• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
miroki - майстор
Аз сега я направих, че домата вънка вече не вирее добре.
Не заради друго. До сега на парници/тунели разчитах, за пикиране на разсад.
Но оранжерия не ми се сгъва всяка година. Стига ми мрежата за градушка.
kr1100 - майстор
ср дек 28, 2022 11:49 ammiroki написа:
..Но оранжерия не ми се сгъва всяка година. Стига ми мрежата за градушка.
Mрежата е лесна . 2 проволки с покритие от до.Мрежата закачена с най- малките карабинки / вземам ги от Крепо/ и 2 дълги сиджимки от едната страна в 2 та края. Ако сте двама едновременно дърпнае в посока прбиране, ако си сам търчене ляво дясно и последователно дърпане.Аз съм с 3 проволки - средната е на високо и 2 мрежи по 2 м широчина всяка. В средата висока уж , ако падне град да се свлича настрани, а да не се задържа и товари мрежата.
miroki - майстор
Тя лесна, но е 15 метра дълга и 8 широка, а има още една. Подпира се и с колове, понеже куките дори от вятър се късат. А после прибирането е два часа. Както е на проволки.
Покривало на парник се слага и маха за 2 минути. Поне на тези ниските, които имах 2 бр. 6 на 1. За разсада.
kr1100 - майстор
да дългичка е и много широка. Моята е 12м дълга на 4м./от 2мрежи по 2м за по-лесно/.
До 2020г беше на 2 проволки ,но провисваше в средата .Тогава сложих 1 проволка по средата да стане като двускатен покрив. На 5 я метър имам цементирани вертикално тръби от скеле и на тях горе куки. На куките закачам страничните проволки . Мрежата я прибирам в едната страна и я бандажирам с въженце за да я размотава вятъра. От студ и вода не се плаши. Мори я слънцето.
  • 1
  • 2

Тема "парник пластмасови тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: