Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Двете, от предполагаемите звукообразуващи, са ми толко съмнителни, че все едно ги няма в мотора.
ky-kyy - майстор
Спазвайки съвета на моя автомонтьор, чуя ли нещо да трака, лопа, скърца, свири.....усилвам радиото :supz:
https://photos.app.goo.gl/Wp81X6Kyw4VHGP5KA
Комплектчето в ляво, бих го ползвал при голям зор. Сменено е профилактично, при ревизиране- има-няма 3000км.
Пожелавам му замръзналата бутилка, дето я метна Еспейса. Поправям се- Лъчезар.
Най позналия и най далеч от невеж- Чапара, естествено. Посочил е повечето траканици в раздрънкан двигател.

Чапи, прегрял мотор имаме, по данни на притеснен тъжител.
Прегрял, малко според него, щото така му се иска и щото жената така обяснила- само 5-10 минути над 90 градуса. Да, ама изтракал. Преди това споменава за 100, но когато няма обтичане на сензора от охлаждаща течност, тези 100 при сензора, обикновено са много повече около цилиндрите.
Последната ми "резачка" изтрака за 30-40 секунди. Мотора седи в гаража, вече 13 години. Без да е отварян, знам кое бутало, в кой цилиндър. Давам за учебно пособие.
Прегрял, обикновено е = затегнал, което обикновено е = на провлачил. Кое ше да е провлачил и кое няма да изпълнява функции, та ше дрънка в цилиндъра?
Толкова, според самопризнанията.
chapara - майстор
Провлача кое, ами виждал съм го😊
Така провлачил и изпилил, че биелните лагери бяха един върху друг, за формите на биелата няма да коментирам, за блока също, а главата-грил барбекю😁😁😁
чет дек 22, 2022 10:25 pmchapara написа:
....... че биелните лагери бяха един върху друг, за формите на биелата няма да коментирам, за блока също, а главата-грил барбекю😁😁😁
За такова майсторство се иска и талант, само с труд не става. До такъв рецидив не съм стигал.
Щом е казано "антифриз", допускам, че наистина е останал малко, в доливаната вода.
Такъв бъркоч, първо става на фрапе, което не "хвърля тапите". Просто водната помпа не може да си върши работата. Затова допускам само замазани сегменти- тракащи бутала.
С Надежда сме до тук. Г-жа Действителност ще покаже.
venci.ivanov22 - специалист
пет дек 23, 2022 7:51 amТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 22, 2022 10:25 pmchapara написа:
....... че биелните лагери бяха един върху друг, за формите на биелата няма да коментирам, за блока също, а главата-грил барбекю😁😁😁
За такова майсторство се иска и талант, само с труд не става. До такъв рецидив не съм стигал.
Щом е казано "антифриз", допускам, че наистина е останал малко, в доливаната вода.
Такъв бъркоч, първо става на фрапе, което не "хвърля тапите". Просто водната помпа не може да си върши работата. Затова допускам само замазани сегменти- тракащи бутала.
С Надежда сме до тук. Г-жа Действителност ще покаже.
Аз да кажа
Вчера я запалих вече цял ден слънце я грея и се размръзна ... Проверявам охладителна течност има ,масло има ,казанчето няма следа от масло..
Паля няма тракане,оставям да загрее всичко е наред :D
Andri01 - майстор
Значи: колата загряла до 100гр?! " Нещо "се разтракало?! Жена ти - спряла колата?! "Нещото" спряло да трака?! Сега - колата в ред?! Съвет: провери главата на жена си?! Еее, майтап де! Да не се вържеш? :partyman: :lol:
iliya_i - майстор
чет дек 22, 2022 1:42 pmLutchezar написа:
В една кола има достатъчно неща които могат да дрънчат. Например замръзнала бутилка вода в багажника :-D
Май имаме участник познал верният отговор. Като се е размразила бутилката на слънце е спряла да дрънчи :-D
пет дек 23, 2022 4:42 pmiliya_i написа:
чет дек 22, 2022 1:42 pmLutchezar написа:
В една кола има достатъчно неща които могат да дрънчат. Например замръзнала бутилка вода в багажника :-D
Май имаме участник познал верният отговор. Като се е размразила бутилката на слънце е спряла да дрънчи :-D
Самият Той.
И преди Коледа се случвало понякога, научих от тая тема.
пет дек 23, 2022 3:48 pmvenci.ivanov22 написа:
...
Паля няма тракане,оставям да загрее всичко е наред :D
Радвам се, за фалшивата тревога.
Не мога да разбера, защо никой не е помислил да подготви колата за зимата, особено като знаете, че сте доливали вода. Това пък е показателно за проблем с охладителната система- теч
ky-kyy - майстор
Аз да напомня, офертата ми още е в сила :rolleyes:

Тема "Помощ замръзна антифриза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: