• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте.
Гледам една къща за покупка, но ме притесняват тези пукнатини по стените. На една от външните стени е имало теч от покрива. Виждат се щетите по стената от вътре (снимка1). От външната страна има бетонна площадка, която се е отлепила от къщата и е слегнала малко надолу заради теча предполагам. Голямата пукнатина (снимка2) е на вътрешна, перпендикулярна на намокрената стена, в ъгъла с нея.
Другите пукнатини също са на перпендикулярни стени, но чак в другия край на къщата.
Какво е вашето мнение?

Прикачен файл

Screenshot 2023-01-09 at 11.03.32.png

Прикачен файл

Screenshot 2023-01-09 at 11.03.23.png

Прикачен файл

Screenshot 2023-01-09 at 11.03.12.png

Прикачен файл

Screenshot 2023-01-09 at 11.02.34.png

Прикачен файл

Screenshot 2023-01-09 at 10.59.57.png
mrsch66 - специалист
Дали е от теча или друго къщата просто пропада процеса е необратим ти ще ги замазваш те ще се пукат и така докато ти омръзне.
Andri01 - майстор
Бягай. Основите не са направени като хората. А и не само те май.
Къщата е строена 67ма година, възможно ли е чак сега да започва да пропада. Има висока маза под къщата, няма никаква влага там, ако има значение това... но пък тя е под другия край на къщата.
Лошото е, че подобни стари къщи в момента са опаковани с картон и излоация и съвсем не знае човек какво купува.
Andri01 - майстор
"... но пък тя е под другия край на къщата." Това е .
chapara - майстор
Не си го причинявай! Еуфорията ще отмине, мъката ще остане, а и къщатата ще си остане вечно твоя!!
Къщата се купува за вила. Ще се ходи там веднъж в месеца. Цената е символична. Мой познат, който се занимава със строителство я гледа и каза, че се опасва със стоманено въже и няма да отваря повече. Не помня термина.

Та въпросът е дали ще падне тая къща и ако се направи с такова въже дали ще продължи да се пука. Знам, че всеки случай вероятно е специфичен, но все пак всеки съвет е добре дошъл.
miliad - майстор
Ако парцела и материалите от къщата покриват стойността която ти искат ,що пък да не купиш.

Аз съм на обратната страна. Имам къща за продаване, но пазарната цена не покрива стойността на земята и тухлите от постройките.
resistbody - майстор
пон яну 09, 2023 2:04 pmCHILIEV написа:
Къщата се купува за вила. Ще се ходи там веднъж в месеца. Цената е символична. Мой познат, който се занимава със строителство я гледа и каза, че се опасва със стоманено въже и няма да отваря повече. Не помня термина.

Та въпросът е дали ще падне тая къща и ако се направи с такова въже дали ще продължи да се пука. Знам, че всеки случай вероятно е специфичен, но все пак всеки съвет е добре дошъл.
Тая даже и на сън няма да я повярвам... укрепването й е строеж на половин къща... и аз имам една такава пуканта ама никой не живее там и нямам намерение да я стягам...
gogyto - специалист
Аз пък взех подобна вила преди две години, имаше същия проблем.
Цената беше символична, и не съжалявам.
Слягането е поправимо....има си методи!
  • 1
  • 2

Тема "Напукани стени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: