на съда, на който е монтиран вентилатора, както и самия ревизионен капак на тоя съд. Че и него запечатвах с алуминиева лента!
LazarGanev - "Велик майстор"
чет ное 10, 2022 10:58 pmKakvidich написа:
А, и Ганев, не знам прочете ли, че има доста пропуски по заврките на съда, на който е монтиран вентилатора, както и самия ревизионен капак на тоя съд. Че и него запечатвах с алуминиева лента!
Това не са пропуски, там не се търси 100% херметичност. Щом и след запечатването с алум лента пак пуши, значи не е там проблема. Общите комини много често създават проблеми. Много скоро се борихме с един такъв, докато се намери. Проблемът бяха неправилни включвания на двама съседи - горе и долу.
Kakvidich - специалист
чет ное 10, 2022 11:23 pmLazarGanev написа:
чет ное 10, 2022 10:58 pmKakvidich написа:
Това не са пропуски, там не се търси 100% херметичност. Щом и след запечатването с алум лента пак пуши, значи не е там проблема. Общите комини много често създават проблеми. Много скоро се борихме с един такъв, докато се намери. Проблемът бяха неправилни включвания на двама съседи - горе и долу.
Под мен, брат ми е включен по същия начин като мен! Но има само пуснато гофре, което е запечатано и не взема въздух от там комина. Тоеат ползвам го само аз за сега. И какво означава неправилно включване? По нагоре писах, как съм включен в комина? Кое е неправилно за да го оправям...

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: