Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Alexcho - напреднал
Здравейте, имам стар хладилник с фризер Crown cn 360 w . До последно всичко работеше, преди месец го изключих от тока да го размразя и без това никой не живее там, нямаше смисъл само да харчи ток.
Преди 6 дни като го включих, компресорите и двата тръгнаха. Горе на хладилника има 3 лампички за фризера, ключ и за хладилника. На фризера лампичката не гасне съответно компресора НЕ изключва и загрява много, вътре тръбите хващат много лед, продуктите не могат да замръзнат. Температурата във фризера не пада под +2 градуса. Чува се някакво много леко тракане, качили от компресора и също се чува все едно има недостиг на фреон. Иначе хладилника си работи добре, там няма проблем, включва и изключва компресора.
Нямам нито ключе, нито дявол. Горе над хладилника има врътки за хладилника и фризера 0 - 5. В момента даже съм изключил хладилния компресор.
Благодаря предварително!
Поздрави: Александър :)
ESPACE - майстор
чет дек 15, 2022 11:43 amAlexcho написа:
На фризера лампичката не гасне съответно компресора НЕ изключва и загрява много, вътре тръбите хващат много лед, продуктите не могат да замръзнат. Температурата във фризера не пада под +2 градуса.
За да образува много лед значи или уплътненията не стават или продуктите отделят много влага. Да не си го натъпкал догоре с месо например и да чакаш да замръзне за 24 часа. Няма как да стане.
Alexcho - напреднал
Няма нищо във фризера... Чисто празен е.
krasi92 - майстор
За нов компресор е фризера
sts - специалист
Извикайте хладилен техник да Ви реши проблема.
Присъствах на отстраняване на такава повреда от
приятел хладилен техник като смени разширител
/балон/ и допълни системата с фреон.Имайте в
предвид,че може и да е комбинирана повреда.
Хладилните техници имат инструменти и материали
и на място могат да отстраняват такива проблеми.
Указния къде какво да пипате не са удачни.
Alexcho - напреднал
нед дек 18, 2022 12:47 pmsts написа:
Извикайте хладилен техник да Ви реши проблема.
Присъствах на отстраняване на такава повреда от
приятел хладилен техник като смени разширител
/балон/ и допълни системата с фреон.Имайте в
предвид,че може и да е комбинирана повреда.
Хладилните техници имат инструменти и материали
и на място могат да отстраняват такива проблеми.
Указния къде какво да пипате не са удачни.
Напълно съм съгласен! Стига ремонта да не излезе колкото един нов. Ще потърся някого от Пловдив да видим какво ще стане :)
Благодаря!

Тема "Проблем с фризера Crown CN 360 W - не замразява" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: