Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Цветомир Димитров - специалист
Сърбят ме ръцете още от сега да бия декари...вие сте виновни да си взема този модел-мерси :)
пон ное 14, 2022 1:12 pmЦветомир Димитров написа:
Сърбят ме ръцете още от сега да бия декари...вие сте виновни да си взема този модел-мерси :)
Възможно е, макар обикновено да препоръчвам Щил, да съм грешник и аз, хаха.
Ще върна назад, да проверя кои "сме биле" препоръчителете.
Нищо му няма на модела. Колко е едно редукторче, или пък лагерче с грес?!!
Нали не била скъпа, щото не се харчела много, хахааааа!!!
Има коментари, от които умирам от смях- ем тъй, ем иначи, хахаааа! Ужас и безумие, от умни и разумни люде!!!

Цвето, това не е към теб.
Човек с маникюр е умен човек, не като оня, с черно под ноктите, къде си вади хляба с честен труд.
Soviet_Soldier - специалист
За цената си McCulloch B40B Elite си е супер, но в този ценови клас са машини за битова, а не професионална експлоатация.

Доколкото си спомням, споменавал си, че си имал китайска мотокоса. Ако пазиш редуктора, може да пробваш него да го поставиш, в случай че е читав и съвпадат шлиците, и диаметъра на тръбите. Китайските редуктори са за тръба 26 и 28мм със 7 или 9 шлици, но има и версии за квадрат. Цената ти е 20-30лв за редуктор.
пон ное 14, 2022 9:45 pmSoviet_Soldier написа:
За цената си McCulloch B40B Elite си е супер, но в този ценови клас са машини за битова, а не професионална експлоатация.

Доколкото си спомням, споменавал си, че си имал китайска мотокоса. Ако пазиш редуктора, може да пробваш него да го поставиш, в случай че е читав и съвпадат шлиците, и диаметъра на тръбите. Китайските редуктори са за тръба 26 и 28мм със 7 или 9 шлици, но има и версии за квадрат. Цената ти е 20-30лв за редуктор.
Оня тример замина по направление почти веднага,за негово щастие,беше готов за удар в плочките...
емовлаха - специалист
Щом 240м корда му стигат на Цветомир, не е кой знае колко голяма експлоатацията на косата около 2л масло на сезон. За състоянието на лагерите се грижи вибрацията на режещите гарнитури двата крайни лагера го отнясят единия от към вала превърта и другия към оста се разбива. Различен редуктор ако пасне едва ли ще може да се захване планката на предпазителя ако захващането е като при хуск със винтове в предавката... Иначе на тая коса двигателя и чукаше пък изкара сезона :) Има клипче назад в темата за смяна на лагери и е безмислено да се носи в сервиз за това, иначе 2 ходения до сервиз, лагери и работата на техника да не излезе колкото нов редуктор, Цветомире, не е лошо да споделиш има ли вече луфт на оста, има ли семеринг и колко масло и навъртя
около 2 литра и половина,нищо не съм изгорил.Няма луфтове само хрупкането е,а нямам никаква идея къде и какво да гледам-така наречения семеринг.такива тежки и сложни ремонти (за мен де) не смея да правя.
Soviet_Soldier - специалист
вт ное 15, 2022 11:59 amемовлаха написа:
Щом 240м корда му стигат на Цветомир, не е кой знае колко голяма експлоатацията на косата около 2л масло на сезон. За състоянието на лагерите се грижи вибрацията на режещите гарнитури двата крайни лагера го отнясят единия от към вала превърта и другия към оста се разбива. Различен редуктор ако пасне едва ли ще може да се захване планката на предпазителя ако захващането е като при хуск със винтове в предавката... Иначе на тая коса двигателя и чукаше пък изкара сезона :) Има клипче назад в темата за смяна на лагери и е безмислено да се носи в сервиз за това, иначе 2 ходения до сервиз, лагери и работата на техника да не излезе колкото нов редуктор, Цветомире, не е лошо да споделиш има ли вече луфт на оста, има ли семеринг и колко масло и навъртя
Съгласен съм за вибрациите. Като им махат предпазителя с ножа за корда, който реже двете нишки равно и по тоя начин се избягва дисбаланса, вибрациите се увеличават, което влияе на ресурса на лагерите, както и кривите ножове.
И за едно косене, примерно с 3т нож и двор пълен с камъни и пънове, може успешно и бързо да се съсипе редуктора. Може само да гадаем, дали ниското качество или начина на експлоатация са причина за този шум.
вт ное 15, 2022 12:26 pmЦветомир Димитров написа:
около 2 литра и половина,нищо не съм изгорил.Няма луфтове само хрупкането е,а нямам никаква идея къде и какво да гледам-така наречения семеринг.такива тежки и сложни ремонти (за мен де) не смея да правя.
Работи си спокойно, периодично проверявай за луфт. Може звукът да не е от лагер, а от деформирани зъбни колела. Емовлаха е прав, че като го дадеш на ремонт, цената ще ти е колкото нов редуктор накрая. Ако се развали стария може да се пробваш да го оправиш сам, ако не се получи просто ще си поръчаш нов. Така или иначе, като е излязъл от строя нищо не губиш да пробваш да го разглобиш.
Последна промяна от Soviet_Soldier на вт ное 15, 2022 12:57 pm, променено общо 1 път.
Косата му още в началото имаше някакви вибрации, които сякаш се оказаха от неправилно навиване на корда или нещо в кордовата глава.
Склонен съм да мисля, че е от начинът на експлоатация.
Ремонт на редуктор не е сложен. Дано се престраши и да си намира качествени лагери!
С течение на времето ще се научи да пази машината. Здраве да е само!

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: