• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 55
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ulieliadi - специалист
Пръска се и с пистолет :wink:

За камера тежаща 150гр, се ползва това
Последна промяна от ulieliadi на вт дек 27, 2022 2:36 pm, променено общо 1 път.
Dessie - специалист
вт дек 27, 2022 1:33 pmulieliadi написа:

https://shop.sbubg.com/kutii-kapachki-i ... -85mm.html
Няма опцията да накарам някой да дойде с компресор и пистолет да ми опръска стъклата, финансово ще ми излезе дявол на магаре. Да си купя компресор пък, съвсем :-) остава варианта с мазане с четка и валяк. Като знам как болят фаланги и китки от боядисване на 4 врати - ми не, мерси е работата

С тия охлюви от по 8 см имам една завинтена на фасада с 10 см изолация - след всяка буря и сменям местоположението :-)
ulieliadi - специалист
пон ное 28, 2022 12:46 pmDessie написа:
Питам ви като хора с опит, щото буквара мълчи, когато опита говори :-)
Аз понеже прочетох това и за това пиша, иначе ме боли...
Странно е че и аз имам камери на фасадата - ми там са си, и на дъжд и вятър. Сега лееееко ще редактирам, щото наистина няма смисъл. Съжалявам!
skostadinov - специалист
вт дек 27, 2022 2:02 pmDessie написа:
вт дек 27, 2022 1:33 pmulieliadi написа:

https://shop.sbubg.com/kutii-kapachki-i ... -85mm.html
Няма опцията да накарам някой да дойде с компресор и пистолет да ми опръска стъклата, финансово ще ми излезе дявол на магаре. Да си купя компресор пък, съвсем :-) остава варианта с мазане с четка и валяк. Като знам как болят фаланги и китки от боядисване на 4 врати - ми не, мерси е работата

С тия охлюви от по 8 см имам една завинтена на фасада с 10 см изолация - след всяка буря и сменям местоположението :-)
Не не, този мач със захващане на неща в изолация и картони и аз съм го играл и е ненадежден .

Това дето сподели nelina_london е супер опция за камери, осветителни тела, контакти и подобни неща.
Ето линк към вариант: https://www.cablecommerce.bg/produkt/ko ... acija-mdz/
Предполагам, че ще има и доста по евтини особено в aliexpress/alibaba ако ти трябват по-голяма бройка.
Dessie - специалист
@uilieliadi - не бъди докачлив, тук сме все хора с положителен или негативен опит от всякакви неща и все още се учим, споделяйки :-) супер е, че при теб държат охлювите, ама явно не навсякъде е така :-) може и материала при мен да е кекав, знам ли….

@skostadinov - ей, жесток си! Ама и цена са обадили тия сладури, ще поровя после при Бай Китай да видим какво ще изпадне :-) тия правят всичко на поне 1/2 от европейската цена. Наскоро го играх с едни декоративни лампи ( произход Китай) от полирезин - цена в БГ магазин -365 лв, цена в Али - 180 лв с платено ДДС и транспорт. Ами искам да подкрепям БГ търговците, ама не винаги заслужават :-)
resistbody - майстор
вт дек 27, 2022 2:40 pmskostadinov написа:

Предполагам, че ще има и доста по евтини особено в aliexpress/alibaba ако ти трябват по-голяма бройка.
Направо търси и да направим групова поръчка, да дойдат до пролетта :D
PIP - майстор
При дебела изолация обикновено ползвам дебел анкерен болт или шпилка с анкерна гайка, които набивам в трегер/плоча/колона и на нея с дистанционна гайка на нула с изолацията стягам планка или скоба за това, което ще ползвам.
skostadinov - специалист
ср дек 28, 2022 1:57 pmresistbody написа:

Ами вчера порових малко, но за сега не успявам да намеря нищо. Хайде ако някой успее да открие, да казва и аз съм ок да се групираме.
kivanov - специалист
ср дек 28, 2022 3:42 pmskostadinov написа:
ср дек 28, 2022 1:57 pmresistbody написа:

Ами вчера порових малко, но за сега не успявам да намеря нищо. Хайде ако някой успее да открие, да казва и аз съм ок да се групираме.
Аз нали понатрупах опит с камерите и мога да кажа, че хубави камери тежат 1200-1500(с променлив фокус) грама та да си знаете :) Всичко различно от 4K е лишено от смисъл. Мога да пратя няколко снимки за сравнение :)
schuldiner - майстор
Тези ПВЦ-та поразително приличат на шпули от кабели. Не може да няма някоя с точната ширина. За килограм-два - толкова.
А ако се замислите как се монтира климатик или водосточна тръба през 20-30 см... За водосточната тръба изискването е 100 кг на скоба, толкова тежи три метра пълна тръба, т.е. повече от климатика. Та без купешки конструкции, решението е анкерирана в колона хоризонтална греда, под нея на известно разстояние още една, между двете вертикално захваната с винтове или шпилки трета.
При положени кабели мястото е очевидно, затова какъв е проблемът? Нито е термомост, нито е скъпо, нито има риск за здравината... Залагайте си дървени греди и поне тази пластмаса си спестете.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 55

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: