• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон дек 02, 2019 1:30 pmfilmatoplo написа:
Виж с промяна въздуха как работи ,ската в горелката я чистиш и под нея нали ,прегледай всичко по котела -клапи и да е чист ,както и комина.
Сноки съм разкачил всичко ,изчистих кюнците ,комина е чист изтърсах цялото котле отвътре с телена четка понеже новите пелети правят твърд нагар. Изчистил съм скарата под нея ,тръбата също зад скарата елипсовидния отвор и него прочистих дето духа вентилатора.
Отворил съм клапата за комина ,увеличих вентилатора на първа скорост с 3 паскала и промяна няма :(
filmatoplo - майстор
Остава да пробваш с 1 чувал други пелети .Лично аз горих такива пелети Швайгхофер Румънско Австрийски -и не бях доволен ,бели но само това -твърди и скърца шнека,пушат с черен пушек при горене ,пепелта тъмна и нагар в кошницата ,черно стъкло на камината.Същите калпави пелети са Трон.Сега ползвам едни Турски пелети -камерата е бяла и пепелта ,не пушат и не чернят .
пон дек 02, 2019 4:48 pmfilmatoplo написа:
Остава да пробваш с 1 чувал други пелети .Лично аз горих такива пелети Швайгхофер Румънско Австрийски -и не бях доволен ,бели но само това -твърди и скърца шнека,пушат с черен пушек при горене ,пепелта тъмна и нагар в кошницата ,черно стъкло на камината.Същите калпави пелети са Трон.Сега ползвам едни Турски пелети -камерата е бяла и пепелта ,не пушат и не чернят .
Днес сипах от старите пелети от миналата година полужението е същото ,цял ден седя в мазете променях въздух какво ли не и не и не и не. Забелязах ,че и тръбата на шнека се нагрява много при 45 градуса тръбата на шнека немога да я държа от топло.
Стигна 48 градуса при зададени 50 и загасна ,както имаше пламък изведнъж стана жълт ,оранжав и загасна . Вентилатора продуха и изхвърли бая пелети ,въгленчета светещи и загасна.
Звънях на термодизаин тотал от там е купувано всичко кязаха ,че е нормално и немогат да пратят човек закото били много заети .Звънях на още 3 ма души занимаващи се с котлета и те немогат да дойдат . Моля ако някой има телефоня на колегата Насков да ми го даде ,че вече и аз не знам какво да правя :(
Привет, имам следния проблем: когато температурата изписана на горелката /sun p7n/ падне на 45 градуса, има случаи /3-4 пъти на ден/ когато отказва да стартира издухването и изписва грешка А01. Когато я изчистя стартира без проблем.
T01- 0
T02- 1
T03- 51
T04- 7
T05 - 5
T06 - 130
T07- 19
T08- 51
T09 - 28
T10 - 74
T11 - 38
T12 - 120
T13- 46
T14 - 150
T15 - 53
T16 - 170
T18 - 0
T19 -150
T20 -
T21 - 0
T22 - 50
Моля за съвет, понеже две седмици работи добре и отскоро се магарясва. Не съм сменял пелетите
krasi92 - майстор
На тези хронично им се разболяват фотосензорите. Ако не е втора употреба има гаранционни условия. Пелетите този сезон са скъпи и некачественни
Благодаря за отговора, но каква връзка има фотосензора - той нали следи пламъка? А горелката таман мина 2 год.
Здравейте! Може ли да ми пратите настройките? Предварително Ви благодаря!
вт ное 22, 2011 6:56 pmrock dust написа:
batspetar написа:
Между другото да се похваля след 1 месец ръчкане по настрийките моети Фероли вече 4 дена не е спирало,само да не го урочасам.Ако някой му трябват настройки ще му пратя.За момента гори към 30 кг на 24 часа отоплявам 2 етажа по 110 квадрата и 2 бойлера по 150 литра незнам дали разхода е много, до сега не съм се топлил с пелети,та за това ще съм благодарен някой да сподели за разхода му.
Ако можеш изпрати ми настройките
Николай Ников - специалист
Искам да споделя следният казус: В инструкцията е записано: "През първите 10 секунди на включване на дисплеят се показва:
- Версията на софтуера на потребителския интерфейс и на блока за управление се показва 02-06 (само за метод А)
- „nOCU” (само за метод В и С) "
Горелката е SUN P12 синя с малък долен дисплей.
При мен се показва 02-06 това означава ли че интерфейса на моята е само за работа в режим А според горното обяснение.
Как да работя на В или С? Между клейми 7 и 8 има мост. Променя ли се чрез някой от бутоните интерфейса и как? Съгласно раздел 4.1 на инструкцията настроих часавника и дневните програми, но не сработиха. Работи само на пад на температурата. Зададена по U1 70 гр. изключва и на 60 включва пак.
Последна промяна от Николай Ников на пон яну 22, 2024 9:20 am, променено общо 1 път.
Николай Ников - специалист
:?: няма ли кой да коментира този казус??? Има ли противоречие в инструкцията?
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26

Тема "Проблем с горелка Фероли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: