• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nelina_london - специалист
Предполагам, че за повечето от вас въпросът е лаишки ,но търся мнение за автоматични предпазители с функция електромер.Трябва да се монтира в предпазително табло Легранд и да замени обикновен предпазител С16 .Няма място за допълнителен модул .Целта е да се измерва консумацията на канален климатик(без WiFi) ,директно вързан с отделен предпазител .
Тоблото е това (само за първи етаж ) ,като трябва връзката да е с предпазител С16 ,но не е надписан кой точно .Ако кажете ,ще пусна климатика и ще свалям предпазителите ,защото може да се окаже и някое ДТЗ към схемата ,ако това е от значение ,защото не разбирам .
Прикачен файл:
Screenshot_20221116-132856_Gallery.jpg

Видях ,че има WiFi модели на sonoff ,рутерът е на 4 м. така ,че сигналът не е проблем ,както ,че има и механични .Нямам претенция кой вид ще е ,макар че не ми се дават повече от 100лв .Интересува ме кои да по-надеждни и акуратни ,както и какво се случва при спиране на тока .Играят ли наистина ролята на предпазители или само замерват консумацията ?
Ще ми е много полезно да препоръчате и конкретни модели ,които биха паснали .
brum - майстор
Не съм виждал 1P предпазител който да може да мери енергия. Два варианта ми идват на ум:
1) Нещо скрито в таблото което да се връзва в WiFi мрежата и да четеш от него.
2) Да се обединят 2 кръга на общ предпазител за да се освободи място.
Ами видях тези ,на единият пише 1P ,но не виждам дали играе ролята на предпазител .
Прикачен файл:
Screenshot_20221116-133830_Samsung Internet.jpg

Прикачен файл:
Screenshot_20221116-133750_Samsung Internet.jpg
brum - майстор
Точно тези не. Поне не като истински автоматичен предпазител. А той си е важен.
Ех, разби ми мечтите ! :)
Идея за друго wi fi ,което може да бъде скрито отзад в таблото ?
Ако знаех ,че мога да вържа допълнителен WIFi модул към самият климатик ,щях да го направя преди инсталацията в тавана ,но вече е трудно достъпно .
Ал_ - специалист
?
Прикачен файл:
Screenshot_20221116-143825.png
burkov - специалист
Ползвам ей такова на шели за бойлера.
https://www.shelly.cloud/products/shell ... ion-relay/

И не само за него. Може да се скрие в климатика, в таблото, в кутия или къде ли не.
Хем мери, хем може да управлява. Поддържа и датчици за влажност и температура.

Дават му 16 ампера.
Хем е българско, хем е от най големия европейски производител на смарт устройства за дома.
Няма как да внедрим 3 P предпазители, също някак не ми се дават 200 + лв ,за да следя годишна консумация от 200 лв .Благодаря ,че ме светнахте, че с 1P няма да стане .
Обаче , Шелито ме грабна веднага .Максималната консумация на климатика е 1,9 kWh ,така ,че трябва да е подходящо . Сега ще отида да разкача пластмасата на таблото ,за да видя дали ще се побере отзад ,но щом става в конзоли ,би трябвало да е ОК .
Намерих и схемичка ,само Wago клеми ще трябват .Благодарности !

Прикачен файл:
Screenshot_20221116-153727_Google.jpg
Screenshot_20221116-153727_Google.jpg (104.75 KиБ) Видяна 1273 пъти
Ал_ - специалист
О, намират се и 1P, но според мен отново не си заслужават в случая. Особено след като има по-евтини и практични решения. Шелито и мен ме беше грабнало преди време, пак покрай мнение на burkov, но се отказах, защото май не са съвместими с tuya app, поне с такова впечатление останах, а исках всичко да е през едно приложение
Грабвай шелито и не му мисли!
На двата климатика ползвам, както и шели електромер.
Много съм доволен.

Това е от вчера

https://photos.app.goo.gl/uitNLrDAfGjEQrvv6

"Кухня" и "Детска" са климите.

В менюто има логове за денят, седмицата, месец, година.....
Мери напрежението на мрежата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Предпазител за следене на електрическа консумация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: