Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет дек 02, 2022 8:25 pmsweet28 написа:
... :wink:
Нямам инструкциите на помпата не са ми оставили, прочетох в нета някои неща но не ги разбрах.
Според вас за затворена система на пелете с 8 радиатора с термо глави и един бойлер, кои режим би бил подходящ на помпата :)
https://rubin2001bg.com/img/cms/%D0%BA% ... lpha2L.pdf

С такава съм, но без символите отдолу.
С 5 радиатора и лира се справя на РР1.
При теб, вероятно на РР2.
РР режимите се препоръчват за системи с радиатори.
стр.14 и стр15.
sweet28 - напреднал
пет дек 02, 2022 8:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 02, 2022 8:25 pmsweet28 написа:
... :wink:
Нямам инструкциите на помпата не са ми оставили, прочетох в нета някои неща но не ги разбрах.
Според вас за затворена система на пелете с 8 радиатора с термо глави и един бойлер, кои режим би бил подходящ на помпата :)
https://rubin2001bg.com/img/cms/%D0%BA% ... lpha2L.pdf

С такава съм, но без символите отдолу.
С 5 радиатора и лира се справя на РР1.
При теб, вероятно на РР2.
РР режимите се препоръчват за системи с радиатори.
стр.14 и стр15.
До колкото разгледах в pdf и малко разбирам :-D :)
При мен трябва да е на стрелка 1 от снимката а не както е оставане на стрелка две от снимката :)
Sorry за малоумните въпроси но наистина съм бос, сложиха ми парното оставиха го на това положение и ми казаха когато са отворени всички радиатори и не стига на всички топло мини на 3 степен
sweet28 - напреднал
пет дек 02, 2022 9:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
Стрелка 1.
Много ти благодаря за отговора :)
А кога се ползва трета постоянна скорост, питам от любопитство :?
пет дек 02, 2022 9:16 pmsweet28 написа:
...
А кога се ползва трета постоянна скорост, питам от любопитство :?
При обезвъздушаване, когато и ако се наложи, в твоят случай. За друго няма да ти е нужна.
ESPACE - майстор
вт окт 04, 2022 9:24 amkozl написа:
Те го индикатора:
Rotation tester.jpg
Този тестер показва наличие на въртящо се магнитно поле. Но това че се върти индикатора не значи, че ротора на помпата също се върти. На практика тестера ви показва, че електрически нещата са наред:
1.Има ток
2.Намотките са ок
3.Кондензатора е изправен
Имам някъде такъв ключодържател но ако човек има опит с помпи му трябват 2-3 минути само да разбере какво се случва и без тестер.
kozl - майстор
съб дек 03, 2022 9:17 amESPACE написа:
вт окт 04, 2022 9:24 amkozl написа:
Те го индикатора:
Rotation tester.jpg
Този тестер показва наличие на въртящо се магнитно поле. Но това че се върти индикатора не значи, че ротора на помпата също се върти. На практика тестера ви показва, че електрически нещата са наред:
1.Има ток
2.Намотките са ок
3.Кондензатора е изправен
Имам някъде такъв ключодържател но ако човек има опит с помпи му трябват 2-3 минути само да разбере какво се случва и без тестер.
Да, логическата вероятност е такава. Практическата не помня да съм я пробвал.
Може би индикатора да е полезен за пэрвоначална бърза проверка или доста подходящ за обслужване на трифазни електродвигатели за бързо определяне на посоката на въртене ако няма видимост към валовете.
И на мен не ми се е налагало да го ползвам.
Но съвсем скоро смених помпата от пералнята (Candy от 1980 г.) на майка ми и практически мога да тествам индикатора с нея щото само бръмчи и не върти 8-[
fbr - майстор
нед дек 04, 2022 7:51 amkozl написа:

Но съвсем скоро смених помпата от пералнята (Candy от 1980 г.) на майка ми и практически мога да тествам индикатора с нея щото само бръмчи и не върти
Едва ли ще направиш някакво откритие, освен очевидното, щом бръмчи.
kozl - майстор
нед дек 04, 2022 8:59 amfbr написа:
нед дек 04, 2022 7:51 amkozl написа:

Но съвсем скоро смених помпата от пералнята (Candy от 1980 г.) на майка ми и практически мога да тествам индикатора с нея щото само бръмчи и не върти
Едва ли ще направиш някакво откритие, освен очевидното, щом бръмчи.
Не откритие, а практическо потвърждение :-D
Ротора не се върти, а индикатора :?
Да не се окаже, че има значение за тестера какъв е електродвигателя :?
fbr - майстор
нед дек 04, 2022 9:14 amkozl написа:

Да не се окаже, че има значение за тестера какъв е електродвигателя :?
Най-вероятно и така да се окаже, понеже помпите напоследък са без дефазираща верига, а с храпов механизъм за определяне на посоката за движение.

Тема "Водна помпа Grundfos" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: