Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petromaniq66 - специалист
Копчетата са ментета. Техника взел 20лв. сложил китайско копче за 2. Какво толкова сложно има в един бойлер. Максималната температура, която би достигнал се ограничава от крайния изключвател и е 75+/-5°С.
Mermaid - помощник
ср ное 16, 2022 8:05 ampetromaniq66 написа:
Копчетата са ментета. Техника взел 20лв. сложил китайско копче за 2. Какво толкова сложно има в един бойлер. Максималната температура, която би достигнал се ограничава от крайния изключвател и е 75+/-5°С.
Мда, взе си 20 лв. за 5 минути работа колкото да замаже положението.
Температурата е точно на толкова настроена.
LazarGanev написа:
Свети ли лампата в такъв случай, в какъв цвят свети? Това "понякога" е доста неприятно, трябва в такъв момент да извикате техника.
Лампата си светва както е нормално, но индикацията до нея, че бойлерът нагрява не светва. Дори и в бойлера почти да няма топла вода. Но наистина става много спорадично и е трудно да дойде в такъв момент техник.
LazarGanev - "Велик майстор"
А каква е алтернативата, освен да чакате да дойде? С рестартиране оправя ли се? Кой модел е Тесито?
Значи терморегулатор. Техника, като сменя копче трябва да направи и оглед на инсталацията на бойлера, каква гаранция даде след посещението?
kozl - майстор
То зависи от схемата и къде са свързани индикаторните лампи. Иваче може от терморегулатор, защита, копче или лоша връзка.
Наш бойлер САНГ нема проблеми с копче, оти фабрично няма такова :-D
valentino76bs - майстор
вт ное 01, 2022 5:26 pmMermaid написа:
Здравейте пак.

Днес е дошъл човек от Теси и бързо е решил проблема - сменил копчето на бойлера срещу 20 лв. и сега бойлера си работи. Аз не присъствах и нямах възможност да задам въпросите, които сте предложили, но бойлера мисля е на 15+ години вече и макс температурата му е до 90 градуса. Иначе когато загрее до максимум стрелката е на около 70-80 градуса. Не знам дали това е добре, знам че по принцип бяха бутнали регулацията за да стига тези градуси, но иначе не може спокойно да се изкъпе човек зимата ако е по-малко.
То значи почти безплатно.. :)
Защитата е на входа. Сработи ли нищо не свети - прекъсва фаза и нула.
Mermaid - помощник
Прикачвам снимка на капака на бойлера и когато го пусна копчето + индикатора светват както е нормално.

Значи при проблема с копчето и двете не светваха като се цъкне копчето, или копчето само премигваше.

След като смениха копчето, проблема който остана е че понякога като цъкнем копчето и то си светва, но индикатора до него не светва и бойлера не тръгва да нагрява макар и да няма топла вода. Това се случва рядко и случайно. Оправя се само, обикновено след няколко часа. Но при положение че бойлера преди това не е пускан с часове би трябвало да не е от термозащитата?

Гаранция след последните посещения не са давали.

Прикачен файл

IMG_0631.JPG
копчето плюс индикатора
IMG_0631.JPG (56.45 KиБ) Видяна 1160 пъти
Последна промяна от Mermaid на нед ное 20, 2022 7:02 pm, променено общо 1 път.

Тема "Бойлер Теси не се включва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: