• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Slavov99 - специалист
чет дек 22, 2022 9:45 pmgeorgiz написа:
чет дек 22, 2022 9:05 pmSlavov99 написа:
Да, само че без никаква пяна
Добре, само че аз тая битумна лента май пак не съм сигурен къде трябва да е.

4927BA3F-F182-454B-924E-E04BE707736E.jpeg

Тук където е синьото??
Където ламарината застъпва другия панел
чет дек 22, 2022 9:51 pmSlavov99 написа:
чет дек 22, 2022 9:45 pmgeorgiz написа:
чет дек 22, 2022 9:05 pmSlavov99 написа:
Да, само че без никаква пяна
Добре, само че аз тая битумна лента май пак не съм сигурен къде трябва да е.

4927BA3F-F182-454B-924E-E04BE707736E.jpeg

Тук където е синьото??
Където ламарината застъпва другия панел
Тоест от горния край? Няма ли да загрози щото ще се вижда?
gnt69 - майстор
чет дек 22, 2022 9:37 pmgeorgiz написа:
Добре, странното е, че дори и при плътните фуги (има 4 5 плътни) пак ми тече влага. То май има и значение че е тип керемида а не стандартен с трапецовиден ръб. Вероятно при стандартния нещата пасват само с винтове. И може би моите “майстори” от това са се подвели…
Явно на тия гръцките трябва и уплътняване. Аз съм монтирал на мои покриви само Метекно и там силикон или уплътнител се слага само ако удължаваш.

ЕТО , явно трябва да се четат
инструкциите. :partyman:
preslav - майстор
чет дек 22, 2022 5:32 pmgeorgiz написа:

Сега не съм сигурен как да постъпя. С фирмата подписахме договор, според който имам 7 години гаранция. Уж в събота ще дойдат да си оправят нещата. Ама вече им нямам абсолютно никакво доверие. Тъпото е, че не ми се ще да се катеря горе по тоя покрив да си го оправям сам, ама ако се наложи ще го направя. Със закъснение видях инструкциите за монтаж: https://www.metallemporiki.gr/en/produc ... 1svhftuq15

Та имам следните въпроси:

1. Тея фуги трябва ли наистина да са на 100% плътни? Тъй като ще трябва да се пренарежда буквално почти целия покрив (към 160 квадрата).
2. Може ли да се закърпи положението, като се сложат повече винтове на застъпките и се запълни остатъка със силикон? (фирмата счита, че само винтове са необходими, без силикон)
3. От долния край окей ли е да запълня фугите с пяна?
4. Изобщо да разчитам ли на тая фирма, че ще си оправят нещата както трябва ...

Ще се радвам някой да помогне. Благодаря предварително!
Ти късно си видял инструкциите, а те дали изобщо са ги виждали?
Разпечатай и настоявай да се пренареди целия покрив според инструкците, ако откажат или вземат да те мотаят, че с поправки ще стане си търси парите и нова фирма.
Гърчолята малко са се измъкнали като не са включили в системата необходимите уплътнители, говорят за акрилни, после мънкат за силикон, а за лента нищо не казват.
Според мен по цялата дължина на монтирания панел трябва да се нанесе акрилен уплътнител или силикон (в най-високата част, там където става застъпването), после се монтира втория панел и винтовете хващат двата панела заедно. Акрилният уплътнител е по-удобен защото ако "изплюе" може да се почисти с вода, за силикона се искат сръчности при нанасянето за да не "изплюе".
Общо взето не вярвам тези "майстори" да се справят, във форума има човек (schuldiner), който може да ти даде адекватен съвет, но дали ще види темата?
ZEDYCUS - майстор
Тоя теч прилича на чист конденз. Още повече не е махнат и найлона под панела. Захвани само горе вълните със самонарезки или още по добре с попнитове и не се занимавай с глупости. Покрива ти е отворен отвсякъде.
fbr - майстор
пет дек 23, 2022 9:49 amZEDYCUS написа:
Тоя теч прилича на чист конденз.
чет дек 22, 2022 5:32 pmgeorgiz написа:
Пробвах да лична малко вода и естествено, тя премина под застъпката и изтече от долния край.

ZEDYCUS - майстор
Ми ще премине като вълните зяпат.
  • 1
  • 2

Тема "Теч от новомонтиран покривен термопанел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: