Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77
- майстор
2832 мнения в "Винтоверти"
Lutchezar
- майстор
- На линия
Импактите са само за завиване и отиване. Това с пробиването не е за тях
. Имам един малък с изключващ се удар, но като се замисля такъв тип свердла за дърво в импакт не ми е хрумвало да сложа. Виж с шестостенни видии го пробвах в бетон и след секунди го смених с перфоратор, не виждам въобще смисъл в съществуването на такива свердла.

PIP
- майстор
пет юни 03, 2022 12:44 amLutchezar написа: Импактите са само за завиване и отиване. Това с пробиването не е за тяхТия бургии не са хекс, а обикновен шестограм колкото да не превъртат. Аз пробивам постоянно и основно с бургии с хекс опашки с два импакта и най-ползвания ми винтоверт makita DDF083Z е само с такъв захват, няма патронник и досега не съм имал проблеми. Предимството е бързата смяна на бургии и минаването към винтоверт.. Имам един малък с изключващ се удар, но като се замисля такъв тип свердла за дърво в импакт не ми е хрумвало да сложа. Виж с шестостенни видии го пробвах в бетон и след секунди го смених с перфоратор, не виждам въобще смисъл в съществуването на такива свердла.
prascho
- майстор
При останалите производители не знам как стоят нещата, но при Милуоки ще дам няколко примера:
М12 FID -147 Nm при батерия 4.0 Ah, т. е при 2.0 и 3.0 батерии то въртящият момент е по-малък. При батерия с по-голям капацитет повишаваш издръжливостта, но не и максималната производствена сила.
М12 FPD - 44 Nm при батерия 4.0 т.е. при батерия с по-нисък капацитет въртящият момент е по-нисък. Ако сложиш батерия 6.0, то въртящият момент не може да надскочи производствения параметър от 44 Nm, но ще увеличи времето на ползване преди следващо зареждане/ издръжливост.
М18 FPD2 - 135 Nm при срандартна батерия 5.0 т.е при батерия с по-малък капацитет въртящия момент е по-нисък. С по-голяма батерия както при М12.
Малкото сиво вещество ми подсказва, че и при останалите произвидители е така.
Същественото е максималният технически показател за сила, чрез който маркетингово се промотира даден продукт при каква батерия е постигнат. Ако ползваш батерия с по-малък капацитет няма да постигнеш заложеното от производителя. Ако ползваш батерия с по-голям капацитет не може да надхвърлиш посочения в брошурата/ на хартия максимум, но постигаш по-висока издръжливост т.е по-малък брой цикли на зареждане/зареждане за един и същ обем от работа.
М12 FID -147 Nm при батерия 4.0 Ah, т. е при 2.0 и 3.0 батерии то въртящият момент е по-малък. При батерия с по-голям капацитет повишаваш издръжливостта, но не и максималната производствена сила.
М12 FPD - 44 Nm при батерия 4.0 т.е. при батерия с по-нисък капацитет въртящият момент е по-нисък. Ако сложиш батерия 6.0, то въртящият момент не може да надскочи производствения параметър от 44 Nm, но ще увеличи времето на ползване преди следващо зареждане/ издръжливост.
М18 FPD2 - 135 Nm при срандартна батерия 5.0 т.е при батерия с по-малък капацитет въртящия момент е по-нисък. С по-голяма батерия както при М12.
Малкото сиво вещество ми подсказва, че и при останалите произвидители е така.
Същественото е максималният технически показател за сила, чрез който маркетингово се промотира даден продукт при каква батерия е постигнат. Ако ползваш батерия с по-малък капацитет няма да постигнеш заложеното от производителя. Ако ползваш батерия с по-голям капацитет не може да надхвърлиш посочения в брошурата/ на хартия максимум, но постигаш по-висока издръжливост т.е по-малък брой цикли на зареждане/зареждане за един и същ обем от работа.
ESPACE
- майстор
пет ное 25, 2022 1:39 pmvencil написа: Често съм срещал мнения че с по-голям капацитет на батерията и силата ставала по-голяма. Това мит ли е или ако не каква е причината за това? Аз по скоро бих заложил че е мит но все пак да питам ако има специалисти да ни светнат по въпроса.При батерия с малък капацитет имаш по голям пад на напрежение при еднакъв товар спрямо батерия с по голям. Респективно напрежението върху мотора на машината е различно, съответно и оборотите и силата.
zz_stefanov
- майстор
пет ное 25, 2022 1:39 pmvencil написа: Често съм срещал мнения че с по-голям капацитет на батерията и силата ставала по-голяма. Това мит ли е или ако не каква е причината за това? Аз по скоро бих заложил че е мит но все пак да питам ако има специалисти да ни светнат по въпроса.Имам личен GSR 10,8 V-2-Li, та в описанието производителя беше написал, че обявените nm се постигат с батериите с по големия капацитет от 2 Ач. Масово обаче се продаваха тогава с 1,5 Ач.
Батериите с по голям капацитет обикновено могат да дадат и по голям ток от събратята си с по малък капацитет. Естествено всичко си има граници и с 10 Ач батерия винтовертът няма да литне.

Най голямата батерия за модела е най добрия вариант за производителността и продължителността на работата, ако не те бърка цената и теглото.
Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература