Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vidrata - специален-специалист
абе то разхода зависи от това колко искаш да ти е топло и колко площ искаш да стоплиш.Нормално около 10 л на денонощие, ама ще е жега.
peco - помощник
Няма ли да е по-лесно с медицинска система?
Така навремето в казармата си правихме печки на керосин...
Има си регулатор, прозрачна е... :? :!:
И е ефтина, по- важното - готова е, няма нужда от ТНТМ( ако някой си спомня какво означаваше това)!!! :-D :lol: :-D
vidrata - специален-специалист
Пецо керосина тече по системата ама се съмнявам ,че маслото ще върви и друго -когато печката загреее яко дали тая система няма да се стопи :? .
peco - помощник
Е тя системата не стига чак до печката, само до някъде
да регулира дебита, оттам нататък по тръбичка.
А пък зависи колко е гъсто маслото, може и да тече,
само го предложих като идея...
hameleon - специалист
Мерки за безопасност-никога не палете гореща/топла/ печка от този тип защото -бум и после 150,160,а може и двете заедно!!!

тел.150 -Бърза помощ
тел.160- Пожарна
masteradmin - майстор
Проблемите при такива печки са разпалването на маслото, много високата температура и страшния пушек. Не е така просто 4есна дума.
Master_Kenobi - V.I.P.
Стара нафтова печка няма ли да свърши работа? Поне ще знаеш, че е обезопасена.
Да не стане ЗАПАЛИСЕСАМ.com? :lol:
dido_boi - специалист
Здравейте отново. Предложението с преработката на нафтената печка е па добро от това което съм виждал. Модела който съм виждал е подобен на тази от снимката. Пуснах тази тема защото не знаех никакви размери и не знаех разположението на отворите по печката. Хубавото при нея е е се прави от по дебела ламарина (в случай че нямате нафтена печка - което пак казвам че е доста по добро от това което видях) и след като изгори маслото сама угася. Не знам на казана с масло има ли отвор от който смуче въздух или не. За това попитах дали някой е правил подобно нещо.

Прикачен файл

PE4KA.jpg
PE4KA.jpg (10.14 KиБ) Видяна 9228 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
Тва масло отдолу гори цялото, така ли? И отворите... се отварят в помещението? Не пуши ли от тях? :?
dido_boi - специалист
Ами и аз това питам. Виждал съм такава печка само веднъж в сервиз. Но ще се постарая да намеря снимки или нещо подобно и да ги бусна в форума. Единственото което си спомням, че от горе беше доста нажежена. А що се отнася до отворите не съм сигурен за тях :?

Тема "Печка работеща на отработено двигателно масло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: