• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kivanov - специалист
вт дек 27, 2022 1:11 amDessie написа:
Ехаааа, чудесен завършек на годината за твоя проект! Поздравления! Бързо да оздравяваш!
Мерси, чакам снимки и от твоя обект ;)
вт дек 27, 2022 11:59 amskostadinov написа:
Браво Краси! Бързо оздравяване!
Весели празници на всички!
Мерси :)
ср дек 28, 2022 1:45 pmresistbody написа:
Тоя покрив си плаче за фотоволтаични панели ;)
6 за топла вода и сега гледам как да намятам на местата без сянка и фотоволтаични. Събрах няколко оферти, но нещо се бъркат с цените и ще видим ;)
kivanov - специалист
Имах най-непродуктивните 10 дни. Скапан вирус.

На 03.01.2023 започнахме с декофрирането на всичко от покрива и първия етаж.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Идната седмица ще доставят тухлите и започват да ги зидат. Ще трябва да сложат и водосточните тръби. Строителят обеща да видя и металната конструкция на покрива на басейна монтирана :)
Вторник/Сряда ще видим какви са разликите с проектните коти за да можем да вземем точен размер за дограмите, а и да поръчам изолацията за подовото.
resistbody - майстор
Колко См изолация под подовото имаш по проект ???
Бая сериозен еркер имаш сега като го гледам на готово..
kivanov - специалист
пет яну 06, 2023 10:53 pmresistbody написа:
Колко См изолация под подовото имаш по проект ???
Бая сериозен еркер имаш сега като го гледам на готово..
5см XPS мисля, че беше. Ще слагам PIR, но ще знам колко след като видим как ще дойдат новите нива. 5см PIR са около 7.5-8см XPS. :)

Да, еркерът на живо си е голям. В единия край вторият етаж стърчи 3.8 :)
шоп - майстор
съб яну 07, 2023 10:33 pmkivanov написа:
5см PIR са около 7.5-8см XPS. :)
50% по-добри изолационни качества?!
Колко му е коефициента?
kivanov - специалист
нед яну 08, 2023 5:37 amшоп написа:
Колко му е коефициента?
Коефицентът e 0.022. Сметките ми са при 0.034 за XPSа.
Последна промяна от kivanov на нед яну 08, 2023 3:39 pm, променено общо 1 път.
Dessie - специалист
нед яну 08, 2023 11:16 amkivanov написа:
нед яну 08, 2023 5:37 amшоп написа:
Колко му е коефициента?
Коефицентът 0.022. Сметките ми са при 0.034 за XPSа.
Може ли да пуснеш линк към продукта? Има ли наличности в БГ или е поръчка? Ценово към хпс-а как излиза? Ако си пускал преди, извинявай не съм го отразила….
nelina_london - специалист
Нали с PIR има термопанели ,трябва да е наличен тук .Иначе ,и аз съм любопитна за линк .
След едно изказване на регионалния мениджър на водеща марка за строителни продукти , си имам не едно ,а повече наум , спрямо дадени коефициенти на топлоизолация .Затова винаги търся няколко източника на информация за каталожните данни на продукта ,задължително международни .
kivanov - специалист
нед яну 08, 2023 11:18 amDessie написа:
Може ли да пуснеш линк към продукта? Има ли наличности в БГ или е поръчка? Ценово към хпс-а как излиза? Ако си пускал преди, извинявай не съм го отразила….
Самоцитирам се :) Объркал съм доставката. Тя е 640 евро (за 1 камион). 380 е при по-малко от 1 камион. За ДДС-то ще обясня ;)
вт ное 15, 2022 5:36 pmkivanov написа:
160mm - 31,59 евро на кв.м.
100mm - 15,90 евро на кв.м. (имат промоция сега)
40mm - 8,66 евро на кв.м.

Цените са без ДДС

Доставката до София е около 380 евро. (за всичко нужно за моята къща)
По предишни сметки излизаше нещо като 10-15% по-скъп от XPS при същата площ и дебелина.
нед яну 08, 2023 12:22 pmnelina_london написа:
Нали с PIR има термопанели ,трябва да е наличен тук .Иначе ,и аз съм любопитна за линк .
След едно изказване на регионалния мениджър на водеща марка за строителни продукти , си имам не едно ,а повече наум , спрямо дадени коефициенти на топлоизолация .Затова винаги търся няколко източника на информация за каталожните данни на продукта ,задължително международни .
И аз така си мислех, но в България никой не купува PIR изолация и фирмите, които правят термопанелите са спрели да го предлагат като продукт. Това ми го казаха от една фирма за термпопанели, но не помня коя, че бях по-фокусиран в яденето на баничката, отколкото в разговора :)

https://www.joriside-thermoconfort.eu/ - това е фирмата. Произвеждат в Полша и Унгария. Собственост са на Kingspan Group. Мисля, че от тази година ще започнат да държат неща и на склад в България. Много са отзивчиви. Ако някой иска по-малко количество може да се комбинира с мен, но трябва да си го вземе от моя строеж :D

Сертификат - https://1drv.ms/b/s!Aul67mx7hTdrmb8GVge ... Q?e=tHjb6p
Брошура - https://1drv.ms/b/s!Aul67mx7hTdrmb8FBrh ... Q?e=OLfeII

Ще сложа 16см от това на покрива и според нивата ще видя колко под подовото.
Dessie - специалист
Хм, аз по спецификация имам 12 см хпс на пода, да разбирам, че от това мога да сложа 10-ка и в останалите 2 да обера евентуални денивелации в пода? Звучи готино, защото със сигурност не е равно, а така ще мога да спазя нивата….
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: