Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
bigdragon - майстор
Типично, ще чакаме последния момент.
На пролет ще четете, как в сервиза нищо не правят
с дни и седмици, а тревата си расте...
Нищо сериозно- може да кара още някой месец, после нов, евентуално.
Цветомир Димитров - специалист
може и зимата да го пратя,те тогава на резачки натискат в сервизите май.
Нямам Трифоне гащите чак редуктор да разглобявам...
За редуктор чак гащи не ти трябват. Може и по чехли.

Драконе, много песимистично бре!
За колко се сменя редуктор, а може и Неволята да го научи, ако му се занимава?!
Редуктор!!! Хахааа!
Soviet_Soldier - специалист
нед ное 13, 2022 6:05 pmЦветомир Димитров написа:
Дали на редуктора не му се е разказала играта,че чувам леко хрупкане като го въртя надясно...
По-скоро предстои да му се разкаже играта. Може да не е от коническата предавка, а от лагера над режещия инструмент. При някои модели над него няма семеринг, а капачетата му не уплътняват добре срещу фината прах, съответно попада абразив и той тръгва да създава проблеми пръв. С времето заради луфта му започва и самата коническа предавка да се разрушава. В такъв случай, ако рано се хване, ремонтът минава само със смяна на лагер.

Един лайфках от мен - ако няма семеринг (като при моята коса отсъства над лагера) просто наслоявате малко грес над него. Греста защитава, както от влагата, така и улавя част от мръсотията преди да е влязла в лагера.
Леко хрупкане, при въртене в една посока, не ми звучи като лагер с лек ромон, ама де да видим.
Има специални лагери, за специални "хакове", ама трябва да ти е минало през ръцете.
То не мое се на полето с клавиатура в скута и сичко да си видял!

Някой сръчко, може да мине със смяна на зъбаци и един-два лагера.
В сервиза обикновено сменят цялото парче.
В първия вариант може да стане като купено, даже и по добре.
нед ное 13, 2022 9:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
Има специални лагери, за специални "хакове", ама трябва да ти е минало през ръцете.
Хубави съвети даваш , че не става с лаптопа, а ако възприемаше и смисълът им, грешка нямаше да имаш. :lol:

Както казах, гумените капачета на "специалните лагери", които на теория трябва да спират финия абразив и влагата се справят само частично, по тая причина и този лагер страда най-често.

Имам опит и с друга техника, чиито лагери работят в доста по-агресивни условия - пералните машини. Няма и един модел, дето да бачка само на лагери, без пред тях да има семеринг със смазка, в случая от сорта на Anderol Hydra 2.
нед ное 13, 2022 10:27 pmSoviet_Soldier написа:
...
Както казах, гумените капачета на "специалните лагери", които на теория трябва да спират финия абразив и влагата се справят само частично, по тая причина и този лагер страда най-често.
...
Горното и долното ги подминавам с правата лопата.
За лагерите....казваш само това, което си видял.
Греста е в баката, на входа на оръжейната, хаха. Все е нещо
Тъй е то, като е спестено от...пари, ред е на творчеството, няма как. Пусто няманье!
пон ное 14, 2022 6:35 amТрифон П.Трифонов написа:
Тъй е то, като е спестено от...пари, ред е на творчеството, няма как. Пусто няманье!
Не бой се, и в твоя бюджетен FS94 съм убеден, че там семеринг няма, а лагерите са с 90% вероятност китайски. :lol: И на теб може да ти е полезен тоя трик. :thumbs:
пон ное 14, 2022 8:30 amSoviet_Soldier написа:
Не бой се, и в твоя бюджетен FS94 съм убеден, че там семеринг няма, а лагерите са с 90% вероятност китайски. :lol: И на теб може да ти е полезен тоя трик. :thumbs:
Мдааа, бюджетен е, за домашна употреба. Все пак не е от класа, а като се раздрънкат китайските лагери, ще ги гравирам- "На Софчо, с любоф". Всяка седмица притягам бол'ченца, а през една сменям мЪркучи. Гресирам на петък 13ти.
А за простотиите, споко, и аз съм ги правил. Едно време греста беше без пари, акъла и той.
Сега всичко се плаща.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: