Най - вълнуващия въпрос зимно време.
miroki - майстор
На външен вид прилича на терма 3 Тутракан, само дето тази е старинен дизайн. Но не виждам да има ухо за дърпане на скарата. Което е минус.
Такова нямам и на Прити. И много ме е яд. Ако гори като термата, ще си по-доволен отколкото, чудото и от Прити.
На къщата имам чудо и 2 притита и терма. Термата гори най-добре. И то дърва.
Притита пушат. Сложих термата и пушенето спря.

Пропуснах да напиша. Гледай да има две дървета вътре. С едно гори по-слабо. Слагаш едно по-дебело и едно по-тънко. Когато прегори тънкото, добавяш едно. Може и по повече де. Ако няма ухо за скарата, през долната вратичка бъркаш с нещо, да разчистиш малко пепелта, за да тегли повече. Това след доста горене се налага.
chapara - майстор
А има и значение дължината на кюнците. На вилата ползвам три пернишки печки, не едновременно де. Три спални, три печки. Най ефективна е тази с три и половина метра кюнци. С последно зареждане в 22часа, 9.00 имам жар и мога да си я ,,хвана" пак😎
нед яну 01, 2023 5:37 pmchapara написа:
А има и значение дължината на кюнците. На вилата ползвам три пернишки печки, не едновременно де. Три спални, три печки. Най ефективна е тази с три и половина метра кюнци. С последно зареждане в 22часа, 9.00 имам жар и мога да си я ,,хвана" пак😎
Не може да бъде! В никой случай! Тея печки имат много ниска автономност, каквото и да значи това.
Нарочно го пишеш, нали?!
Шегувам се, де. Моето грозно безподобие, изобщо не го пипнах през 4те учебни часа, освен да го залостя на 20та минута.
ky-kyy - майстор
Една подобна печка в казармата, я бях натъпкал с донбаски кюмюр и я стопих... :lol: Направо се разтопи, убу че не стана голям пожар :lol:
нед яну 01, 2023 7:27 pmky-kyy написа:
... :lol:
Аве ей, ква казарма, кви 5 лева?! Автомат за тебе е унуй от Counter Strike, за печки ши обяснява!!!
Прекаляваш с интеренета. Пари за ракия няма, той такси на доставчици плаща!!!
ky-kyy - майстор
нед яну 01, 2023 7:34 pmТрифон П.Трифонов написа:

Аве ей, ква казарма, кви 5 лева?! Автомат за тебе е унуй от Counter Strike, за печки ши обяснява!!!
Прекаляваш с интеренета.
Кашик бех, ве. У Елховсия полк...Спри кашика, да си почине танка.. Ама не са оплаквам, щото едно градско беше сапьор...Един кашик, нaeбал един трудовак и се родил сапьор :)
nikolson - майстор
нед яну 01, 2023 7:38 pmky-kyy написа:
У Елховсия полк
Който не е служил в Бермудския триъгълник е бил на санаториум, не в казарма. И аз в Триъгълника от пИчкар станах пЕчкар. Печките бяха обаче много по-големи.
vlax - майстор
пон яну 02, 2023 9:13 amnikolson написа:
нед яну 01, 2023 7:38 pmky-kyy написа:
У Елховсия полк
Който не е служил в Бермудския триъгълник е бил на санаториум, не в казарма. И аз в Триъгълника от пИчкар станах пЕчкар. Печките бяха обаче много по-големи.
Е,теб къде да те пратят,като нямаш връзки. :-D Елхово е на една ръка разстояние от Ямбол. :-D
И аз нямах връзки и ме пратиха на майната си :-D На друга казарма/санаториум. :-D
Всички връзкари,кьорави и съкати ги пращаха в НШЗО Плевен,да стават Офицери и да командват раята.Такава беше политиката на Партията.1980 год.

ПП Влязох началото на октомври,остриган 0 номер,така посрешнах новата година.
Ама тогава имаше зима,сняг,минуси,не като сега,на караул ми замръзваше черепа. :-D
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон яну 02, 2023 2:12 pmvlax написа:
...ха в НШЗО Плевен... :-D
:partyman:
Ох, мали, ох на Кака... Някой ми сипа вермут у водката и неусетно десетина новобрански... Един жив огън, ако и на кюмюр, какви спомени вдига :-)
transportna - специалист
Ох малий, ох на дядя !/казваше един участник във Фермата/.
ОШН - Огън Школа Не остана!
То днес може да го претворим на ОЗН - Огън Зима Няма!

Тема "Как по-ефективно се ползва печка Перникъ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: