чет дек 22, 2022 9:51 pmSlavov99 написа:Тоест от горния край? Няма ли да загрози щото ще се вижда?чет дек 22, 2022 9:45 pmgeorgiz написа:Където ламарината застъпва другия панелчет дек 22, 2022 9:05 pmSlavov99 написа: Да, само че без никаква пянаДобре, само че аз тая битумна лента май пак не съм сигурен къде трябва да е.
4927BA3F-F182-454B-924E-E04BE707736E.jpeg
Тук където е синьото??
- 1
- 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Slavov99
- специалист
17 мнения в "Теч от новомонтиран покривен термопанел"
gnt69
- майстор
чет дек 22, 2022 9:37 pmgeorgiz написа: Добре, странното е, че дори и при плътните фуги (има 4 5 плътни) пак ми тече влага. То май има и значение че е тип керемида а не стандартен с трапецовиден ръб. Вероятно при стандартния нещата пасват само с винтове. И може би моите “майстори” от това са се подвели…Явно на тия гръцките трябва и уплътняване. Аз съм монтирал на мои покриви само Метекно и там силикон или уплътнител се слага само ако удължаваш.
ЕТО , явно трябва да се четат
инструкциите.

preslav
- майстор
чет дек 22, 2022 5:32 pmgeorgiz написа:Ти късно си видял инструкциите, а те дали изобщо са ги виждали?
Сега не съм сигурен как да постъпя. С фирмата подписахме договор, според който имам 7 години гаранция. Уж в събота ще дойдат да си оправят нещата. Ама вече им нямам абсолютно никакво доверие. Тъпото е, че не ми се ще да се катеря горе по тоя покрив да си го оправям сам, ама ако се наложи ще го направя. Със закъснение видях инструкциите за монтаж: https://www.metallemporiki.gr/en/produc ... 1svhftuq15
Та имам следните въпроси:
1. Тея фуги трябва ли наистина да са на 100% плътни? Тъй като ще трябва да се пренарежда буквално почти целия покрив (към 160 квадрата).
2. Може ли да се закърпи положението, като се сложат повече винтове на застъпките и се запълни остатъка със силикон? (фирмата счита, че само винтове са необходими, без силикон)
3. От долния край окей ли е да запълня фугите с пяна?
4. Изобщо да разчитам ли на тая фирма, че ще си оправят нещата както трябва ...
Ще се радвам някой да помогне. Благодаря предварително!
Разпечатай и настоявай да се пренареди целия покрив според инструкците, ако откажат или вземат да те мотаят, че с поправки ще стане си търси парите и нова фирма.
Гърчолята малко са се измъкнали като не са включили в системата необходимите уплътнители, говорят за акрилни, после мънкат за силикон, а за лента нищо не казват.
Според мен по цялата дължина на монтирания панел трябва да се нанесе акрилен уплътнител или силикон (в най-високата част, там където става застъпването), после се монтира втория панел и винтовете хващат двата панела заедно. Акрилният уплътнител е по-удобен защото ако "изплюе" може да се почисти с вода, за силикона се искат сръчности при нанасянето за да не "изплюе".
Общо взето не вярвам тези "майстори" да се справят, във форума има човек (schuldiner), който може да ти даде адекватен съвет, но дали ще види темата?
- 1
- 2
Тема "Теч от новомонтиран покривен термопанел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература