• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
abracadabra - специалист
Благодаря, това го видях и ще го монтирам.
Но, това което открих е че имам устройство на А1 за интернет телевизия и всъщност то примигва. Пускам телевизора да дима екран без джаджата на за IP-ТВ и включвам луминисцентната лампа и той не примигва. Което ме успокоява все пак донякъде. А устройството е под наем от мобилния оператор....
Сега когато то примигне едва ли ще повреди телевизора защото по HDMI-кабела само се губи сигнала...
Но, това което ми беше препоръчано още в началото за HDMI-кабела,-се оказа полезно. Смених го и сега не примигва.
Много Благодаря на колегата joro_kem !
chapara - майстор
Викай ги от А1, на мен скоро ми смениха модема чак, било често явление да им гори захранването :?
kozl - майстор
съб дек 31, 2022 9:52 amkozl написа:
пет дек 30, 2022 1:35 pmabracadabra написа:
Когато гледам ТВ (към телевизора е включено устройство на А1 за IPtv), и включа луминисцентна лампа, включа някакъв уред който меже би дърпа за момент силен ток и телевизора се изключва и пак си се пуска. Как може да оправя това?
Тези умни телевизори и аз не ги разгадавам, но пробвай без външен сигнал как ще реагира TV-то при пускане на "смущаващ" консуматор.
Пък и проба с кондензатор в разклонител от препратките в поста на Krasi_S не е толкона трудна за изпълнение.
abracadabra написа:
Но, това което открих е че имам устройство на А1 за интернет телевизия и всъщност то примигва. Пускам телевизора да дима екран без джаджата на за IP-ТВ и включвам луминисцентната лампа и той не примигва. Което ме успокоява все пак донякъде. А устройството е под наем от мобилния оператор....
Сега когато то примигне едва ли ще повреди телевизора защото по HDMI-кабела само се губи сигнала...
Но, това което ми беше препоръчано още в началото за HDMI-кабела,-се оказа полезно. Смених го и сега не примигва.
Ами малко си ни заблудил, но пък в случая важното е, че проблема си решил :roll:
abracadabra - специалист
ср яну 04, 2023 3:38 pmkozl написа:
съб дек 31, 2022 9:52 amkozl написа:
пет дек 30, 2022 1:35 pmabracadabra написа:
Когато гледам ТВ (към телевизора е включено устройство на А1 за IPtv), и включа луминисцентна лампа, включа някакъв уред който меже би дърпа за момент силен ток и телевизора се изключва и пак си се пуска. Как може да оправя това?
Тези умни телевизори и аз не ги разгадавам, но пробвай без външен сигнал как ще реагира TV-то при пускане на "смущаващ" консуматор.
Пък и проба с кондензатор в разклонител от препратките в поста на Krasi_S не е толкона трудна за изпълнение.
abracadabra написа:
Ами малко си ни заблудил, но пък в случая важното е, че проблема си решил :roll:
Да, всъщност грешката е моя че съм ви подвел при задаването на въпроса, по-скоро това че е от устройството го осъзнах по-късно може би(а, може и да съм предполагал само) но все пак не съм бил сигурен. Но, да подведох ви. Знам че ако иска човек да му се помогне със съвет, то поне трябва да пита както трябва. А аз тук не можах да го направя както трябва. Съжалявам, тук намирам хора които искат, могат и знаят да помогнат със съвети. Затова се извинявам, -радвам се че съм във форума и се надявам и аз да дам някога качествен съвет.
Доброто трябва да го има и да се поощрява.
Благодаря.
  • 1
  • 2

Тема "Телевизора примигва при включване на ел. уред в мрежата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: