• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 55
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
skostadinov - специалист
пет яну 06, 2023 7:43 pmradko87 написа:
Малко офтопик, но все пак. Наскоро купих и монтирах Reolink 4k PoE +NVR с 2 TB диск ето тези https://www.amazon.de/Reolink-RLK8-810B ... hdGY&psc=1.Изгледах доста ревюта и се оказаха много добро съотношение цена/качесто. Подкарването беше лесно и съм доволен от качеството на картината. Доста добре им се справя алгоритъма за разпознаване на хора и коли и за животни. Дори бих казал впечатляващо добре. През ноща са компромисни, особенно при движещи се обекти. Аз съм им активирал нотификациите през техния апп за телефон. Имат и клауд решение, където да качваш за по-дълго записите, понеже тия 2 TB при 4к стигат за около 10 дни на 6 камери, но за мен е прекалено скъпо и не си заслужава. Монтирал съм ги върху pvc кутия( IP 54), захванати върху 20 см ЕПС с дюбели/крепежи на вишър за изолация. ИМа ги в практикетер, но са леко скъпички там. На теория са с носимост от 10 килограма. До сега не са мръднали и няма вибрации. Ето линк за крепежа https://krepezhgroup.com/c/dyubel-za-iz ... a-fid-6875

Ето и крайния резултат.
Изображение
Ейй браво на теб. Reolink-a и аз ги гледам от доста време. Като пакетна цена и качество през деня нямат конкуренция мисля, но ме притеснява това че ги дават само до -10 градуса и че не поддържат ONVIF и реално може само с техните NVR-и да ги ползваш. Тоест трудно би могъл и да ги вържеш към някаква smart home система.

Ще се радвам да споделиш повече детайли ако имаш напредък и в тази посока.
Dessie - специалист
Ами похвалвам се, имаме знаме :-) лесното свърши, другото каквото дойде :-)
Прикачен файл:
5F0905AE-1EF8-4651-A4AE-95D919C17133.jpeg
Прикачен файл:
0E87F761-C482-44CF-99E4-02D6B06DD846.jpeg
Прикачен файл:
1FBED5E1-A20D-44D4-916D-0637CBAC5665.jpeg
Силно се надявам поне понеделник и вторник времето да остане с мен, или да се промени в положителна посока и да успеем да махнем насипа. Ако там се получат нещата, следващото ще е зидането.
В тази връзка, някой с отзиви за турски тухли Kilsan?

За камерите само събирам впечатления, по-късно ще им дойде реда на читавите. За наблюдателна ползвам една Kassaba, не вади кой знае какво качество, но не се и изисквало от нея де :-) беше и все още е там колкото да гледам дали работят. Ще мисля другата седмица някакво по-реално секюрити, че зидарите искат да си оставят там машината за рязане…. Приемам идеи :-)
skostadinov - специалист
Браво браво. Друго си е да се стигне до знамето. Тази зима изглежда ще е мека, тъй че дано всички да успеем да свършим много работа.

За сигурността и 5 камери да сложиш според мен ако някой реши да бара ще си вземе каквото му е нужно. На моя кумец така им обраха фургон пълен с инструменти Dewalt при все, че имаше камери.

Не знам ако имаш някакъв СОТ дали ще ги спре да барат.
kivanov - специалист
съб яну 07, 2023 3:52 pmDessie написа:
Ами похвалвам се, имаме знаме :-) лесното свърши, другото каквото дойде :-)

5F0905AE-1EF8-4651-A4AE-95D919C17133.jpeg

0E87F761-C482-44CF-99E4-02D6B06DD846.jpeg

1FBED5E1-A20D-44D4-916D-0637CBAC5665.jpeg

Силно се надявам поне понеделник и вторник времето да остане с мен, или да се промени в положителна посока и да успеем да махнем насипа. Ако там се получат нещата, следващото ще е зидането.
В тази връзка, някой с отзиви за турски тухли Kilsan?

За камерите само събирам впечатления, по-късно ще им дойде реда на читавите. За наблюдателна ползвам една Kassaba, не вади кой знае какво качество, но не се и изисквало от нея де :-) беше и все още е там колкото да гледам дали работят. Ще мисля другата седмица някакво по-реално секюрити, че зидарите искат да си оставят там машината за рязане…. Приемам идеи :-)
Красота. Нека времето е с нас :) Много ги мислиш тухлите. Голямо перо ли са при вас?
Dessie - специалист
съб яну 07, 2023 10:38 pmkivanov написа:
Красота. Нека времето е с нас :) Много ги мислиш тухлите. Голямо перо ли са при вас?
Тухлите са 220 м2 от 25-ците и 120 м2 от 12-ките, като бройки не си спомням в момента, пък и 12-ките дават разлика заради размерите. Нямам идея защо толкова съм се хванала за тия тухли :-) на хартия всичките са еднакви, обаче отзивите за всяка марка са крайно противоположни и съм в чуденка как да избера по-малкото зло :-) не бях чувала за турски тухли и в бг пространството не намирам никакви отзиви, та реших да питам тук :-)

@skostadinov - до къде стигна с проекта? Точно със сот ми е чуденката как да стане, защото все пак не е идеално затворено ( в момента даже си е разграден двор) пък и няма как все да ходя да пускам и спирам сот преди/след работници, а и в близост има друг строеж, работниците от който ползват кафемашината в моя двор :-)
skostadinov - специалист
съб яну 07, 2023 11:15 pmDessie написа:

@skostadinov - до къде стигна с проекта? Точно със сот ми е чуденката как да стане, защото все пак не е идеално затворено ( в момента даже си е разграден двор) пък и няма как все да ходя да пускам и спирам сот преди/след работници, а и в близост има друг строеж, работниците от който ползват кафемашината в моя двор :-)
Ами и аз не съм много запознат още, но гледам че някои от строителите са ми го сложили като опция за Строителната площадка. Предполагам, че слагат датчици на някой фургон предназначен за инструменти и техника и реално там държиш всичко ценно. Предполагам въртят от време на врвме, но да странно си е. И при мен е разграден двор, няма как да се опазиш ако има кокошкари мераклии.

Иначе аз съм на етап да подписвам договор със строител и надзор. Взех РС преди няколко дни.
Но нещо се ебават в община Панчарево с мен. Дадоха ми РС влязло в сила, а не са ми подписали и подпечатали проектите :)

Ще ъпдейтна и моята тема скоро.
skostadinov - специалист

Ами и аз не съм много запознат още, но гледам че някои от строителите са ми го сложили като опция за Строителната площадка. Предполагам, че слагат датчици на някой фургон предназначен за инструменти и техника и реално там държиш всичко ценно. Предполагам въртят от време на врвме, но да странно си е. И при мен е разграден двор, няма как да се опазиш ако има кокошкари мераклии.

Иначе аз съм на етап да подписвам договор със строител и надзор. Взех РС преди няколко дни.
Но нещо се ебават в община Панчарево с мен. Дадоха ми РС влязло в сила, а не са ми подписали и подпечатали проектите :)

Ще ъпдейтна и моята тема скоро.
kivanov - специалист
съб яну 07, 2023 10:38 pmkivanov написа:
Тухлите са 220 м2 от 25-ците и 120 м2 от 12-ките, като бройки не си спомням в момента, пък и 12-ките дават разлика заради размерите. Нямам идея защо толкова съм се хванала за тия тухли :-) на хартия всичките са еднакви, обаче отзивите за всяка марка са крайно противоположни и съм в чуденка как да избера по-малкото зло :-) не бях чувала за турски тухли и в бг пространството не намирам никакви отзиви, та реших да питам тук :-)

Аз гледам коефицентите като избирам тухлите, защото ме интересува изолацията. Не знам цените толкова ли са различни.

Аз СОТ няма да слагам. Само силна лампа и видими камери :)
resistbody - майстор
Турски тухли хубави не см видял... познати с двойно гражданство правиха завод миналата година и казаха че нашите тухли са пъти по-добре... а обекта им беше с 4ки мирково, където хич не ги харесвам.... аз имам опит само с младост и мирково в широкоформатните и смея да тврдя, че нашите са пъти по-добре... винербергера ... дано са си оправили калъпите с новите серии, че в ФБ строителната група много ги псуваха...
Dessie - специалист
@skostadinov - ей това с РС и неподпечатани проекти е върхово, нямам думи :-/ честито РС и ще следя темата

@kivanov - при стандартните поротерм, младост, кебе, климатон и килсан няма разлика. Винрбергер имат щуротици с вата и нещо за акустика, Младост май само за акустика, ни нито ватата, нито акустиката са ми таргет, та ще си остана в стандарта. Ти постоянна ограда май имаше от три страни, та твойто е по-читаво. Моята от четирите е паянта. Ще го обсъждам в понеделник с хората, които ще зидат, защото ми се струва, че тая машина за рязането на тухлите не е толкова мобилна и лесна за прибиране като циркуляр, къртач или вибратор и фургона не е опция в случая

@ resistbody - винербергер съм им обявила “джихад” отдавна и те няма да са със сигурност. Климатон за източния регион дават добри цени, ама с транспорта до Сф излизат с 0,40 лв/бр по-скъпи от Младост и Килсан, та ще го мисля другата седмица като отида в склада и взема актуалните следновогодишни цени :-)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 55

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: