Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
пон дек 12, 2022 5:26 pmемовлаха написа:
Машините работят около година и нещо това е на 5-6 литра гориво на ден и следва, маслена помпа ,семеринги, лагери, сегменти, бутало, цилиндър или някой сцепен резервоар.
Еми с китайки е така.
Хукса набор 2008г с доста томозене изкара до това лято. А е с дребен двигател. Нов цилиндър, бутало, лагери гарнитури и отново е в боя.
Трифоне за какви маркучи говориш ? Нищо не е смянано по маркучите.
пон дек 12, 2022 8:06 pmkr1100 написа:
...
Трифоне за какви маркучи говориш ? Нищо не е смянано по маркучите.
По моите машинки също не се е обадил маркуч. Единствено на едно Стенли започна да фъщи- компресор.
Споменатите са на бензинова помпа, от резервоар, към мотор. Дълги години правих коли, та го дадох като пример, понеже забелязах, че има доста капацитети относно горива, машини, съхранение, експлоатация и т.н.
Това ме подсеща да си погледна дипломата, да не би да си въобразявам. Няколко дисциплини, относно изброените проблеми, по спомен, който може да ме лъже.
Ама тя, книжката, кола не кара, както знаем, камо ли диплом да прави каквото и да е.
емовлаха - специалист
пон дек 12, 2022 8:06 pmkr1100 написа:
пон дек 12, 2022 5:26 pmемовлаха написа:
Машините работят около година и нещо това е на 5-6 литра гориво на ден
Еми с китайки е така.
Това беше за професионалните моторни триони :) При теб с косата не е трябвало това да се случи, нямам опит с моторните коси едва ли и ще натрупам. като се кажат годините и е уаоо, ако си знаеш разхода на 3те декара колко пъти косиш годишно това е приблизително, ще си получиш разхода на гориво за годините и ,тя ти се е изплатила при всички случай, ако бях на твое място не бих я ремонтирал. Косата не е само двигател, ако не си пипал нищо друго по нея вс е на докъдето може
kr1100 - майстор
вт дек 13, 2022 10:49 amемовлаха написа:
Това беше за професионалните моторни триони :) При теб с косата не е трябвало това да се случи, нямам опит с моторните коси едва ли и ще натрупам. като се кажат годините и е уаоо, ако си знаеш разхода на 3те декара колко пъти косиш годишно това е приблизително, ще си получиш разхода на гориво за годините и ,тя ти се е изплатила при всички случай, ако бях на твое място не бих я ремонтирал. Косата не е само двигател, ако не си пипал нищо друго по нея вс е на докъдето може
[/quote]
Oт другите неща сменям въздушен филтър редовно , а и Т 35 кратуна редовно . А 14 години не са никак малко. А и 240/50 пари за нов цилиндър,бутало и т.н. оригинални от Хамерика / това с труфа/ не са много. Да взема 1 кирайка и сле 6-6 месеци да започна борба с разпадащи се маркучи, падащи ауспухи, крепежи .. - а не мерси.
След ремонта тази година минах на ѝалумин глава с 2 корди 3 мм хванати през средата. Като се скъсят по дължина става с 3 къси парата. И съм по-доволен. Заради ремонта поизтървах тревата на височина . Е с Халумина мняма замотване както с Т 35 около главата и падане на оборотите. Не допъскам издънки от корени / там есен и пролет има съветване с търнокопа по-надълбочко.
Цветомир Димитров - специалист
Дали си заслужава покупката на husqvarna tricut или по-добре с ножа да се работи?
https://www.husqvarna.com/us/trimmer-he ... mmer-head/
kr1100 - майстор
вт дек 13, 2022 7:49 pmЦветомир Димитров написа:
Дали си заслужава покупката на husqvarna tricut или по-добре с ножа да се работи?
https://www.husqvarna.com/us/trimmer-he ... mmer-head/
Според мен НЕ.
емовлаха - специалист
вт дек 13, 2022 7:49 pmЦветомир Димитров написа:
Заслужава си защото е лека, но е за зелена трева гъста полегнала тънки стебла или висока но крехка , кофтито е, че трябва да сменяш ножче-та като развиваш 3-те винта, най вече се ползва там дето има железа на терена това е приложението и. Аз това смятам да си купя
Последна промяна от емовлаха на ср дек 14, 2022 7:13 pm, променено общо 1 път.
Отново не съм по темата, но не моа са въздържа.
Обикновено зимата не ме търсят, освен инцидентно.
Таз година голямата резачка не е работила- малката злобарка забива цялата шина- 25см., та не се е налагало да паля кака ѝ.
Съседи си струпаха десетина кубика дебели метровици и днес си направиха устата.
Не се дърпах много, пане такъв вид дадох. Иначе, зад завоя си позволих да се разцепя от кеф, чак до ушите. Ще бРъМ-ръм-ръмЧиммм!!!
Имам въпрос- 1л дали ще ми стигне за 8м3 (на втори поглед, толкова ги смятам)? Машината е 241, тъкмо "излязла от разработка".
Ще се реже дебело, сурово меше (бял дъб). Стара, на 10% верига, плюс още една, работила- наточени до безобразие, тип "Длето".

Сетих се и още нещо. Разхода на гориво, има ли пряко отношение към ресурса на машината и мерило ли е за отметната работа, от оператора?
За един преател, с райдър, питам.
емовлаха - специалист
ср дек 14, 2022 1:06 pmТрифон П.Трифонов написа:
Имам въпрос- 1л дали ще ми стигне за 8м3

На мен Трифоне няма да ми стигне 1литър казвам ти го откровенно
Последна промяна от емовлаха на ср дек 14, 2022 11:12 pm, променено общо 1 път.
Не зная как ги искат. Не попитах, а и ще се работи в петък.
От няколкото рязания за огрев, споменът ми е за икономична машина.
Миналата година с по малко от 1л оправи ок. 6м3, според мен, а според квитанцията бяха 10.
Тогава имаше банда помагачи. Сега ще ми е по трудно и разходно.
Същото беше и като я купих. На разработка даде под литър за 6м3, без бързане.
Ще видим колко, като (ако) се свърши работата.

Каква е тая хала, Емо?
Благодаря за съвета! Тя и така си е узкая.
Хвърлям верига, като хвърли няколко зъба. Това е стимул за повече старание при заточване.
Точа с машнка от Лидл, което ме подсеща за истинска. Но пък станах майстор.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: