Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
И какъв ти е проблема с моите решения? Ти си сам, аз съм с 6 човека в къщата. Ти може да се грееш с Лъч, аз съвсем не. При теб е топло, при мен е студено 6 месеца в годината.
ls1 - напреднал
Ако те съмнява прашоляка защо не пресееш няколко чувала пелети, или пък да купиш други такива, колкото за пробата да елиминираш тази възможност?
kalin72 - майстор
Байпаснах оптодвойката с една сламка...да видим как ще се държи сега.
Какви са вероятностите да прееба ситуацията в случая? Ако случайно напълни повече пелети, да запали и нагоре по тръбата, която пък ще се стопи...не съм запушил дупките, дето бяха диодите на оптодвойката...прах така или иначе влиза от всякъде...
Да се надяваме, че по време на 72 часовите проби, ще събереш данни за обективна статистическа извадка!
Проблем, с решенията ти?!! Дразнят ме хора, които не са последователни. Това наистина ми е проблем, а не би трябвало.

Сам съм, значи това е причина да мизерствам, според теб, така ли?
В тая насока, правя повече, от колкото ми е нужно. Ако причината не беше извън мен, сега щях да ползвам ТП.

пп. Ако вземе, та препълни и върне огън, първо сламата ще стопи. После ще се сетиш ли?
Въх, той ги байпаснал извън тръбата!!! Е, дано това покаже нещо!
Здравейте колеги,

Някой срещал ли е тази грешка на приложението.

Поздрави

Прикачен файл

Screenshot_2022-12-26-21-25-56-491_com.naturela.smarthome.jpg
Жако - специалист
пон дек 26, 2022 10:26 amkalin72 написа:
На 99% съм убеден, че е от прашните слънчогледови пелети...
Вижте прикачената снимка...
Здравейте колеги рядко съм във форума, та рещих и аз да споделя
това което съм опитал.
По миналата зима съм изгорил три тона слъчогледови с доста пепел и несъм присявал, и още повече смесвах ги не със калибровани домбаски въглища които качват КПД-то но със пресявка от домбаски въглища в която имаше доста черна пепел.

За цяла зима несъм имал проблем със Фото сензора за огъня нито пък с оптодвойката за препълване.
Никога несъм имал проблем с това въпреки многото пепел нее спирала от това но незначи че несъм ги чистил.
Evgeniy - майстор
пон дек 26, 2022 3:45 pmkalin72 написа:
Байпаснах оптодвойката с една сламка...да видим как ще се държи сега.
Какви са вероятностите да прееба ситуацията в случая? Ако случайно напълни повече пелети, да запали и нагоре по тръбата, която пък ще се стопи...не съм запушил дупките, дето бяха диодите на оптодвойката...прах така или иначе влиза от всякъде...
Калине, ето как аз реших проблема 2015:
viewtopic.php?f=10&t=44543&hilit=%D1%82 ... 30#p686487
от тогава тази година имах едно задействане, но само забърсах датчиците.
Дистанцирането го препоръчваше Филматопло, преди Евгени да го направи.
Интересното е, че през всички горелки е минало доволно количество пепеляк, но оплакванията са сравнително малко.
Последното мнение, на следващата страница е интересно.
Хвана че носталгията, по онова, слънчогледовопелетно и безгрижно, донякъде, време.
kalin72 - майстор
Благодаря, Евгени, така и ще направя.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: