Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stefanjor - специалист
пет яну 06, 2023 10:01 amkr1100 написа:
Колко бързо ? При мен от 2017г имам опънати проволки над оранжерията за засенчваща мрежа - още не е напукана пластмасата.
Сигурно е adidas :cool: ... oт къде си го взимал?
Aз съм купувал от "левчето" и за мах 2 г. се напука.
Преди 2 г. сложих от Лидл, с бяло PVC и за сега държи... да видим до кога.
Alpha - специалист
Зависи дали го грее слънце, и го вали дъжд / замръзва през зимата. При мен не е така. Повече трябва да издържи - конкретно моето за 2 г. не е мръднало, освен малко че се е отпуснало. Като преди скобата и аз съм намотал няколко пъти около желязото, но явно си трбябва още веднъж като хората да се направи.
zz_stefanov - майстор
Поне две години са си ОК. Като се напука веднага сменям.
kr1100 - майстор
пет яну 06, 2023 12:31 pmAlpha написа:
Зависи дали го грее слънце, и го вали дъжд / замръзва през зимата. ..
Oткакто съм ги опънал не съм ги пипал. Цяло лято слънце, дъжд,зимата студ. То остана да се катея на 3,5м да свалям о пак да опъвам проволката. Колкото изкара. А при разпъване на мрежата и прибиране в единия край по проволките се трият карабинки за които е закачен към проволките. мрежата.
Здр. купувал съм го от магазина за крепежи над Терснаба. А и какво да му мисля - вземал съм го към 22 ст. на метър.
ЗА мрежата след 3 тата година започва да дава фира. Първата след 3 я сезон напролет при разпъване взе да се цепи и нова. Ще видим напролет как ще е с рата мрежа. По- добре да сменям мрежа и проволка отколкото перфориран поликарбон :-D / огромна разлика има в цените/.

Тема "Простор за пране, обтегачи... скоби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: