Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте.Живея в гарсониера 48 кв.м на 11-ти етаж от общо 14 етажен блок тип ЕПК.Гарсониерата е изцяло северна с PVC дограма и направена външна изолация със стиропор.Проблема е,че през студения сезон постоянно има конденз.По прозорците текат направо реки,а особено във спалнята по стените,които са на латекс е избил и мухъл.Значи апартамента е основно ремонтиран преди 3 години. Отоплението в спалнята е с климатик.Имате ли някакви идеи как би могъл да се отстрани подобен проблем?
Тани - модератор
При толкова много конденз трябва да има обилно количество влага , което идва от вас! В същото време сигурно не проветрявате?
Master_Kenobi - V.I.P.
ivchik написа:
Гарсониерата е изцяло северна
Това не може да е точно така, ама карай...

Вентилация ти е решението. Има доста теми из форума за това. Не си търсил, нали?
Проветрението решава проблема но не цялостно,а частично. Проветрявам по 7-8 пъти на ден,но пак се чувства,че има влага,а по стените избива и мухъл.Просто търся основно решение на подобен проблем.
Това не може да е точно така, ама карай...

Ела ако искаш да видиш и ще се убедиш,че е точно така.Изцяло гледа на север.Чел съм относно вентилацията.
Master_Kenobi - V.I.P.
Тани ти каза - отстраняване на големи източници на влага!
Аз - вентилация, което е различно от проветряване.
Чете ли нещо из форума?

Моля не пускай последователни постове, има бутон Промени.
Да прочетох за доста подобни проблеми във форума не си мислете,че не съм.А освен вентилация и проветряване да имате някакви идеи относно изолация,дограма или друго темподобно?
Master_Kenobi - V.I.P.
ivchik написа:
Изцяло гледа на север.
Изцяло и ТОЧНО на север гледа, така ли? Никога не влиза слънце през прозорците?
Да точно така.Слънце никога не влиза.
Master_Kenobi - V.I.P.
Кво е тва жилище, бре?! :? Сефте чувам за такова... Да не е нещо... разделян апартамент?!

Тема "Проблем с влага и мухъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: