Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier - специалист
нед дек 18, 2022 6:36 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не се кОси, зима е, трева няма, та поддържаме със съчки темата.
Нещо против, че не мое се проявиш освен теоретично и принципно?!!
Тая шина на колко м3 дъва е, според теб, красавецо?
Жокер- след още 10, примерно ще стане за втора пила.
Трева нЕма, тема за верижни триони има. Но в крайна сметка екипът на форума да му мисли.

В смисъл да се появя? Трябва да превръщам в събитие всеки път, в който запаля бензинов инструмент, като теб ли? :lol:
Иначе е вярно, че няма, аз своята работа гледам да я върша, когато времето е хубаво, а не в снега, щото тук в София не е, като при вас във Варна. В студеното време с винцето и мезенцата на топло ми е най-добре. :)
Тая нова шина е на първа верига още, поне на вид. Ако допуснем, че често ѝ разказваш играта, и я точиш взимайки много от зъбите, втора верига макс. По шините, с които се бачка ,боята бързо пада.
Относително е и тук, щото ако не се смазва добре шината или се работи с тъпа верига, от прегряването на вид грохва много бързо.
Последна промяна от Soviet_Soldier на нед дек 18, 2022 7:03 pm, променено общо 1 път.
нед дек 18, 2022 6:52 pmSoviet_Soldier написа:
нед дек 18, 2022 6:36 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не се кОси, зима е, трева няма, та поддържаме със съчки темата.
Нещо против, че не мое се проявиш освен теоретично и принципно?!!
Тая шина на колко м3 дъва е, според теб, красавецо?
Жокер- след още 10, примерно ще стане за втора пила.
Трева нЕма, тема за верижни триони има. Но в крайна сметка екипът на форума да му мисли.

В смисъл да се появя? Трябва да превръщам в събитие всеки път, в който запаля бензинов инструмент, като теб ли? :lol:
Иначе е вярно, че няма, аз своята работа гледам да я върша, когато времето е хубаво, а не в снега, щото тук в София не е, като при вас във Варна. В студеното време с винцето и мезенцата на топло ми е най-добре. :)
Тая нова шина е на първа верига още, поне на вид. Ако допуснем, че често ѝ разказваш играта, и я точиш взимайки много от зъбите, втора верига макс. По шините, с които се бачка ,боята бързо пада.
Леко далеко си. Финансовата история на изхвърлените вериги сочи друго. Вече писах- сухо не е барнала.
Да не се окаже, че снадени са повече от изхабената ти корда, хахааа. Това е шега, понеже истината е, че това е оригиналната шина. Късно е, за Трифон, да трупа грехове с лъжи.
Кросака броиш ли го за ......инструмент?!
Инсрументът за удоволствия, е в бокса за ревизия, поради навити моточасове, клавиатурник.
Толкова ти е и мезенето и виненето, вероятно, понеже си прочел, че звучи мъжествено.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед дек 18, 2022 7:05 pm, променено общо 1 път.
емовлаха - специалист
Пиша за всичките зъби редовна верига къси зъби и предвид нали ... На 40см шина камо ли да сложа 50 или 63см със чепове ли е направо къса се, работех твърда дървесина и го спрях преди 20 и няколко години това със Стужката, явно малката мощност те пази от късане или, че точиш със машинка, аз точа само на ръка и ресурса е по-голям но износването е по-голямо на звената от нитовете и към шината. Даже скъсявам веригата и продължавам да работя хем 1,6 верига, белезите ги няма при мен на веригата дет е контакта със шината а при теб ги видях смятай! При един хубав удар направо се къса и излита, ловителя е пас ама не ми и трябва да я хваща, ако е среща със джелезо или камък изчезва чейнето :) Та веригите със къси зъби ги оставях за проблемни дървета покрай огради или чешми дет се повалят в тея дървета има враснали от пирони, арматурно желязо до стъкла ,камъни и сачми от ловна пушка. Затова и не допусках сеирджий или помагачи покрай мен като работех. Летяли са ми вериги на 10тина метра и са се блъскали в нещо, други не съм и ги намирал :)
нед дек 18, 2022 7:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
Толкова ти е и мезенето и виненето, вероятно, понеже си прочел, че звучи мъжествено.

Оо, ТрифУне, ти ако мислиш, че това на масата е признак за мъжественост си на много грешен път. Спомням си едно време Волен Сидеров бе нарекъл Яне Янев нещо от сорта на "мека китка", а Яне му рече, да му прати жена му, и да иде с един фенер да им свети, та да провери. Та нека не навлизаме в тая риторика за мъжествеността.
нед дек 18, 2022 7:05 pmемовлаха написа:
... :)
Явно си ценен, да се чиракува при тебе, ама друго ми е попрището и късно е вече.
Виж, при войнягата бих се цанил, да му нося косата и да му зареждам кордата.
Я, глей го, кълве на поразия, мъжагата.

....понеже написа за винце, бойчър, което подсказва като за нещо домашно и нещо по така задушевно, и ти като мъжете, ама...........ае, нейсе.
...........
...........цензура. Да не накърняваме нежните душици.
За някои дървета не ползвам машина, хахааа!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед дек 18, 2022 7:33 pm, променено общо 1 път.
нед дек 18, 2022 7:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
....понеже написа за винце, бойчър, което подсказва като за нещо домашно и нещо по така задушевно, и ти като мъжете, ама...........ае, нейсе.
Разни хора, разни идеали. Поне разбрах, какво е "мъж" в твоите разбирания - човек който прави вино, суши пастърми и суджуци. :lol:
Тъй, тъй, "като" мъжете съм, и двете си ги набавям от магазина, кво да се прави. . .
емовлаха - специалист
Имал съм и дуро шина без звездочка със верига Трифоне, и ги продадох. Скъпичко е точенето със диамантен диск в сервиз някога нямаше китайки за точене
нед дек 18, 2022 7:33 pmемовлаха написа:
Имал съм и дуро шина без звездочка със верига Трифоне, и ги продадох. Скъпичко е точенето със диамантен диск в сервиз някога нямаше китайки за точене.
За малката имам 30см шина без звездочка. Карвинг и за овошки. Принципно, самата машина е по скоро за овощари, отколкото за арбористи. След тунинга, напълно покрива изискванията за работа.

Това ме подсеща за тунинг на косата. На пръв поглед, нещата са малко по сложни.
Indianec 2 - специалист
Какъв тунинг визираш?
Преди време правих на моя машинка като се заиграх с ауспуха и сложих по голям карбуратор пак Walbro.
Машинката живна доста, не е като преди спъната.
Единственото нещо което загубих е праймера, че големият карбуратор нямаше.
нед дек 18, 2022 8:39 pmIndianec 2 написа:
Какъв тунинг визираш?
...
Извинявам се, но няма да споделя открито, в темата. Ще ти пусна на ЛС.
Докато обелиш дума, новобранците печатат тапии и докторантура защитили.
Маникюр на девица, ръчички масло не помирисали.
Който е любопитен, чете интернета, който му тегли сърцето, пили мотора.
В педагогиката си има принципи.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: