Аз също имам най малкия 12V и yчудващо често го ползвам...от зеления еквивалент на този за който питаш колега е много недоволен....а този черния ми е скъп....на фона на никаквата разлика между зелен и черен винтоверт на 12В за които съм писал по горе...тази цена за мен е неатрактива ...би ме заинтригувала и изкушила цена от сорта на 69лв. за гол ъглошлайф....но не и 100плюс....да ме извиняват...
Нека намерим най-тънките цени.
silent
- майстор
3698 мнения в "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7"
oberst
- специалист
Тоя малкия го купих за 25 кинта - когато още пускаха единични артисали бройки в ония кошове за 15 и 25 лв. За толкова пари си струва отвсякъде. Иначе, този черният, колкото и да е безчетков, май наистина са попрекалили с цената, щом има четков Рейдър за 75 - https://www.onlinemashini.bg/cat/5/ma6i ... e-low-high
silent
- майстор
Принципно безчетковите са по скъпи. Не знам какви предимства има безчетковия пред другия....ако някой може да обясни ще ми е интересно. Също не знам дали реално безчетковия мотор е по-скъп от четковия и реално безчетковите инструменти са реално по-скъпи или е маркетингов трик заради някакво малко или по-голямо предимство...
silent
- майстор
пет дек 23, 2022 1:56 pmbrum написа: По-леки са, по-компактни, по-мощни и уж по-икономични.Е да ма добър патронник е относително пък като е гол кат пушка без батерия и зарядно ур файда....ше взема да премеря моите 12 волтови да видя колко е по лек...инак да по-компактен е ма на обикновенния като му сваля патронника и той става по-компактния.....
А и се очаква да са по-висок клас и по-добре окомплектовани. Добър патронник и бързо зарядно са си благини.
За окомплектовката си прав моят имаш нелоши комплекти битове и свредла за метал и дърво...
Редактирам се за да добавя че по голямата мощност при конкретните вертове микроскопична и само на хартия в полза на черния.....на практика дори имам усещането че е наобратно ...вероятно поради специфичното сработване на защитата....
Последна промяна от silent на пет дек 23, 2022 5:11 pm, променено общо 1 път.
пишман_майстор
- майстор
Предимствата на безчетковите е, че имат малко по-малък харч и могат да се добавят опции които при четковите са рядкост до липсващи такива ( константни обороти , смарт-врътки, индивидуални режими ) . Често и при тях е по-лесно да се постигне "къс" корпус на мотора.
Останалото обаче е повече минуси, въпреки широкото промотиране за три до намколкократно по-голям живот на ел.мотора. Което лабораторно може и да е постигано, но реално-надали. Отделно при дефектиране извън гаранция, ти излиза през носа ремонта им. Често сумата за възела бутон/платка/статор е такава, че обезсмисля тотално покупката на тази част, на фона на цената на уреда . При тях е рядкост да се предложи отделен възел, примерно платка само или бутон само . И накрая заминава в кофата .
Останалото обаче е повече минуси, въпреки широкото промотиране за три до намколкократно по-голям живот на ел.мотора. Което лабораторно може и да е постигано, но реално-надали. Отделно при дефектиране извън гаранция, ти излиза през носа ремонта им. Често сумата за възела бутон/платка/статор е такава, че обезсмисля тотално покупката на тази част, на фона на цената на уреда . При тях е рядкост да се предложи отделен възел, примерно платка само или бутон само . И накрая заминава в кофата .
cholev
- майстор
чет дек 22, 2022 8:18 pmsilent написа: ....на фона на никаквата разлика между зелен и черен винтоверт на 12В

-Дизайн + ергономика.
-метален патронник
-повече нютон метри.
-вечен двигател
-повече часове на работа с една батерия
-430/1750 об/мин срещу 350/1300об/мин

и това ако не е разлика

пишман_майстор
- майстор
Ма то и зелени има с метален патронник , за Нм -да , с малка уловка . За "вечния" матор, караш ме да се смея , щот при мен два пъти бе по гаранция в рамките на под 6 месеца, като първия път може да се "брои" за дефектна бройка просто... А , щях да пропусна , това без натоварвания и адски рядка употреба.
Единствено оборотите на втора предавка има резон за пробиване. Като винтоверт да се ползва обаче - никакви грижи.
Отделно на зелените може фино, много по-плавно да си дозатегнеш малки винтове ( имал съм , спуках го от работа ) . Черните "изискват" минимални дадени обороти за да върви двигателя и се получава една дупка в която или няма въртене, или след като все пак тръгне , презавива винта ( за малки! ) . Това изнервя потребителя и кара постоянно да донаглася или гривната с момента за стягане , или да прилага фатки при стягането , вкл. и да дозавива с верта , без да включва ( това пак казвам за малки винтове и когато се цели да стане нещо изпипано , без да стърчат глави или да са прекалено набити в дървесината ) )
Понеже този "проблем" на безчетковите вертове ( въобще) е познат на производителите , в някои марки, модели добавят импулс след зададения момент за затягане. Винтоверта изключва и след подаване на повторна "газ" от бутона , почва на импулси да дозатяга винта по твоя лична преценка, докато отлепиш пръста си от бутона.
Или аз съм тъп и не мога да работя с винтовери , та затова така го фаля безчетковия, ма странно защо само с лидълския , с другите що нямам проблеми ( пак безчеткови ) ...
Това с рахода на тока-да, така е , но 20-ина % икономия не значи автоматично за любител , че е голям + . Имаш зарядно , имаш втора, трета , N-та батерия и продължаваш
Единствено оборотите на втора предавка има резон за пробиване. Като винтоверт да се ползва обаче - никакви грижи.
Отделно на зелените може фино, много по-плавно да си дозатегнеш малки винтове ( имал съм , спуках го от работа ) . Черните "изискват" минимални дадени обороти за да върви двигателя и се получава една дупка в която или няма въртене, или след като все пак тръгне , презавива винта ( за малки! ) . Това изнервя потребителя и кара постоянно да донаглася или гривната с момента за стягане , или да прилага фатки при стягането , вкл. и да дозавива с верта , без да включва ( това пак казвам за малки винтове и когато се цели да стане нещо изпипано , без да стърчат глави или да са прекалено набити в дървесината ) )
Понеже този "проблем" на безчетковите вертове ( въобще) е познат на производителите , в някои марки, модели добавят импулс след зададения момент за затягане. Винтоверта изключва и след подаване на повторна "газ" от бутона , почва на импулси да дозатяга винта по твоя лична преценка, докато отлепиш пръста си от бутона.
Или аз съм тъп и не мога да работя с винтовери , та затова така го фаля безчетковия, ма странно защо само с лидълския , с другите що нямам проблеми ( пак безчеткови ) ...
Това с рахода на тока-да, така е , но 20-ина % икономия не значи автоматично за любител , че е голям + . Имаш зарядно , имаш втора, трета , N-та батерия и продължаваш

silent
- майстор
съб дек 24, 2022 2:47 pmcholev написа:Да ги нямам да зема да ти се вържа на акъла...даже някъде писах че подсъзнателно предпочитам зеления....за ергономията...вероятно ми са криви ръцете и затова залитат към кривия винтоверт зеления.... За патронника и двата са метални...на зеления се сваля ...един плюс...със свален патронник е по-къс...втори плюс. За оборотите.... ми не са ми критични...за батериите имам 3+1...нютон метрите 1или 2 в повече по памет...нищо работа...вечен двгател....не ме разсмивай....бай бабо да не те срещне мечка в гората...чет дек 22, 2022 8:18 pmsilent написа: ....на фона на никаквата разлика между зелен и черен винтоверт на 12В![]()
-Дизайн + ергономика.
-метален патронник
-повече нютон метри.
-вечен двигател
-повече часове на работа с една батерия
-430/1750 об/мин срещу 350/1300об/мин
![]()
и това ако не е разлика![]()
zz_stefanov
- майстор
"вечен двигател" - Чолев, те при марковите производителите не можаха или не искат да го докарат до вечност, та при тези от бакалията ли.
Разпитай някой дето ползват ежедневно безчеткови машини, дали са им станали 'вечни'.
Здравината изобщо не е функция на т.н. 'нова технология'.
Разпитай някой дето ползват ежедневно безчеткови машини, дали са им станали 'вечни'.
Здравината изобщо не е функция на т.н. 'нова технология'.
Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература