Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dido_boi - специалист
Някой да знае как да си направя такава печка. Виждал съм подобни в някой автосервизи. Трябва ми някакво описание :? на такава печка
vidrata - специален-специалист
От стара нафтова печка.Махаш оригиналния дозатор за нафта и за най-лесно и просто свързваш двете тръбички.Пълниш с масло .пускаш си отгоре, като се натече го палиш с памуче напоено в спирт.

За по лесно регулиране на потока от масло брат ми направи едно "дозаторче" -представи си кутия от цигари(направи я от метал) като предната стена е стъклена(стъкълце залепено с подходящо лепило), на горния и долния край заварени щуцери.Аз изкарах с такава една зима в къщи а брат ми е стакава вече 4.Няма грижи.Нито цапа нито пуши.

Дано си ме разбрал.Успех
dido_boi - специалист
vidrata написа:
За по лесно регулиране на потока от масло брат ми направи едно "дозаторче" -представи си кутия от цигари(направи я от метал) като предната стена е стъклена(стъкълце залепено с подходящо лепило), на горния и долния край заварени щуцери.Аз изкарах с такава една зима в къщи а брат ми е стакава вече 4.Няма грижи.Нито цапа нито пуши.

Дано си ме разбрал.Успех
Дай ми малко повече инфо за този дозатор, че нещо не „стоплям“ :?
Какво инфо бе брат.Ако си си го представил просто маслото от резервоара постъпва от горна страна( дозатора се поставя вертикално) и капе .колкото побързо капе толкова по силно гори печката.Гледаш през прозорчето и регулираш от горе чрез врътката на резервоара.Ще свикнеш бързо.
Питай ако още не си разбрал. :lol:

Мога да ти пусна и снимка ама малко по-късно.
dido_boi - специалист
долу горе се сещааам, ама пусни някоя снимка на куттйката и на другите промени . Ще ми е от полза става ли?
Ще съм много :-D
hameleon - специалист
До колкото ми става ясно нещата изглеждат по начина на рисунката.От дясно е металната кутия със стъкленият отвор за визуално регулиране на дебита постъпващ в горивната камера.

Прикачен файл

SWScan00005.JPG
SWScan00005.JPG (48.92 KиБ) Видяна 14784 пъти
Отличник си батка.А аз си мислех ,че не мога да обяснявам :lol: .Точно това е.
dido_boi - специалист
:megaeek: :megaeek: :megaeek: доста тъпо било е сега вече :sun: :sun: :sun: :idea: :idea: :idea: още утре ще го пробвам .
Благодаря на всички :-D
Ейййййййййййй :x .Тъпо а ? Като не знаеше беше трудно , а сега тъпо.
Ще се наказваме :lol: .
hameleon - специалист
Ako може малко инфо по отнощение на разхода!

Тема "Печка работеща на отработено двигателно масло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: