Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
На 99% съм убеден, че е от прашните слънчогледови пелети...
Вижте прикачената снимка...

Прикачен файл

Пелети.jpg
Пелети.jpg (94.3 KиБ) Видяна 993 пъти
gnt69 - майстор
пон дек 26, 2022 10:26 amkalin72 написа:
На 99% съм убеден, че е от прашните слънчогледови пелети...
Аз съм на 100% че е от пелетите. Някой беше споменал назад в темата че е удължавал разстоянието между сензорите за препълване с подходящи тръбички или сламки. Друго за което се сещам е да почистиш бункера от пепеляка който се е събрал на дъното. :partyman:
kalin72 - майстор
Засега издърпах диодите по-назад. Бункера съм го чистил преди месец. И ужким му направих на дъното, точно там, където шнека влиза, дупки за да пада прахта...тая година не взех ТП, ама за догодина май-май ще се наложи...и оттам ще се наложи и смяна на радиатори с конвектори и/или подово...тия 15К лева дет ги спрягат, май няма да стигнат :lol:
gnt69 - майстор
Туй са големи работи, големи ремонти. Аз също съм се замислял за ТП ама не съм готов да си разбия къщата за подови отопления или конвектори или допълнителни радиатори. До тая година се топлех за 5-600 лева на сезон, 22-23 съм на около 1000 ама с инвестиция 0лв. Поживьом увидим, докато ми работи Грейкото ще го мъча. Тока и той ще поскъпва. :partyman:
пон дек 26, 2022 11:23 amkalin72 написа:
...тая година не взех ТП, ама за догодина май-май ще се наложи...и оттам ще се наложи и смяна на радиатори с конвектори и/или подово...тия 15К лева дет ги спрягат, май няма да стигнат :lol:
Вече не. Процесът отне много време.
Относно прахоляка, наистина са прашливи, на от друга страна, при мен никога не са се запрашавали, нито съм ги чистил. Колкото и чисти пелети да съм случвал, все щеше да натрупа нещо през годините. Грешка за препълване, реално препълване, давало ми е няколко пъти.
По скоро предизвикано от мен, докато разчепквам менюто.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон дек 26, 2022 11:50 am, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
Така е, ремонта може би ще е голям, но само на първия етаж, и то ако реша да слагам подово...инак клоня към по-лесното - конвектори, и ТП дето вдига водата до 60 градуса...и да, тока ще поскъпва, ама и аз вече не съм първа младост и почва да ме мързи да слугувам, макар и минимално, на отоплителен уред.
Имам като резерва климатик за първия етаж, имам 3 елконвектора Airelec за втория етаж, така че няма да сме съвсем на студено, ако съвсем се сговняса работата с пелетите...
kalin72 - майстор
Кой процес, Трифоне? За тия 15К лева ли? Само ги споменавам като вероятност, инак и аз предпочитам да тегля банков кредит и да си ги изплатя за 5 години, ако тия "безплатни" 15К се закучат като срок и бумажщина...
Вместо да пишеш второ, етиката сочи бутона "промени". Правилата също.
Беше противник на ТП, беше млад. За няма година, нещата рязко се промениха.
Сгрешил съм- не е отнел много време, а момента не е "хванат".
Като гледам, импулса ще те подведе. До колкото си спомням, нямаш ТИ.
kalin72 - майстор
Трифоне, не съм против ТП, не ми слагай думи, дет не съм казвал. Топлоизолация имам само вътрешна, и не се оплаквам. И да, импулса е в основата на решенията ми в живота. Правилни, неправилни, това е.
Всъщност, да. Не беше против, а беше против да монтираш, предвид конюнктурата в момента. От 9 кладенеца вода намери, но....
viewtopic.php?f=60&t=68788&p=1108440#p1108440
Лятото, кучето и колибата....Сега застудя, появи се проблем...
Една идея нагоре
viewtopic.php?f=60&t=68788&p=1108440#p1108435
viewtopic.php?f=10&t=66713&p=1108086#p1108086
Виждам, че не ти пука.....пукало, ама нещата се променят.
А какви неща прочетох, дето се от твойта уста са излезли...

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: