Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Fifis - напреднал
Здравейте! Сайта е супер. Отдавна следя темите в него и сега дойде и моят ред да попитам за ремонта на баня. Имам няколко въпроса:
1. Искам да слагам вградено казанче, но стената на която ще трябва да се окачи е тухли. Ще издържат ли казанчето? А и м/у тухлената стена и самото казанче има 25 см.разстояние от което минават тръбите.
2. Кое заема по-малко място-вградено казанче или моноблока, защото стената на която трябва да се сложи е 143 см.
2. Окачен или опънат таван е по-добре за банята и може ли на опънатите тавани да се слагат лунички?
3. Българските сифони тип лайсна дали са като качество еднакви с тези вносните?

Ако има някой програма за баня, моля да даде сайт, за да мога по ясно да ви начертая размерите, и ако може, да ми дадете съвет.
Благодаря! :roll:
silllveto - Майсторица
Препоръчително е първо да потърсиш отговорите на въпросите си във вече написаното. И ако не намериш, питаш.
Ето виж.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0
Fifis - напреднал
Благодаря за тази тема,но отдавна я прегледах. В нея става на въпрос за висящите казанчета, а моят въпрос е друг. В моята баня казанчето ще се падне там където минават тръбите на снимка DSC00017.JPG от
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0 , т.е не както е на снимката на тухлената стена, ами на стената с тръбите
и затова се чудя дали има щифтове ,който да са толкова дълги, че да минат измежду тръбите и да се захванат за тухлената стена?
Дано този път съм се изразила по правилно. :?
Rumen Iankov - специалист
Има шпилки с достатъчна дължина които ще ти свършат работа. :)
Bechev - специалист
Да има шпилки с дължина до 1м дори и по-големи така,че мериш каква дължина ти трябва режеш и решаваш проблема :-D
snejoky - напреднал
Fifis написа:
1. Искам да слагам вградено казанче, но стената на която ще трябва да се окачи е тухли. Ще издържат ли казанчето? А и м/у тухлената стена и самото казанче има 25 см.разстояние от което минават тръбите.
Сам ли ще си монтираш казанчето или ще търсиш майстор?
Ако ти е възможно дай снимки на банята, за да се види къде ще бъде и да придобият хората по-реална представа!
Илиян Илиев™ - майстор
Само не разбрах, защо казанчето ще се окачва след като е вградено? Те вградените май си се вграждат. Доколкото съм запознат с технологията на вградените казанчета като майстор мазач там няма никакво окачване. Къртиш тухлите на височина, ширина и дълбочина докато се побере казанчето. Прикрепяш го с някакви дюбели(важно е да си прецизен с нивелира, защото после бутона седи грозно) колкото да не се размества при мазането. Виждал съм и вързани с тел, но все пак върши работа при умело боравене с телта.

Като свършиш с позиционирането запълваш празното пространство с цимент, вар, пясък и вода с подходящи пропорции. След приключване на запълването е добре да направиш проверка с нивелира. После следва мазилка, която също е добре да се положи след засъхване на материала, с който си запълвал около казанчето.

п.п. При големи празни пространства около казанчето можеш да си помагаш с парчета от изкъртените тухли.
snejoky - напреднал
Илиян Илиев написа:
Само не разбрах, защо казанчето ще се окачва след като е вградено? Те вградените май си се вграждат. Доколкото съм запознат с технологията на вградените казанчета като майстор мазач там няма никакво окачване. Къртиш тухлите на височина, ширина и дълбочина докато се побере казанчето. Прикрепяш го с някакви дюбели(важно е да си прецизен с нивелира, защото после бутона седи грозно) колкото да не се размества при мазането. Виждал съм и вързани с тел, но все пак върши работа при умело боравене с телта.

Като свършиш с позиционирането запълваш празното пространство с цимент, вар, пясък и вода с подходящи пропорции. След приключване на запълването е добре да направиш проверка с нивелира. После следва мазилка, която също е добре да се положи след засъхване на материала, с който си запълвал около казанчето.

п.п. При големи празни пространства около казанчето можеш да си помагаш с парчета от изкъртените тухли.
:megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek: :megaeek:
Тоя монтаж ме разби направо =D> =D> =D>
Илиян Илиев™ - майстор
Така съм гледал хората че го правят. Я кажи ти как го правиш. Може пък да е по-удачния вариант. :wink:
snejoky - напреднал
Значи напразно съм хабил шпилките до сега :datz:, пък и дюбели...
То с тел ставало. А може ли със свински опашки?
Хареса ми чувството ти за хумор =D> =D> =D>

Тема "Нова баня-таван, казанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: