• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Stern99 - специалист
Здравейте,
Правя канали в замазката на 1вия етаж на къща за прокарване на тръби с алум вложка. Та покрай тях реших до прокарам и една полипропиленова тръба за да прокарам вода от другата страна на къщата. Имам две питания:
1. При прокарване на полипропиленова тръбата през и под тухлите отвора стана така че тръбата трябва за да мине трябва да се огъне с около 15 -20 градуса. Това проблем ли е ? Тръбата е чешка FVplast
Изображение
2.Четох, че щом ще се замазват тръбите задължително трябвало да им сложа изолация. Иначе се скъсявал живота на тръбата. Това така ли е ?Може ли да ми обясните защо?
Благодаря.

Прикачен файл

Screenshot_2022-12-17-13-24-05-216-edit_com.miui.gallery.jpg
mrsch66 - специалист
Те чехите произвеждат колена и изолация ама ти изкаш да минеш по тънко замазвай я така пък като стане някоя беля пиши тук да знаят другите дето не вярват.
chapara - майстор
Иди си купи части, примерно с две дъги можеш да избегнешнапрежението
в тръбата!
Изолация се слага задължително, приеми го като Лема, и то от най скъпата микропореста с 20 мм.дебелина!(замръзвания и линейни разширения.)
Stern99 - специалист
Колеги,
Знам че има колена 90, дъги 45 градуса, но при мен кривината е макс 20 градуса
iliya_i - майстор
съб дек 17, 2022 3:10 pmStern99 написа:
Колеги,
Знам че има колена 90, дъги 45 градуса, но при мен кривината е макс 20 градуса
С 2 колена на по 90 градуса, едно след друго може да се реализира всеки ъгъл от 0 до 360 градуса.
chapara - майстор
Слушай колега и мисли, мисли в насока ,,ексцентрик" :cool: и iliya_i ти го казва.
Stern99 - специалист
Не се бях сетил за варианта с две колена по 90 градуса. Благодаря ви!
Stern99 - специалист
speka_rs - майстор
нед дек 18, 2022 2:58 pmStern99 написа:
Има разни дъги (компенсатори), от който можеш да си отрежеш, колкото градуса ти трябват.
Прикачен файл:
Untitled.png
Untitled.png (28.44 KиБ) Видяна 1562 пъти
brum - майстор
Нещо не ми стига въображението, та как с две колена по 90 градуса ще докараш да кажем 15 градуса?
  • 1
  • 2

Тема "Колко може да се огъне полипропиленова тръба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: