• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 69
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
silent - майстор
Аз откакто си курдисах генератор тока рязко спря да изчезва .... :-D ...вероятно като си наместиш нещата с акумулаторите и при теб ще спре да спира.... :-D
krasi92 - майстор
А алианс не предлагат ли застраховка срещу спиране на тока
hidrazin - майстор
вт дек 13, 2022 11:42 pmkrasi92 написа:
А алианс не предлагат ли застраховка срещу спиране на тока
Не, но вървим към филмовия свят на Mad Max в реално изпълнение.
Отиваш в местното ЕРП да се жалваш щото ти е скъпо. Отговор:
-Ама Вие още ли не сте си сложили фотоволтаици?
Отиваш да "мрънкаш" за прекъсвания в захранването. Отговор:
-Ама Вие още ли не сте си купили батерия/акумулатори?
Та те така. Демокрацията бяга от защита и осигуряване на елементарни "благини" на населението.
Които по принцип трябва да са даденост.
:partyman:
P.S. Па да взема и да стана 4-ти "член" на семейството на Емили Тротинетката? :lol:
Аман от уроди...
Avas_co - майстор
Взимайте се, като се обичате.
Какво ни занимаваш с личните си терзания?
Бахти спамгенератора!
Последна промяна от Avas_co на ср дек 14, 2022 7:30 am, променено общо 2 пъти.
hidrazin - майстор
Трола пак е огладнял и наминава насам... :-D
:partyman:
Детето - специалист
вт дек 13, 2022 8:04 pmbrum написа:
Въртели се като крайните се слагали вътрешни. Защо - не пишат. Т.е. от 1-2-3-4 е по-правилно да идеш на 3-4-1-2.

Детето, ти къде живееш? Да не сме съселяни?

А тия от ЧЕЗ/Енергохолд станаха нетърпими. Вчера 2 часа авария, днес 3 часа авария. Ако утре е 4 часа аварията значи е аритметична прогресия.
Да, това е и моята идея, вътрешните да станат външни. Вашата схема е почти като моята, единствено се размина начало и край така да кажем, ще ги завъртя по вашата.
Иначе съм от Нови Искър и при мен както при теб историята е същата. От първа къща до ТП станах от последните заради някоя умна глава. От началото положението беше много зле, сега е по добре, но прекъсвания си има.
ср дек 14, 2022 12:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
Хайде, и аз в "бизнеса". По точно- в играта.
https://photos.app.goo.gl/F15fqwCLsiXz2dAm8
Какъв е модела на този инвертор?
В сайта има пълната информация. По навътре сте, в нещата, от мен.
Хибрид, 5.5 киловата.....
Казвам какво искам, имам доверие на специалиста. Възможностите, на хартия, ме удовлетворяват. За качеството и изпълнението, отговаря горният.
Съвсем малка централка, с възможност за незабавно или постепенно разширение.
Не бързам за никъде, а и нямам нужда от.....имам нужда от предизвикателства, нещо да се прави.
Не съм сигурен, дали има възможност да поддържа "два кръга", като единият е с приоритет, при работа на батерия. Това е последното, в приоритетите ми, понеже си имам вече такъв кръг- Emergency. Ако има, то батерията ще е само колкото да изпълнява UPS функция, докато си вдигна задника да запаля генератора. На този кръг са ми рутера, контролерите, помпите и телевизора. В момента е подсигурен от 66Аh батерия и 300Wp панел. Това осигурява контрол от Майрка, примерно.
Пък и какъв е проблема да се прибера на студено?! Тъкмо няма да ми е скучно.
bai_shefa - помощник
Здравейте!
Интересувам се дали някой има опит с инверторите на GROWATT, модел SPF 5000 ES, версията на документацията в кашона е 4.0. И конкретният въпрос е: имате ли представа, дали мога да свържа входната нула (N) с изходната, без да повредя инвертора в който и да е режим на работа - панели, батерии или мрежа? Като пояснение, защо искам да ги свържа е това, че инсталацията ми е двупроводна. Искам да съм сигурен, че нулата на всички захранени уреди вкъщи е свързана по всяко време с нулата на електроснабдяване и земя.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 69

Тема "3kW фотоволтаична инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: