• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 55
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dessie - специалист
@skostadinov - и аз търсих, за сега неуспешно. 100 % е мейд ин чайна, ама най-вероятно немците не им дават да го продават там….намерих 2 вносителя в БГ - едните внасят немските, другите с тия дето ти пусна. Ще изнамерим, със сигурност :-) Вчера в нервите забравих за офертата за дограмата, ей ся ще оправя работата :-)

@kivanov - я дай някакви линкове, по-принцип е на милото задачата с камерите, ама да съм в час :-)

@shuldiner - това с водостоците ме замисли :-/, обаче не разбрах схемата с гредите. Иначе климите по проект са ми на покрива на гаража и поне тяхното окачване ще го спестя, тепърва ще обмислям как да прекъсна термомоста от планките…
Dessie - специалист
Прикачен файл:
78DB0F11-D827-4B48-B6F0-DB4E938005DF.png
Прикачен файл:
D7473CCE-18BD-4175-BCD9-BADC79AC12BE.png
Прикачен файл:
A964C3A9-A1A4-4414-AAA7-5BCDD14A83B0.png
Прикачен файл:
FA0C5290-DDA4-4D58-8D52-FD44ED90C329.png
Прикачен файл:
F6547180-D580-488D-9974-17BFCD703999.png
Оффф, качи ги в обратен ред, ама нямам нерви да ги кача наново през тела, извинявайте :-)
От разписаното от архитекта направихме минимални промени :
1. С любимия решихме да махнем един от прозорците в хола, за да удължим стената за тв
2. С представителя на фирмата стигнахме до консенсус за махане на “плъзгане с повдигане” от гледна точка на постоянната експлоатация и цената му, заместихме го с двойна врата
3. Махнах своеволно триплекса от долната част на едни прозорци в мокрото/баните, защото се обезмисляше при ширина 60 см и сметнах, че е приемлив риск :-)
С гореспоменатите “икономии” влязохме в 40к за дограма, монтаж, лепенки и комарници на всички отваряеми части
kivanov - специалист
ср дек 28, 2022 9:25 pmDessie написа:
78DB0F11-D827-4B48-B6F0-DB4E938005DF.png

D7473CCE-18BD-4175-BCD9-BADC79AC12BE.png

A964C3A9-A1A4-4414-AAA7-5BCDD14A83B0.png

FA0C5290-DDA4-4D58-8D52-FD44ED90C329.png

F6547180-D580-488D-9974-17BFCD703999.png

Оффф, качи ги в обратен ред, ама нямам нерви да ги кача наново през тела, извинявайте :-)
За дограмата не мога да кажа нищо освен да ти кажа още една фирма да преслушаш ;) Вижда ми се разумна цената (дори ниска). Можеш ли да споделиш какви са коефицентите на позициите(ако ги имаш). Входната врата много прилича на моята, но обмислете хубаво дали да е стъкло. Транспортният профил е хубаво да е от пуренит. Има ли включена механизация в цената? Какви са гаранционните срокове?
ср дек 28, 2022 9:18 pmDessie написа:
@kivanov - я дай някакви линкове, по-принцип е на милото задачата с камерите, ама да съм в час :-)
Ползвам HIKVISION с мой собствен NVR (комп за 150лв + 2х4TB дискове).

Качвам снимки в оригинален размер за да добиеш представа:
https://www.hikvision.com/mena-en/produ ... 685G0-IZS/
Изображение

https://www.hikvision.com/en/products/I ... 1023g0e-i/
Изображение

Вече има камери, които снимат цветно и през ноща (препоръчвам). Цените на хубавите камери са високи, но аз всички съм ги купил с 40-50% отстъпка на промоция в eMAG :snakeman:
nelina_london - специалист
Деси ,спомням си ,че имаше някакъв борд между първи и втори етаж от южната страна .Той може ли са се ползва за миене на прозорци ? Питам , защото изпадам в ужас ,когато трябва да мия прозорците на спалните ,каквито са и твоите .Лятото е супер - не пече слънце през тях и замазването не се вижда ,но зимата изглеждат трагично ,когато слънцето блесне .Мъча се на ръка ,с робот ...Накрая ще взема една голяма стъклочистачща с телескопична дръжка , захранвана с вода ,за да ги мия от двора .

Пуснах ви мухата за ПВЦ дистанционерите и реших да потърся и аз .Дори и в чужбина са само двата вида -чешкия и немския ,а цените са още по-зле . Ние ползвахме дървени трупчета , монтирани за тухлата .Малко допотопно ,но изобщо не бях мислила по въпроса .

Не мисля ,че триплекса е сложен за избягване на термичен шок .Ние го поставихме отвътре с цел протекция ,някое дете да не се блъсне или удари прозореца .В банята си е направо излишно при такъв размер .Ако нямате достатъчно място за ТВ ,разбираемо за прозореца ,но много много помагат за отоплението в слънчевите дни .Днес е облачно ,а климатикът не се беше включвал над 30 часа (включи се днес следобяд) ,защото имаше поредни слънчеви дни .Гледайки графиката с ел. консумацията за отопление в топлите облачни дни разходът е двоен ,сравнено с най-студените дни (20-23ти) ,които бяха слънчеви .

Краси ,входната врата ми се видя ,ме е от големите -остъклена част и такава с термопанел .
Последна промяна от nelina_london на ср дек 28, 2022 10:03 pm, променено общо 1 път.
kivanov - специалист
ср дек 28, 2022 9:54 pmnelina_london написа:
Краси ,входната врата ми се видя ,ме е от големите -остъклена част и такава с термопанел .
Това трябва да го видят на живо. Аз съм го виждал и реших, че ще дам някой лев за някакъв друг материал. В София можете да отидете в шоурума на Алумил и да разгледате вратите (същите са като Етем, но имат доста изложени).
Dessie - специалист
@kivanov - докато се спра на тази оферта, преслушах сигурно 30 други - пвц и алуминий, всеки каквото може да предложи. Имам и от твоите изпълнители - тяхната оферта основно беше с Е68 на Етем, но цената беше с 25% нагоре. Гаранционните условия на изпълнителя на обков, стъклопакет и профил са 2 години. Единствените с по-дълга гаранция бяха една фирма с испански алуминиев профил ( Cortizo) - даваха 5 години, но пък много мудно офертират и настояваха стъклопакетите да са ка-бяло-енерджи иначе нямало да поемат гаранция, според тях пакети ка-бяло-ка гърмяли …
Входната врата е термопанел, отстрани на крилото има мини стъклопакет с мат стъкло по-скоро с декоративна цел. Горе-долу ще изглежда така:
Прикачен файл:
E7E4EAA4-283A-410C-AA00-FE3F4C04B3F7.jpeg
@nelina_london - съвсем правилно си запомнила за борда по периферията - хем пази сянка, хем е годен за миене на всички прозорци по фасадата. На Цилков му бях изпилила главата с миенето на прозорци, та взе мерки да не му горят ушите 2-3 пъти в годината :-)

Триплекса не е за избягване на термичен шок, точно отвътре е с цел да не се нареже някой невнимателен / детето. Всъщност от няколко фирми ме апострофираха, че стъклопакет ка-бяло-ка се праскал и държаха да ми предложат ка-бяло -4сезона.
kivanov - специалист
ср дек 28, 2022 10:03 pmDessie написа:
@kivanov - докато се спра на тази оферта, преслушах сигурно 30 други - пвц и алуминий, всеки каквото може да предложи. Имам и от твоите изпълнители - тяхната оферта основно беше с Е68 на Етем, но цената беше с 25% нагоре. Гаранционните условия на изпълнителя на обков, стъклопакет и профил са 2 години. Единствените с по-дълга гаранция бяха една фирма с испански алуминиев профил ( Cortizo) - даваха 5 години, но пък много мудно офертират и настояваха стъклопакетите да са ка-бяло-енерджи иначе нямало да поемат гаранция, според тях пакети ка-бяло-ка гърмяли …
Входната врата е термопанел, отстрани на крилото има мини стъклопакет с мат стъкло по-скоро с декоративна цел. Горе-долу ще изглежда така:

E7E4EAA4-283A-410C-AA00-FE3F4C04B3F7.jpeg

@nelina_london - съвсем правилно си запомнила за борда по периферията - хем пази сянка, хем е годен за миене на всички прозорци по фасадата. На Цилков му бях изпилила главата с миенето на прозорци, та взе мерки да не му горят ушите 2-3 пъти в годината :-)

Триплекса не е за избягване на термичен шок, точно отвътре е с цел да не се нареже някой невнимателен / детето. Всъщност от няколко фирми ме апострофираха, че стъклопакет ка-бяло-ка се праскал и държаха да ми предложат ка-бяло -4сезона.
При мен гаранцията е 5 години, но не знам от изпълнителя ли идва или от друго. На коя фирма са стъклата? Каква марка са лепенките и PVC дистанционерите? Офертата ти е добра, но малко има идва празна откъм детайли. Коя е фирмата, ако не е тайна?

Вратата на снимката е супер, но се увери, че дограмаджиите знаят, че искаш баш това :)
nelina_london - специалист
Е ,това за приказките свързани К стъкла си е класика :)

Ето точно Е75 ,като на Деси

Прикачен файл:
Screenshot_20221228-220731_Gallery.jpg

Хьорманските ми са по-красиви ,като на показаната от Деси снимка , но цената е двойна .
Добавям ,че на мен ми отказаха дръжката да е монтирана върху термопанела .Трябвало са е върху алуминиевите крило ,затова е под ъгъл .
Slavov99 - специалист
Аз си сложих Е75 стъклопакет мат за входна врата и стои добре. Ако не се бъркам като топлоизолация се представяше по-добре от панела.
kivanov - специалист
ср дек 28, 2022 10:12 pmnelina_london написа:
Е ,това за приказките свързани К стъкла си е класика :)

Ето точно Е75 ,като на Деси

Screenshot_20221228-220731_Gallery.jpg

Хьорманските ми са по-красиви ,като на показаната от Деси снимка , но цената е двойна .
Има разлика между нейната снимка и твоята врата :) Хубаво е да го знае :) На нейната снимка вратата е като цяло платно и не се вижда профил.
На мен този тип врати (дограмаджийските) много повече ми харесват от вратите на Хьорман. Да не говорим, че Хьорман са безумно скъпи особено като става дума за някакви екстри. Гледах и https://www.pirnar.bg/, но прилична врата с екстри отиваше на 12к и реших, че е излишно(каза човекът с 12м. басейн) :D
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 55

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: