• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 55
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
skostadinov - специалист
пет дек 30, 2022 5:43 pmDessie написа:
пет дек 30, 2022 2:04 pmkivanov написа:

Като го чета това и ме обзема спокойствие, че не съм само аз с OCD и следене на чертежи, армировки, бетони и т.н. :) Стискам палци през януари да ти пратя линк за знамената :)
Не си сам, споко! Проверката е висша форма на доверието :-)
И аз спокойно мога да се присъединя към групата макар, че още не сме започнали, но още от сега се забелязва :)
Краси камерите са ти топ. Ако можеш сподели някакви конкретни модели, че има поне 10 модела 4k на hikvision, да не говорим и другите марки. Така може да спестиш мъките на тези дето тепърва ще ровят за камери и ще се сблъскат с необятния океан от възможности :)
Последна промяна от skostadinov на пет дек 30, 2022 7:33 pm, променено общо 1 път.
skostadinov - специалист
пет дек 30, 2022 5:43 pmDessie написа:
пет дек 30, 2022 2:04 pmkivanov написа:

Като го чета това и ме обзема спокойствие, че не съм само аз с OCD и следене на чертежи, армировки, бетони и т.н. :) Стискам палци през януари да ти пратя линк за знамената :)
Не си сам, споко! Проверката е висша форма на доверието :-)
И аз спокойно мога да се присъединя към групата макар, че още не сме започнали, но още от сега се забелязва :)
Краси камерите са ти топ. Ако можеш сподели някакви конкретни модели.
resistbody - майстор
пет дек 30, 2022 7:30 pmskostadinov написа:
Мойте са 4mp и са далеч от неговите като качество... вероятно са 8mp.. поне.. иначе нови на най-добра цена се вземат на промоция от Емаг(ако нямаш дилърски отстъпки) специално за HikVision..
Dessie - специалист
нед яну 01, 2023 9:25 pmresistbody написа:
Мойте са 4mp и са далеч от неговите като качество... вероятно са 8mp.. поне.. иначе нови на най-добра цена се вземат на промоция от Емаг(ако нямаш дилърски отстъпки) специално за HikVision..
Има линкове към моделите в поста на Краси, едната му е 4, другата 2 мп, но и мен ме втрещи качеството
skostadinov - специалист
нед яну 01, 2023 9:41 pmDessie написа:
Има линкове към моделите в поста на Краси, едната му е 4, другата 2 мп, но и мен ме втрещи качеството
Ами да, изглежда пак съм недогледал. Сори и мерси!
kivanov - специалист
Да от eMAG на промоция са най-добрите цени.
Хубавата е 8MP (4K), а смотаната е 2MP (1080)
нед яну 01, 2023 10:15 pmskostadinov написа:
Докато си играя с видеото забелязах, че нещо не е наред с фокуса на едната (по-важна камера), но с играчка го нагласям.
resistbody - майстор
нед яну 01, 2023 11:54 pmkivanov написа:
Да от eMAG на промоция са най-добрите цени.
Хубавата е 8MP (4K), а смотаната е 2MP (1080)
нед яну 01, 2023 10:15 pmskostadinov написа:
Докато си играя с видеото забелязах, че нещо не е наред с фокуса на едната (по-важна камера), но с играчка го нагласям.
Ако не бъркам твойте са IP, а мойте са AHD.. преди малко си поиграх и ако ги гледам през IE са доста по-добре, но при експорта на снимка насира качеството... малко съм афетиран на тема видеонаблдение, защото днес 6 часа съм гледал видеозаписи..
Като идвам до Iкеа ще ти мина на гости :D
kivanov - специалист
пон яну 02, 2023 12:06 amresistbody написа:
Ако не бъркам твойте са IP, а мойте са AHD.. преди малко си поиграх и ако ги гледам през IE са доста по-добре, но при експорта на снимка насира качеството... малко съм афетиран на тема видеонаблдение, защото днес 6 часа съм гледал видеозаписи..
Като идвам до Iкеа ще ти мина на гости :D
Да, IP-са. Моят NVR се връзва към стрийма на камерата и сам си прави снимките. Сега се занимавам да ги събирам на едни външни дискове. :)

Заповядай :)
radko87 - помощник
Малко офтопик, но все пак. Наскоро купих и монтирах Reolink 4k PoE +NVR с 2 TB диск ето тези https://www.amazon.de/Reolink-RLK8-810B ... hdGY&psc=1.Изгледах доста ревюта и се оказаха много добро съотношение цена/качесто. Подкарването беше лесно и съм доволен от качеството на картината. Доста добре им се справя алгоритъма за разпознаване на хора и коли и за животни. Дори бих казал впечатляващо добре. През ноща са компромисни, особенно при движещи се обекти. Аз съм им активирал нотификациите през техния апп за телефон. Имат и клауд решение, където да качваш за по-дълго записите, понеже тия 2 TB при 4к стигат за около 10 дни на 6 камери, но за мен е прекалено скъпо и не си заслужава. Монтирал съм ги върху pvc кутия( IP 54), захванати върху 20 см ЕПС с дюбели/крепежи на вишър за изолация. ИМа ги в практикетер, но са леко скъпички там. На теория са с носимост от 10 килограма. До сега не са мръднали и няма вибрации. Ето линк за крепежа https://krepezhgroup.com/c/dyubel-za-iz ... a-fid-6875

Ето и крайния резултат.
Изображение
resistbody - майстор
Е камери за 1600лв, а дюбел за 1лв бил скъп :D
Аз ще се лимитирам до 5мп, че такива NVR-и има моя човек с видеонаблюдението на добра цена :)
Вчера братовчед ми с който засега живеем в една къща вика... А ти и на входа си сложил камера... викам му тя е тука от 2 години :D откакто ми откраднаха чистачиките на колата :D (да още крадът чистачки...)
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 55

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: