Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Spassow_lbg - специалист
Здравейте,
почвам банята и трябва да сменявам вратата.
банята е панелка и има метална каса, панела е около 6см.
В панелките повечето бании са с такава метална каса на вратите.
Как най лесно може да се махне касата, като трябва и оптимално най-малко мърсотия да се вдигне. Апартамента е обитаем и затова ако се вдигне много прах то после почистването е ужас.
Казаха ми с перфоратор да пробия отвън по цялата каса дупки , после с къртажа да открия арматурите на които е заварена касата и да ги срежа тях.

Искам и вашето мнение по въпроса?

благодаря предварително!
Time2Burn - специалист
Със ъглошлайф срязваш касата през средата отляво и отдясно. И с козия крак я сваляш за 2 минути. Това с перфоратора не е добра идея
masterval - майстор
Spassow_lbg, така е най-бълзо и лесно, въпреки че махането на метална каса въобще не е лесно! Добре са те посъветвали.
Правиш си една полиетиленова палатка залепена с тиксо отвън и отвътре, надяваш хубава маска за прахоулавяне и почваш.

Time2Burn, касата е метална!
vidrata - специален-специалист
masterval написа:

Time2Burn, касата е метална!
Господин градивно мнение какво каза ,че не ти се разбра :?

Пък това с палатката направо ме уби.

Спасов следвай инструкциите на Тайм.
masterval - майстор
Г-н спаммайстор, Time2Burn е решил, че касата е дървена, това е. Той ще си разбере недоглеждането и без нас.
Time2Burn - специалист
Не съм решил че касата е дървена. Ако беше дървена щях да му кажа да я отреже с трион.
Spassow_lbg написа:
Казаха ми с перфоратор да пробия отвън по цялата каса дупки , после с къртажа да открия арматурите на които е заварена касата и да ги срежа тях.
Специалисте мастервал как се заварява дърво??? Ако знаеш ми кажи ,че аз съм опитвал ама не става. :lol: :lol: :lol:
masterval - майстор
Видра, пак започна да се заяждаш за неща, от които не отбираш. Това, че въпросът е зададен в "БАНЯТА" не значи, че трябва непременно да се набъркаш и ти.

През средата се реже и сваля дървена каса. Това има предвид колегата. Но щом трябва да ти се обяснява, заповядай.

Ако обещаеш, че за 2минути ще свалиш с козия крак (ако знаеш какво е това) метална каса, получаваш от мен 1000 лева.Ще ти услужа с моя кози крак, можеш и свой да донесеш. Свидетели имаме достатъчно. става ли?

А за "палатката" - мисля, че не си работил в софийски панелен апартамент, в който се живее през времето на ремонта. Това не ти е като да лепиш плочки в казармения кенеф.

Да добавя като отговор на "личното" ти писмо. Свалял съм и съм монтирал много врати и по-малко прозорци. Последно в края на декември монтирах 6 врати. Ако искаш да знаеш как става, пиши :-D
Последна промяна от masterval на пет яну 16, 2009 9:43 pm, променено общо 1 път.
Не отклонявай темата на човека.1000 лв ти нямаш.Това за двете минути не съм го казал аз ,просто подкрепих метода.А в софийски панелен апартамент не съм ама в доста Варненски СЪМ.А и в казармата се служи не се работи и не се лепят плочки.Философ такъв понякога трябва човек да си признае ,че е сгрешил.Дори и ти безгрешния. :lol:
Time2Burn - специалист
Тук не говорим за входна метална каса, която е монтирана с набити железа във панела и със заварки по нея, а за метална каса за баня. Тя е към 4-5 сантиметра широка и се сваля много лесно. Лошото е че долния край на касата най вероятно е захванат в мозайката, което налага прерязването на касата на две. А козия крак е най подходящия инструмент след прорязването...
Даже ако не се лъжа панелите ги отливат с касите и после ги сглобяват.

Тема "Метална каса на вратата в банята- как се маха най-лесно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: