Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Krasi_S - специалист
Answers: 1
Потвърждавам за москвича и мерцедеса :lol:
Няколко години работих и аз с един Райдер за камини. Най-големия проблем е финната пепел от пелетите. Набива се навсякъде, даже и излиза отзад. В началото съм му отварял поне 3 пъти двигателя за почистване, докато не го тунинговах. Тунинга беше една кофа с циклонен филтър пред самата прахосмукачка, после вътре на входната тръба една хартиена торба и накрая един плътен парцал стегнат с опашка върху цилиндричния филтър. И ако човек се абстрахира от всички това стоящо до камината във всекидневната, крайния резултат беше задоволителен. Налагаше ми се да почиствам веднъж в месеца само плътния парцал. Взимам го с горната част на прахосмукачката и с една четка го "изчетквам" върху коша за боклук навън.
Накрая реших да пробвам едно AD. Родих се :drinkers: Вярно е по-скъпо, обаче върши работа това "тупане". Филтъра го дават, че може да се мие. Не знам колко "къпанета" ще изкара, засега само го правил само веднъж :-D . Аз лично си взех 4-ката, защото е на колелца и има приставки, и лятото си я ползвам и в гаража.
Доста често им пускат намаления, така че се оглеждайте.
Stern99 - специалист
Здравейте,
Правя ремонт, прокарвам тръби в замазката, режа с флекс...прах навсякъде...зачудих се дали да не си купя една прахосмукачка , за да почистя тази прах, че после ще се лепи паркет.Може ли да се ползва прахосмукачка за пепел? Или някоя друга. Препоръчайте ми марка, модел.
Благодаря.
съб дек 10, 2022 5:48 pmStern99 написа:
Здравейте,
Правя ремонт, прокарвам тръби в замазката, режа с флекс...прах навсякъде...зачудих се дали да не си купя една прахосмукачка , за да почистя тази прах, че после ще се лепи паркет.Може ли да се ползва прахосмукачка за пепел? Или някоя друга. Препоръчайте ми марка, модел.
Благодаря.
Прати на ЛС данни за доставка Еконт или Спиди, което ти е по удобно.
Пращам ти една от Лидл. Ползвана е 4-5 пъти за 4 години сякаш....или 5.
Ще поемеш само куриерската услуга, а после ще прочетеш за модификациите, че да не се задръства бързо. Очаквах, че като е голям сазана, ще поеме няколко пепелника от печка или поне един от котела, хаха.
От 2 години не ползвам твърдогоривни отоплителни уреди. Грях ме е да я изхвърля, та приеми, че ми правиш услуга!
съб дек 10, 2022 5:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 10, 2022 5:48 pmStern99 написа:
Здравейте,
Благодаря.
Прати на ЛС данни за доставка Еконт или Спиди, което ти е по удобно.
Пращам ти една от Лидл. Ползвана е 4-5 пъти за 4 години сякаш....или 5.
Ще поемеш само куриерската услуга, а после ще прочетеш за модификациите, че да не се задръства бързо. Очаквах, че като е голям сазана, ще поеме няколко пепелника от печка или поне един от котела, хаха.
От 2 години не ползвам твърдогоривни отоплителни уреди. Грях ме е да я изхвърля, та приеми, че ми правиш услуга!

Здравейте!
Оттървахте ли се от прахосмукачката?
чет апр 06, 2023 10:34 amnovozagorski написа:
Здравейте!
Оттървахте ли се от прахосмукачката?
Беше мигновено.
Доволен съм и се надявам, че върши работа!
Пожелавам да си намерите!
pif4o - специалист
чет фев 10, 2022 12:11 pmsilent написа:
След като ми изгоря Парксайда от който не бях особено доволен- бързо се запушваше филтъра реших че искам да си купя друга марка смукачка за пепел за да си чистя камината. Мислих варианти за доп. циклонни филтри самоделки или готови които да се добавят доп. към обикновена прахосмукачка или друга евтина смукачка ,но за мен не е оферта ежедневното мъкнене на кофи , смукачки, маркучи в жилищното помещение където е камината.Разгледах Лавора за 125лв който се коментираше някъде из форума, но не бях очарован от изработката. От клипа който гледах видях, че е пластмасова кофа от латекс(със същото закопчаване) с мотор и даже го продават само с чорап без филтър -срамна работа. Не намерих никакво мнение за Керхер АД2 и много се чудих дали да дам толкова много пари -200лв или да купя нещо подобно дето го има на четвърт цена. В крайна сметка купих Керхера. Днес го пробвах и ще си кажа мнението -поне едно мение да се завърти в нета за тая прахосмукачка.
Мога да го сравнявам единствено с Парксайда който вероятно е средна работа смукачка и вероятно е аналог на Ейнхел, Райдър и други известни и неизвестни марки. Ето първите ми впечатления:
От пръв поглед си личи, че качеството на изработка е на съвсем друго ниво. Керхера е просто в съвсем друг клас. Като се започне от маркуча и накрайника и се стигне до копчета за включване и закопчаване и т.н.
Керхера работи осезаемо по-тихо, бих казал наполовина по-тихо от Парксайда.
Керхера има чувствително по-голяма смукателна мощност от Парксайда въпреки заявената скромна цифра от 600вата.
След едно почистване не се усеща никаква загуба на смукателна мощност за разлика от Парксайда.
В заключение съжалявам единствено че когато купувах Паркасайда ми се досвидяха парите и не си купих още тогава Керхера.
Препоръчвам подобна покупка, ако в бъдеще нещо ми направи неприятно впечатление ще го добавя в темата.
Как е АД2 две години по късно? и този филтър неиния как го чистиш, как не успява да се задръсти с пепел още на първото чистене?
silent - майстор
Не го ползвам често. Последните години съм предимно на климатици. Все така добре работи но мисля че по-често чистя филтъра-не съм го сменял досега. Мисля, че филтъра трябва да се сменя поне веднъж на сезон и въпреки, че го чистя с въздух под налягане по-бързо се запушва, но пак е много по-добре от предишната. Преди го чистех на 10-14чистения. Сега макс. на половина. Филтъра е с много по-голяма повърхност и има някаква система са самопочистване затова се запушва по-бавно. Отделно има термозащита. Спре ли по време на чистене значи трябва да чистиш филтър.
pif4o - специалист
нед сеп 15, 2024 9:43 amsilent написа:
Не го ползвам често. Последните години съм предимно на климатици. Все така добре работи но мисля че по-често чистя филтъра-не съм го сменял досега. Мисля, че филтъра трябва да се сменя поне веднъж на сезон и въпреки, че го чистя с въздух под налягане по-бързо се запушва, но пак е много по-добре от предишната. Преди го чистех на 10-14чистения. Сега макс. на половина. Филтъра е с много по-голяма повърхност и има някаква система са самопочистване затова се запушва по-бавно. Отделно има термозащита. Спре ли по време на чистене значи трябва да чистиш филтър.
Много ти Благодаря колега, жив и здрав да си, предполагам филтъра не се пере, щото си ми прилича на хартиен като на кола :) чистенето само с изтупване и въздух. При мен не е за ежедневна употреба, искам я за къщата на село, там са 3 печки но реално зимата ходим по рядко, но 2 от тях горят задължително. Иначе казано дори 7 пъти да издържи на мен това са ми почти цялата зима , сиурно не е лошо и да се сменя чат пат ама си е бая скъп, към 50 лева.

Тема "Прахосмукачка за пепел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: