• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
чет ное 17, 2022 10:39 pmbrum написа:
чет ное 17, 2022 9:39 pmhidrazin написа:
Просто към Шелито се пуска нула от някъде ... елементарно е.
Стига да е на същото ДТЗ :) .
1-во - имах в предвид да се пусне нула (само един проводник) от нулата на климатика или от предпазителя.
2-ро - ... на схемата няма ДТЗ
3-то - който не е в час да не се фаща. :-D
:partyman:
nelina_london - специалист
Ужас ....аз не съм в час ,но действам само на сигурно .Нулата ще си е с тройната клема ,обаче ако изскочи и ДТЗ към предпазителя ще чакам следващи инструкции и няма да пипам нищо .Просто ,ако чакам ел техника ,ще мине отоплителния сезон .
Мине не мине някой ден и се появи тая сложна абревиатура ДТЗ.
Аз като нямам, седа си дефектен тука, толкос години, шелитата ми цъкат, лампи горят, телевизора губи пимбяното, кучката ръмжи на сън, климатика не може да нареди цилиндрите...
krasi92 - майстор
Климата на гжата е директно на бушона. За какво му е дтз. И като се ровичка по тоците бушоните в джоба задължително да не мине отоплителният сезон и без теб. То нещо спешно ли ти е да бараш дето не ти е работа Нелина или просто си нямаш какво да правиш
Е ,нали преди да стартирам каквото и да е свалям главния предпазител .Вече съм сменила един предпазител с такъв с по-изпреварващо действие ,така че не хващам жица за първи път в това табло .Разпознават нула и фаза, имаме и замерващ уред . Таблото си е направено кадърно имаше си проект ,който ел техниците похвалиха и спазиха .Единствено предпазителите не са в същата подредба като по проект ,затова трябва да установя кой е неговия .
Отзад всички жици са прилежно поставени, няма плетеници . Краси ,няколко пъти казах ,че трябва да се свърши преди началото на отоплителния сезон ,а няма как да знам кога Т в къщи ще падне под 24° и ще пусна климатика . .Важно ми бе дали показаната схема е удачна .
krasi92 - майстор
Спази си схемичката и на фазовия не ти трябва клема. Директно от бушона в устройството. Нула си вземи от нулевата шина. Притягай здраво клемите и няма да има драми.
Така ...очевидно не направих нещо както трябва ,защото не се отчита консумация ,поне климатикът работи :) .Предполагам съм разменила фазовите кабели. Нулата я взех от шината ,както писахте .Предпазителят на климатика е C16 ,на долния ред ,преди С10 .

Прикачен файл:
Screenshot_20221124-195303_Gallery.jpg

В L съм сложила ,това което идва от климатика ,а в L1 го прекарвам през бушона и тук трябва да е грешката .
На L1 подаваш фаза от предпазител.
От 0 теглиш жица за захранване на консуматор (климатик, в случая).
L и SW не са ти нужни, в случая. Те са ако управляваш комутацията с "външен ключ".
Е ,първо го направих така ,но в жичното дистанционно на климатика нямаше ток .Затова реших ,че трябва от климатика да влиза в някоя фаза ,защото в нета имаше хиляда схеми ,предимно за осветление .
Каква е причината да няма ток в климатика по този начин ? Измерено с фазомер ,не светва .
https://photos.app.goo.gl/po3uBNDUYaciCJoj9
Монтирано е временно в разклонителна кутия за контакти.

Не зная схемата на климатик с жично дистанционно.
Ако първо е захранено дистанционното, което не вярвам.........
Не знам.
Опита ми, с друга подобна кабелна джаджа, показва че Тя се свързва с изпълнителното устройство, Вътрешното тяло при теб, на съвсем различна клема. Захранването си е захранване.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет ное 24, 2022 8:44 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Предпазител за следене на електрическа консумация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: