Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
tassel - специалист
vidrata написа:
Аз не съм съгласен,че с кашона се губи много повече от колкото с мазилката ама това е друга тема.Ако 1-2 см са проблем(който никога не съм срещал)може ама какво толкова няма да събереш с тея 1-2 см???
При прави зидове може би, ама моите бяха криви, криви, та чак усукани. Бая лепило за кашон щеше да отиде, а с мазилката на места стигах до нула. При 100см ширина, всеки мм е важен.
vidrata - специален-специалист
Не съм правил баня 3 метра :shock: .Иначе за ден .Ама като свърша грундирам и сутринта започвам да лепя а мазилката ще лепиш утре ама друг път.Това имах предвид под време.
Илиян Илиев™ - майстор
Ако за ден имаш предвид 8 работни часа аз я мажа за по-малко.Това с мазане на ръка и човек да ми бърка материала и да ми подава кофите. Ако си пръскам с машината може и за час да свърша. На другия ден съвсем спокойно си се редят плочките. Естествено ще имам за шпакловане целия таван плюс стените от плочките до тавана. Тук вече идва забавянето, защото боядисване се препоръчва поне след месец. По-зорлиите и на десетия ден си боядисват. Отделен въпрос, че след моите шпакловки много хора са се чудили дали изобщо има нужда от боя. :-D
ronik - специалист
Илиян Илиев написа:
Отделен въпрос, че след моите шпакловки много хора са се чудили дали изобщо има нужда от боя. :-D
Стига се хвали, кажи от какво ги правиш? :)
rulom - модератор
Илиян Илиев написа:
Ако за ден имаш предвид 8 работни часа аз я мажа за по-малко.Това с мазане на ръка и човек да ми бърка материала и да ми подава кофите. Ако си пръскам с машината може и за час да свърша. На другия ден съвсем спокойно си се редят плочките. Естествено ще имам за шпакловане целия таван плюс стените от плочките до тавана. Тук вече идва забавянето, защото боядисване се препоръчва поне след месец. По-зорлиите и на десетия ден си боядисват. Отделен въпрос, че след моите шпакловки много хора са се чудили дали изобщо има нужда от боя. :-D
Ако на другия ден редиш плочките, кво правят после с влагата избила в съседните помещения минати с латекс :?:
Илиян Илиев™ - майстор
Еми с материал за шпакловки на гипсова основа. Пишеш rasocote 5 в гуглето и четеш инфо. Има и на циментова основа производство на weber broutin, но са по-кофти за работа. Има и много други марки, но са кофти. Аз лично предпочитам BPB Vic, а на второ място WEBER BROUTIN. Другите марки само ако си ги купи клиента.
Илиян Илиев™ - майстор
rulom написа:
Илиян Илиев написа:
Ако на другия ден редиш плочките, кво правят после с влагата избила в съседните помещения минати с латекс :?:
Кофти въпрос, защото обикновено ми се случва да напусна обекта доста преди боядисването и от теб чувам, че избива влага. Предполагам, че бих забелязал влагата на самата шпакловка дори и да не е боядисвано. И все пак нека поясня, че аз наблягам на мазилката. Замазката и плочките не са ми в силата, защто не съм от бързите. Иначе по отношение на прецизноста никой не се е оплаквал още.
rulom - модератор
Не е кофти въпроса, все пак трябва и други майстори хляб да ядат :-D
Случвало ми се е когато вече оборудвам готова баня хората да ме питат защо в съседната стая (най-често кухня) е избило влага.Аз знам защо се е получило така, ама казвам че не съм наясно.....от колегиалност към такива като теб, колеги :wink:

П.П. Тая префалена шпакловка, дали няма да я видим вече :?
Илиян Илиев™ - майстор
Честно ти казвам, че от теб чувам за избиване на влага. :shock:

А шпакловката в какъв смисъл да я видиш? Ако е за снимки не мога да дам срок, защото в момента правя външна мазилка, а по предишните обекти вече е боядисано. Всъщност има един, който може би още не е и има шансове за снимка. :? Утре ще проверя.
Илиян Илиев™ - майстор
rulom написа:
...П.П. Тая префалена шпакловка, дали няма да я видим вече :?
Днес направих снимките. Сега само трябва да ги кача и после евентуално ще пусна някоя темичка.

Тема "Започвам баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: