• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 55
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nelina_london - специалист
Да,има разлика .Аз пък харесвах Хьорманските ,но нашата излезе 2 хил.лв ,а Хьорманската бе 5 хил лв + .Затова написах и за дръжката да знае ,че на мен ми бе съобщено доста по-късно .
Dessie - специалист
@nelina - благодаря за включването, точно същата ще е :-)

@kivanov - не си ме разбрал :-) постнах снимката за да онагледя как ще изглежда стъклото до вратата с хелимите :-), за вратата - да, точно като на Нели ще е, че даже и дръжката ще е така :-) Идея нямам за марката на лепенката и дистанционера, стъклата са Тракия глас. Изпълнител на дограмата са Д.Н. Стил. Гаранцията обикновено е задължение на изпълнителя и е част от изискванията на производителя, предполагам, че при високия клас пък е задължителна за франчайза/представителя.

Може и да звучи идиотско, ама честно казано, грам не ме интересува как ще изглежда отвън къщата ;-), ще гледам да докарам приличен вид де, ама нямам излишни финанси да я правя сграда на годината. Хьорман са ми в черния списък отдавна, но за съжаление покрай вратата на гаража може би отново ще им щръкнат косите да ме видят :-)
resistbody - майстор
@Dessie 200мм лепенки е овъркил ако няма няакви нереални междини запенване.. лично съм се спрял на илбрук ме508, една идея по-скъпи са от церезитските но са самозалепващи и се водят с двойно предназначение.... гледах и Сига, но там няма комбинирана и цените са швейцарски...
Аз имам само 2 витрини на къщата, защото жената забрани "френски" прозорци :D
Dessie - специалист
ср дек 28, 2022 11:30 pmresistbody написа:
@Dessie 200мм лепенки е овъркил ако няма няакви нереални междини запенване.. лично съм се спрял на илбрук ме508, една идея по-скъпи са от церезитските но са самозалепващи и се водят с двойно предназначение.... гледах и Сига, но там няма комбинирана и цените са швейцарски...
Аз имам само 2 витрини на къщата, защото жената забрани "френски" прозорци :D
Съвсем лаишки ще отговоря, че нямам идея защо е 200мм. Като обсъждахме с фирмата, че поръчваме дограмата още преди да са започнали да зидат, предполагам, че това е вид застраховка срещу криви отвори и съответно обръщания с хпс… благодаря за линка, като се видим/чуем за пристигането на профилите, ще питам каква марка е заложена и ако трябва ще сменяме в движение нещо :-)
kanevg - специалист
вт дек 27, 2022 3:18 pmDessie написа:
@uilieliadi - не бъди докачлив, тук сме все хора с положителен или негативен опит от всякакви неща и все още се учим, споделяйки :-) супер е, че при теб държат охлювите, ама явно не навсякъде е така :-) може и материала при мен да е кекав, знам ли….

@skostadinov - ей, жесток си! Ама и цена са обадили тия сладури, ще поровя после при Бай Китай да видим какво ще изпадне :-) тия правят всичко на поне 1/2 от европейската цена. Наскоро го играх с едни декоративни лампи ( произход Китай) от полирезин - цена в БГ магазин -365 лв, цена в Али - 180 лв с платено ДДС и транспорт. Ами искам да подкрепям БГ търговците, ама не винаги заслужават :-)
Ето ви едно просто решение за монтаж на камери на фасадата, след монтажа на изолацията.

https://www.youtube.com/watch?v=4ooLIhq ... 0%BB%D1%8F

Абе нещо не можах да вградя линка, ползвайки youtube бутона, ама и така става :? :)
Dessie - специалист
С малко напън, но все пак успяхме да налеем покривната плоча днес:
Прикачен файл:
897144FA-AA3F-46B6-BACB-355EA8D97DAE.jpeg
Прикачен файл:
28FB791A-8B5E-461F-96CB-024D94140DE6.jpeg
Прикачен файл:
892CD2BA-FF95-496D-88EF-FFAF90386D78.jpeg
892CD2BA-FF95-496D-88EF-FFAF90386D78.jpeg (18.52 KиБ) Видяна 800 пъти
Прикачен файл:
099F1AD8-DF9A-443A-8AFA-73B00F099013.jpeg
099F1AD8-DF9A-443A-8AFA-73B00F099013.jpeg (15.81 KиБ) Видяна 800 пъти
kivanov - специалист
Много обичам снимки :-D С какъв бетон работите? И кога ще излеете бордовете?
Dessie - специалист
чет дек 29, 2022 9:51 pmkivanov написа:
С30/37 наляха днес с добавка до -5. Бордовете ще останат за след празниците, колкото и да ми се искаше да изпълня плана. Дори и днес бетонирането беше на косъм и с много нерви от моя страна.
Уж бяха готови с армировката, вчера отидох да ги проверявам - идеше ми да изям чертежите :x правено- недоправено, тук не видяли, там друго за довършване. Пратих снимки на конструктора и обсъдихме положението. Обадих се на строителя той го отнесе, мен ме удари мигрената и едва спах. Нямам идея сутринта като се явих как съм изглеждала в очите на работниците ( най-вероятно Кракен би изглеждал като ангелче до мен) , ама каквото казах, всичко се случи като с магическа пръчка :-D , а конструктора каза, че вече ще му взимам хляба явно … та към 13.00 бяха готови за бетон и все пак наляха :supz:
kivanov - специалист
чет дек 29, 2022 11:05 pmDessie написа:
чет дек 29, 2022 9:51 pmkivanov написа:
С30/37 наляха днес с добавка до -5. Бордовете ще останат за след празниците, колкото и да ми се искаше да изпълня плана. Дори и днес бетонирането беше на косъм и с много нерви от моя страна.
Уж бяха готови с армировката, вчера отидох да ги проверявам - идеше ми да изям чертежите :x правено- недоправено, тук не видяли, там друго за довършване. Пратих снимки на конструктора и обсъдихме положението. Обадих се на строителя той го отнесе, мен ме удари мигрената и едва спах. Нямам идея сутринта като се явих как съм изглеждала в очите на работниците ( най-вероятно Кракен би изглеждал като ангелче до мен) , ама каквото казах, всичко се случи като с магическа пръчка :-D , а конструктора каза, че вече ще му взимам хляба явно … та към 13.00 бяха готови за бетон и все пак наляха :supz:
Като го чета това и ме обзема спокойствие, че не съм само аз с OCD и следене на чертежи, армировки, бетони и т.н. :) Стискам палци през януари да ти пратя линк за знамената :)
Dessie - специалист
пет дек 30, 2022 2:04 pmkivanov написа:

Като го чета това и ме обзема спокойствие, че не съм само аз с OCD и следене на чертежи, армировки, бетони и т.н. :) Стискам палци през януари да ти пратя линк за знамената :)
Не си сам, споко! Проверката е висша форма на доверието :-)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 55

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: