Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не мога да кажа от дистанция, но симптомите са за проблеми след вентилатора, т.е. след камината. Интересно ми е и защо пресостатът не прави проблеми, не съобщаваш за такива :?
Kakvidich - специалист
чет ное 10, 2022 11:44 pmLazarGanev написа:
Не мога да кажа от дистанция, но симптомите са за проблеми след вентилатора, т.е. след камината. Интересно ми е и защо пресостатът не прави проблеми, не съобщаваш за такива :?
Не мога да кача снимки да покажа цялото разположение на печка и кюнци към комина!
А грешки не ми е давала никакви! Освен в началото на монтажа, като я включихме даваше истинал котел и още нещо си и инсталатора звъня в Грейко и му казаха да види един датчик, който е горе под левия капак на печката дали не сме го разместили при качването до етажа. Та се оказа, че не е стегнат хубаво към клемата и самия датчик беше се разместил нещо... До там с грешките. Но искам да кача снимки да видите всички как е свързана към комина тая печка. На над 10 места съм виждал така вързани и няма проблеми!
Kakvidich - специалист
Ще пробвам да обясня как е разположена печката и кюнците.
Стена от хола, която е и стена на спалнята. На тази стена е сложена печката в хола на 20см от нея. От печката тръгвам с тетка и тафче, продължавам с около 30см вертикален кюнец, от там чупя с коляно през стената, имам още един кюнец около 35см хоризонтален с лек наклон нагоре и вече съм в спалнята, веднага след хоризонталния кюнец имам коляно и още 20см хоризонтал който влиза в комина .. това е то.
silent - майстор
чет ное 10, 2022 9:48 pmKakvidich написа:
чет ное 10, 2022 9:46 pmsilent написа:
Кюнците трябва да са максимално къси с минимум чупки и минимум хоризонтална част която да е под лек наклон.
И според това, което написах за моите кюнци, как са къси, дълги, много чупки?
Супер са, не са ти те проблема!
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 6:36 amsilent написа:
Кюнците трябва да са максимално къси с минимум чупки и минимум хоризонтална част която да е под лек наклон.
Проблема е, че вече нз къде да търся, защото всичко изглежда наред! Лошото е, че няма наблизо добър коминен майстор! И трябва да ръся още едни 100-200 лв да викам някой от Бургас.. ама не вярвам комина да е...след като го фледах тествах и т н
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 6:36 amsilent написа:
Проблема е, че вече нз къде да търся, защото всичко изглежда наред! Лошото е, че няма наблизо добър коминен майстор! И трябва да ръся още едни 100-200 лв да викам някой от Бургас.. ама не вярвам комина да е...след като го фледах тествах и т н
Иване, предлагам следващото интелигентно/селско изпълнение.
Ако имаш малка печица на дърва, да я подвършеш към тафчето, да ги видим тос комин и тас пелетарка, що така и кое как!
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 7:32 amТрифон П.Трифонов написа:
Иване, предлагам следващото интелигентно/селско изпълнение.
Ако имаш малка печица на дърва, да я подвършеш към тафчето, да ги видим тос комин и тас пелетарка, що така и кое как!
Вярваш или не си го лислех, дори питах тук там, но имат само големи печки и не мога да пробвам с печка....
LazarGanev - "Велик майстор"
Коминът колко отвора има и ти как си включен в него?
Kakvidich - специалист
А и друг тест, който направих беше следния. Когато сложих кюнците, без да е свързана печката с тях и там тествах с цигара и вестник и си дърпаше дима. Теста беше от тафа, като най далечна точка от комина.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: