• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iliana - специалист
А това как да оправя' сълзи от червеното
Шестограмът ли се навива' по посока на часовника или в обратна?
https://dox.abv.bg/download?id=1f5ce893 ... за сваляне
iliana - специалист
Много благодаря Трифон
Спря да капе
iliana - специалист
Тази сутрин налягането отново е 0.4,след като вчера на студена е 0.8, на топла система 1.2
Не знам вече какво става, може ли толкова да пада от това сълзене под РС
или някъде има друг скрит теч
надявам се да е от въдзух в системата, напълних я отново на 0.8 да видим
lpoik - специалист
пон ное 28, 2022 8:26 amiliana написа:
Тази сутрин налягането отново е 0.4,след като вчера на студена е 0.8, на топла система 1.2
Не знам вече какво става, може ли толкова да пада от това сълзене под РС
или някъде има друг скрит теч
надявам се да е от въдзух в системата, напълних я отново на 0.8 да видим
Аз точно по тази прична с повишаване на налягането си съвъзах бойлера на отворена система, бийлера е пълен, но без налягане(като бойлерите на дърва). Малко е по сложно, но реших проблема. Повече от 20 г. нямам проблеми. Единственния проблем е че като включен бойлера почва да капе от душа (разтоварва налягането при разширението на водата). Няма никаква опасност от високо налягане дори и да прегее водата си излиза като пара през душа.
iliana - специалист
пон ное 28, 2022 8:47 amlpoik написа:
Аз точно по тази прична с повишаване на налягането си съвъзах бойлера на отворена система, бийлера е пълен, но без налягане(като бойлерите на дърва). Малко е по сложно, но реших проблема. Повече от 20 г. нямам проблеми. Единственния проблем е че като включен бойлера почва да капе от душа (разтоварва налягането при разширението на водата). Няма никаква опасност от високо налягане дори и да прегее водата си излиза като пара през душа.
каква е връзката с моя случай, не ми става ясно
lpoik - специалист
пон ное 28, 2022 8:53 amiliana написа:
пон ное 28, 2022 8:47 amlpoik написа:
каква е връзката с моя случай, не ми става ясно
Реда на свръзване е следния:От водопровода през кран свързваш към бойлера на студената тръба, тръбата на топлата вода я връзваш дирекно на душа без кранове. Като отвориш крана на студената тръба налягането избутва топлата вода и душа тече топла, с оделен кран с тойник към топлата вода се пуска студена вода за да се реголира температурата. Сега остава да измислиш къде да си направиш връзките на место. Малко е не удобно с тези връзки, но проблема ще бъде решен. Провери в нета за смесители на бойлери на дърва.
iliana - специалист
На мен бойлера ми е свързан със ситемата, и налягането пада( губи се отнякъде), а не се качва
Аз не мога една свръзка да си ремонтирам, вие искате системата да преправям
lpoik - специалист
пон ное 28, 2022 9:26 amiliana написа:
На мен бойлера ми е свързан със ситемата, и налягането пада( губи се отнякъде), а не се качва
Аз не мога една свръзка да си ремонтирам, вие искате системата да преправям
За това писах, че е сложно свръзването трябва да се преправи. Но си решаваш проблема с високото налягане от водопровода и е много по безопасно. Дадох идеята ти си решаваш. :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Налягане затворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: