• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
gargara - помощник
Здравейте налага ми се да правя ремонт по спешност на покрива на терасата, понеже при последните дъждове протече, а лятото е още много далече. Ето как изглежда проблема:

Мисля днеска да ида да взема от Практикер тази хидроизолация:
https://praktiker.bg/bg/Izolaciya-za-po ... R/p/116762

Гледах че по този начин може да се закърпи с помоща на 3мм мрежа, но моля споделете мнение:

Искам да попитам, понеже времето е студено, а битумните смеси съхнат на по-топло време, дали мога с пистолет за горещ въздух да ускоря съхненето?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб дек 03, 2022 6:08 amgargara написа:
Искам да попитам, понеже времето е студено, а битумните смеси съхнат на по-топло време, дали мога с пистолет за горещ въздух да ускоря съхненето?
В грешка си. Не че битумните смеси съхнат на по-топло време, а че на студено битумът не е течен. Но не пречи да опиташ. :-) С пистолета за горещ въздух

Чети и производителя https://www.marisanbg.com/uploads/Docum ... ds_bg).pdf Интересно е
gargara - помощник
Мерси много за съвета, ще я подгрея тази бака преди да се кача на покрива. То няма кой знае колко да мажа, така че сигурно няма да изстине преди да съм намацал. Само се надявам да се втвърди докато пак завали. Дават го утре следобед ушким да препръска. Значи да не го купувам сега този пистолет, а само да подгрея битумната смес?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб дек 03, 2022 6:48 amgargara написа:
Мерси много за съвета, ще я подгрея тази бака преди да се кача на покрива. То няма кой знае колко да мажа, така че сигурно няма да изстине преди да съм намацал. Само се надявам да се втвърди докато пак завали. Дават го утре следобед ушким да препръска. Значи да не го купувам сега този пистолет, а само да подгрея битумната смес?
Все пак, прочети линка, който ти писах!!!
gargara - помощник
Аз го прочетох линка, но той е за суха смес на циментова основа. Аз исках да взема битумна паста и мрежа, което е доста различно. Това лепило по добро решение ли е от битумнатас паста, като става въпрос за нанасяне върху битумна изолация с посипка?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб дек 03, 2022 6:58 amgargara написа:
Аз го прочетох линка, но той е за суха смес на циментова основа. Аз исках да взема битумна паста и мрежа, което е доста различно. Това лепило по добро решение ли е от битумнатас паста, като става въпрос за нанасяне върху битумна изолация с посипка?
Линкът "ми" е производен на твоя... не знам какво си искал. Битум на студено не става. И двете на мокро не стават. Намери инфо от производител конкретно за избрания продукт
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ако това от снимката е битумна изолация с посипка, нагрей основата с пистолета или с горелка, намажи битум, нагрявайки, сложи мрежа и намажи отгоре. На лято по-сериозен ремонт
gargara - помощник
Мерси много! Отивам да взема и после ще пиша какъв е резултата :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб дек 03, 2022 7:36 amgargara написа:
Мерси много! Отивам да взема и после ще пиша какъв е резултата :)
Цепка/пукнатина съм правила с нещо във флакон. Не това от снимката, В магазина изчетох етикетите, взех едно и намазах. И забравих Изображение
brum - майстор
Това в пълнителят се ползва при уплътняване на фуги и ремонти. Би трябвало да стане и за този ремонт. Когато монтирах едни планки над битумните керемиди използвах такова в отворите за винтовете.
  • 1
  • 2

Тема "Съхнене на битумна хидроизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: